Ynt: KIRŞEHİR BUĞDAY HASADI--2012
Kardeşim özdöken in tekerlekli modeli var mibzirin arkasında yolda tekerlek üzerinde gidip tarlada tekeri kaldırıp silindir iniyor bir bak istersen, ben geçen yıl 4600 ealdım ama çaktiğim yerin tohumu daha seyrek oldu.qarizmatiqa link=topic=57191.msg613911#msg613911 date=1342030717' Alıntı:eksik olmayın abılerım kardeşlerim, verim düşüktü hem buğdayı soğuk almış seyrek çıkmış hemde süne çok zarar ettırdı buna da şükür 190 200 kg kadar çıktı sapını da 400 lıraya sattık bu tarla herkdi ama bu yıl herke bırakma gibi bir imkanımız yok hatalardan ders almak gerekli :
*geçen yıl tarlalardan aldığımız toprak örnekleri laboratuvarda kayıp oldu gübreyi tahlilsiz atmak zorunda kaldık (12 kg dap 16 kg %26 can )
*tarlalar pullukla sürüldü ama 2 traktör arka arkaya gitmiş tarla dalgalı olmuş bu yıl öyle olmayacak inş tarlayı pullukdan sonra kaz ayağı ile de hem karıştırıp hem düzleyeceğiz
*ekımde 22 kg tohum atmıştık EKİZ cinsı buğday ekmiştik ilk resimdeki tarla dağın eteği süne çok oluyor buraya aydanhanım arpa ekmeyi düşünüyorum alttaki tarlaya BAYRAKTAR2000 buğdayı ekıp verımı arttırmayı planlıyorum tohumu da 27 28 kg atmak gerek sanırım...
*tarlalara silindir çekemedık sap kaldırdı soğuk aldı ekımı bıraz daha derıne yapıp üstüne de silindir çekmek gerek ama hala aradığım gıbı sağlam bir silindir bulamadım hem sağlam hem ağır bir marka biliyorsanız yardımcı oluverın de bır daha böyle sonuçlar almayalım