Kestirdiğiniz danalar ve kiloları

Ynt: Kestirdiğiniz danalar ve kiloları

katılıyorum hocam. özellikle kültür hayvanlarını ne kadar beslerseniz besleyin randıman alabiliyorsanız zarar olacağını düşünmüyorum.

ben 5-6 aydan şaşmam geçen yıl benim hayvanlarım ortalama 500-600 kg aşagı gelmedi 5-6 ay arasında bu iş biraz tecrübeye bakar kardeş ben yemi kescem diye bişi de demedim sadece yemin kg düşrceksin dedim

simentalci link=topic=66011.msg750205#msg750205 date=1370349543' Alıntı:
Sonuç şöyle:
Karkas randımanı : %53,6
Karkastaki kemik oranı : %15,5
teşekkurler guzel bilgiler.. belki 2 ay daha besiye devam etseydiniz yogun olarak randıman çok daha iyi olurdu hayvanlarınızı zaten cok genç ken satıyorsunuz.

konyaliii link=topic=66011.msg750234#msg750234 date=1370354023' Alıntı:
senin dediğin canlı ağırlık herhalde ben karkas tan bahsediyorum ben nisan ayında 14 e kestirmiştim.%1 fire

kesim fiyatlarından bahseder iken inek tosun ayrımını yaparsanız iyi olur.

emre_tuysuz link=topic=66011.msg750375#msg750375 date=1370378742' Alıntı:
Zelga...Ankarada kesimhane kambinesi nererlerde var acaba? Kestirdiginiz yere mi satiyorsunuz siz hayvanlarinizi?
yok dostum ben tanıgım birsini aracılıgyla satıyorum ankaradaki kasaplara o kişlerde zaten gimattaki et borsasında bulunan kişiler. yenimahallede susuz, sincan yenikentte var orada kestiriyorum bazende polatlıdaki mezbahneye keestiriyrum hani belirli bir yer yok alan kişi erede keselim derse :)

zelgazelganore link=topic=66011.msg750453#msg750453 date=1370429052' Alıntı:
yok dostum ben tanıgım birsini aracılıgyla satıyorum ankaradaki kasaplara o kişlerde zaten gimattaki et borsasında bulunan kişiler. yenimahallede susuz, sincan yenikentte var orada kestiriyorum bazende polatlıdaki mezbahneye keestiriyrum hani belirli bir yer yok alan kişi erede keselim derse :)

Dost olarak gorup bilgi verdigin icin sagol...Su yuzden sordum.

Ben Izmirde iken Mc Donald in besi ciftliginde calisiyordum...Orda hayvanlari ya pinar a ya da tansas a kestiriyordum...ikisininde kesimhaneleri var sonsistem..orda kestirip karkasi da onlara satip parayi aliyordum...guvenilir oluyordu...Ankarada boyle kurumsal kesimhaneler varmi onu merak ettim...Gimati biliyorum buyuk market kendi kesimhanesi varmi onun?

emre_tuysuz link=topic=66011.msg750544#msg750544 date=1370457285' Alıntı:
Dost olarak gorup bilgi verdigin icin sagol...Su yuzden sordum.

Ben Izmirde iken Mc Donald in besi ciftliginde calisiyordum...Orda hayvanlari ya pinar a ya da tansas a kestiriyordum...ikisininde kesimhaneleri var sonsistem..orda kestirip karkasi da onlara satip parayi aliyordum...guvenilir oluyordu...Ankarada boyle kurumsal kesimhaneler varmi onu merak ettim...Gimati biliyorum buyuk market kendi kesimhanesi varmi onun?

bnm kestirdigim yerde halka acık mezbahane dostum anlasmaları nasıl bilmiyorum ama bnlar buyuk et tüccarları kasapları oldgu için kestikten sonra naparlar bilmiyorum bildgim kadarıyla kesilen hayvn basına ücret verioylr orada soguk hava depoları var orada saklıyorlar etleri. BByuk aytaçın filan ciftlii kesimhanesi var ama onlarda hiç kesitrmedim . sen ztan anlasmanı yparsın en fazla nakliye paraısnı ortaklasa verirsiniz ama mutlakaa gimata gidip oradan bu kişileri takip et derim