kimler babası ve kardeşleriyle birlikte çalışıyor

Ynt: kimler babası ve kardeşleriyle birlikte çalışıyor

efeee09 link=topic=40947.msg365242#msg365242 date=1300843558' Alıntı:
tamam hatırladım çağrı konuşmuştuk daha önce.kardeşim görüyoruz piyasayı 5 kuruş kazanıyoruz gözlerine batıyor ve ardından 10 kuruş alalım diye ugraşıyorlar.Biz bu işe sahip çıkacaksak plansız körü körüne ortasına atlamak en büyük hata olur herhalde ilerde sıkıntı çekmektense şimdiden biraz ileriyi görmek lazım.Baban yada deden çalışmasa şuan nekadar rahat yaşayabilirsiniz yada hepimiz yaşayamayız.Nasıl bir birikim yapılabilir nasıl daha güzel bi gelecek hazırlanabilir sonuçta yıllarca tek başımıza yaşamıyacagız bunları sorup tartışalım istiyoruz burda
haklısın tabi ki birşeyler bodoslama yapılmamalı ama aslında birşeyi iyi yapmaya çalışmak demek sadece körü körüne çalış demek değil ki.Para kazanacaksan başarılı olmak zorundasın,birşeyleri öğrenmek planlamak zorundasın.Zaten dediğin gibi insanların %90ı gelecek için çalışıyor çok az bir kısmı kazanıp yemek için çalışıyor onun için benim düşüncem aynı ancak öneriler tavsiyelere açığım şahsen.

Kanaatimce bi 10 15 yıl sonra saf biyolojisi bozulmamış gıdalar dünyanın en değerli şeyleri olacaktır para ve altın sadece insanların gözlerini doyurabilir yani.Ancak bunları üretmek için yeterli kaynak petrol ve su nasıl nekadar karşılanabilir bilmiyorum.Garantisi var yok değil yiyecek gıda hiçbir zaman terkedilemez bu insanlık nekadar sunni olarak doyurulsada bu biyere kadar gider ancak.

gelecekteki planım gençlik varken çok çalışmak, iki evlat var onları en iyi şekilde okutup ( tabii okutabilirsek )kendimde emekli olup bir sahil kenarından ev alıp zamanımın çoğunu orada geçirmek

bende tek çalışıyorum babam ben askarden geldikten 1 sene sonra vefat etti iki erkek kardeşiz ama kardeşimin bana pek faydası yok.o dışarıde çalışıyo bende haftasonları köye giderim şimdiye kadar pek sıkıntı yaşamadım çok şükür,ama ömrüm yettiğince son nefesime kadar allah sağlık verirse çalışırım iki tane çocuğum var okudukları yere kadar okutmak boynumun borcu çalışmak bizden takdir allah ' tan.

bende babam ve abımle yapıyorum cıftcılıgı .... aslında kımın durumu musaıtse o yapıyor .. benım derslerım yogunsa abım , abımınde ısı varsa babam elınden geldıgınce yapmaya calsıyor... zaten fazla yer de ıslemıyoruz :) efee arkadasım benım dusuncem sudur ; tarım dunyanın vazgecılmezı , hhıc bır zaman sonu yok , bır de sonucta kendı ısın , patronun yok , .. ulkenın tarımsal gelırı ıyı durumda olmasa da. elın ısınde calsımaktansa kendı ısınde daha cok calısmak daha ıyı bence ...

hububat-mısır-yonca çapa gerektiren mahsul yok yani ben ve eşim ön muhasebeciyiz kardeşimde muhasebeci ama çiftçilikle alakası yok babam sağolsun tarla ekimi sürümü ilaçlama beraber pazar günleri yapıyoruz geri kalan sulama işlerini babam yapıyor aşşağı yukarı 300 dönüm yer var ekili bunun 150 dönümü sulak.

allah kolaylık versin babama

birde yazın 2 hafta ovaya inmeyeyim ayaklarım ağrımaya başlıyor galiba beni buralardan ayırmayan bu oldu

guzel gardaşlarım bende yalnız çalışanlardanım babam arada yardım eder ama yaş 60. Hepimizin hayalı cok kazanıp su akarken testıyı doldurmak ama sonu hayal ettığimiz gibi olmuyor. Bırakamıuyorsun emekliliği yok bu işin hepimizin mayası toprakla yoğrulmuş. Bugun gençiz motorumuz ıyı olsun, tarlanın yanından tarla satılıyor alalım, şu makıne cıkmış işimiz kolaylaşsın, yarın cocuklarımıza destek olalım aman arabası ıyı olsun, eve kıra vermesın, elı daralmasın. Daha sonrada arkadan tum omrumu bu topraklara verdım nasıl vazgeceyım dıye dusunerek bırakamayacaz. Saglığımız bozulmazsa. Bıde bakmışın bızden sonrakıler falanca vardı şoyle cıfçiydi boyle adamdı. Bız bu arada omrumuzu verdığimiz toprağın altındayız. Allah hepimize hayırlı evlatlar versin bizim emeklerimizi zay etmeyecek.

ben abim calısıyoruz babam basımızda ama pek karısmıyor sadece mozotu depoya koyar hadi gidin yapın der bizde yaparız sabahaları hayvana kalkar gündüzleri yıkama dukkanına gıderız normalde 4 kardesız 2 ufak dukkanda kalıyor tarla zamanı benle abım sadece gideriz tarlalara allah kolaylık versın herkeze

efeee09 link=topic=40947.msg365238#msg365238 date=1300841701' Alıntı:
Daha ciddi düşünmek yararımıza olur heralde...!!!Ya çalışamazsam kardeşim canım 55 yaşında artık çalışmak istemezse napıcaz ozaman çocuklarımıza oğlum ben sana destek olamıyorum mu diyeceğiz yada nebileyim evlendirecek sana araba alacak param yok çünkü bi gelirim yok mu diyecegiz?
Hiç ölmiyecek gibi dünya işi çalışacaz, yarın ölecek gibide ahiret için..:) Ha bunu ne kadar yapıyoruz dersek, benim her ikisinde layıkıyla yapmadığım aşikar..Bilmem ne kadar ileti yazmışım, bşilmem ne kadar online olmuşum..:)

Babam ve ben ;) 10 yıl öncesinde iki amcamla birlikte babam çalışıyormuş onlar şimdi istanbulda babamlar 6 erkek kardeş diğer biri fransada diğeri bilecikte diğeride istanbulda yine. Zor gelmiyo işler sadece buğday ektiğimiz için

kendim çalışıyorum gerektıgınde az bı gerektıgınde bıle adam amele buluyorum şöför vs çalıştırdıgım ınsanın duasını almak benım ıcın önemli ekmegımızı paylaşalım kendımızı çok fazla yormayalım tabi durum musaıtse ok-*-s

fatih ödemişli link=topic=40947.msg365627#msg365627 date=1300900802' Alıntı:
kendim çalışıyorum gerektıgınde az bı gerektıgınde bıle adam amele buluyorum şöför vs çalıştırdıgım ınsanın duasını almak benım ıcın önemli ekmegımızı paylaşalım kendımızı çok fazla yormayalım tabi durum musaıtse ok-*-s
geçen sene sezonda 7500 tl işçi parası ödedim zaten ne kazanıyoruz ama mecburuz işimizin görüldüğüne dua ediyoruz

Ben yalnız çalışıyorum, babam yaşlı büyük oğlum bir ay önce askerden geldi yazın ALLAH izin verirse evlenip yurt dışına gidecek ikincisi daha küçük velhasıl yine işbaşa düşüyor...

rençberçiftci link=topic=40947.msg365739#msg365739 date=1300909483' Alıntı:
Ben yalnız çalışıyorum, babam yaşlı büyük oğlum bir ay önce askerden geldi yazın ALLAH izin verirse evlenip yurt dışına gidecek ikincisi daha küçük velhasıl yine işbaşa düşüyor...
Neden yurtdışına gidiyor :S İstanbula falan gitsin ihtiyacı varsa orda çalışsın

Ben ve kardeşim fabrikada çalışıyoruz. Ama elimizden geldiğince boş vakitlerimizde biz de babama yerdım ederiz. Boş bırakmayız. Dedem de elinden geldiğince yardım eder.

ben babamla beraberim ama babam çiftçiliğe karışmaz, ben çiftçiliği yanlız yapmaya çalışıyorum ama
yetişemediğim yerde bi şöför abim var o geliyor yardıma..

5-6 yıldır Babamdan ayrı kendi işimde çalışıyorum ortalama 140-150 dekar sulu yer işliyorum bunun yanında hayvancılıklada uğraşıyorum.

keykubat link=topic=40947.msg365282#msg365282 date=1300861466' Alıntı:
bende tek çalışıyorum babam ben askarden geldikten 1 sene sonra vefat etti iki erkek kardeşiz ama kardeşimin bana pek faydası yok.o dışarıde çalışıyo bende haftasonları köye giderim şimdiye kadar pek sıkıntı yaşamadım çok şükür,ama ömrüm yettiğince son nefesime kadar allah sağlık verirse çalışırım iki tane çocuğum var okudukları yere kadar okutmak boynumun borcu çalışmak bizden takdir allah ' tan.
bende seninle aynı kaderi paylaşıyorum benim babada vefat etti kerdeşimde kaptan denizlerde bütün iş bende 450 dölüm yer çalışıyorum ayrıcada hastanede görevli olarak çalışıyorum hafta sonundan hafta sonuna işleri yapıyorum ama sadeçe buğday ve ayçiçeği işi yapıyorum sulak arazimde var ama zaman yok
bende ömrüm yettince allah sağallık verdiği sürece bu işi yapmak istiyorum bu işi çok seviyorum doğayla uğraşmak çok güzel :D