genelde simental..Boğa olarak iyi ırklar kullanıyormusunuz? Bizim çamlıdere/ankara da hep yerli kara ineklere yerli kara boğa atlar aynı soy yürür gider erkekleri kurban satan olur
yerli ırklarla karışınca iyi sonuçlar veriyor.
genelde simental..Boğa olarak iyi ırklar kullanıyormusunuz? Bizim çamlıdere/ankara da hep yerli kara ineklere yerli kara boğa atlar aynı soy yürür gider erkekleri kurban satan olur
rasyon hakkında bilgi verırmısınız
Bir yerli irk anac hayvan senede ne kadar maliyet oluyorgenelde simental..
yerli ırklarla karışınca iyi sonuçlar veriyor.
ne gibi maliyet mesela.Bir yerli irk anac hayvan senede ne kadar maliyet oluyor
Yemleme harici cok bi gider olacagini dusunmuyorum. Yanılıyor muyum? Senede kac ay meraya gider ahırda bakarken maliyeti ne kadar gunluk?ne gibi maliyet mesela.
4 ay mera (200 tl çoban)Yemleme harici cok bi gider olacagini dusunmuyorum. Yanılıyor muyum? Senede kac ay meraya gider ahırda bakarken maliyeti ne kadar gunluk?
Abicim yerli ırkları sağlam biliyoruz ya neden veteriner gideriniz cok?4 ay mera (200 tl çoban)
1ay köyönü hasat olan tarla çayırlarda, (çoban100 tl),
6-7 ay içeride günlük 4x2 8 kğ ot
8x200 gün 1600 tl
ayriyeten bol bol veteriner parası..
2500 gibi bir rakam çıkar
İl:Çanakkale/BigaArkadaşlar benim yaptığım gibi sıralandırırsanız hangi bölgede kaç hayvandan ne kadar süt alıyoruz daha net bi şekilde öğrenmiş oluruz.
İL: Konya/Karapınar
SAĞILAN HAYVAN: 60
SÜT VERİMİ: 25 litre
biz küçükken hayvan için 3-4 çeşit ilaç görürdük etrafta..Abicim yerli ırkları sağlam biliyoruz ya neden veteriner gideriniz cok?
Ben rasyonunuzun kalitesini beğenmiyorum ama yazayım
Biz ineklere akşamdan akşama slaj veririz sabah akşam üstüne yarım teneke toz yem veririz ve her gün bol bol yonca veririz
Yem karmada 1.5 ton yeme 3 yonca balyası 3 saman 3 tritikale balyası atıp karıştırıyoruz,ineklere verdiğimiz toz yemi , yem kırma makinesinde el arabası hesabıyla arpa, darı,soda,kepek,küspe,tuz,mermer tozu, kırıyoruz yemleri haftalık yapıyoruz.
Düvelere sadece slaj ve yonca veriyoruz
Danalara sınırsız yonca,saman ve toz yem ile arpa Mısır ezmesinin karışımını veriyoruz
Rasyonları örnek almayın doğru olduğunu iddia etmiyorum her türlü öneriye açığız
Bizde sadece 1 tane inek var. Oda ortlama 27kg süt veriyor.
Akrabamızdan 1 yaşındayken alındı.Teşekkürler hayvanı ithalatçıdanmı aldınız şahıstanmı