Kestirdiğiniz danalar ve kiloları

Ynt: Kestirdiğiniz danalar ve kiloları

masallah guzel hyvnalarmıs simentaden sasmıyacaksın alırken biraz pahalı ama her turlu farkını ortaya koyuyr
öncelikle yag tutmuyor( yagsız kesim içn onemli) , soguk kar kıs hastalık yasamaz kolay kolay uysaldır ve en öenmlsii yedgini ete dondurme oranı yuksek

memur201 link=topic=66011.msg749192#msg749192 date=1369999168' Alıntı:
simentalci abi % 60 randuman verir mi sizce?

birde abicim eğer mümkünse boy ve gögüs ölçülerini paylaşabilir misiniz?
%60 olmaz ama % 53-54 falan olabilir. Ben canlı baskül verdiğim için bilemiyorum şimdi ama verdiğim yerle haftaya oturup ince ince randımanları ve diğer olumlu olumsuz her yönünü değerlendirip yazcaz kaydetçez. Boy ve göğüs ölçülerini almadım malesef. Alsaydım keşke , bidahaki sefere artık.

simentalci link=topic=66011.msg749362#msg749362 date=137002836' Alıntı:
%60 olmaz ama % 53-54 falan olabilir. Ben canlı baskül verdiğim için bilemiyorum şimdi ama verdiğim yerle haftaya oturup ince ince randımanları ve diğer olumlu olumsuz her yönünü değerlendirip yazcaz kaydetçez. Boy ve göğüs ölçülerini almadım malesef. Alsaydım keşke , bidahaki sefere artık.

boyları 1.30 gibi geldi bana ama??

abi bütün her yerde simental et verimi %60 yazıyor. sizinkilerde iyi nedn gelmez dediniz?

ben ölçüme göre bakmıştım yani gögs cevresini ve uzunlugunu hesaplamıştım canlı agırlık olarak sonra kestirdim randımanı %50-55 gibiydi. ama hayvanlardan hiç yag cıkmadı meradan sonra 2-2.5 ay besi yaptım. dahada yapılabilirdi ahırda yer problemi oldugu için erken kesime götürdüm. bu yılda simenatl kırması 3 tane 12 aylık yeni besiye aldım meraya salamadıgım için inekleri bozmasınlar diye kırmaları içeri aldım.

Siz arpa yı ne şekilde veriyorsunuz yani aylara göre dagılımı nedir. baslangıçta biz çok az veriyoruz toplam yemin %10 u kadar ancak.. sonlara dogru %60 civarı veriyoruz. Az mı veriyoruz .. rasyonunuzu aylara göre verebilirmisiniz

ceya023 link=topic=66011.msg749422#msg749422 date=1370067998' Alıntı:
ben ölçüme göre bakmıştım yani gögs cevresini ve uzunlugunu hesaplamıştım canlı agırlık olarak sonra kestirdim randımanı %50-55 gibiydi. ama hayvanlardan hiç yag cıkmadı meradan sonra 2-2.5 ay besi yaptım. dahada yapılabilirdi ahırda yer problemi oldugu için erken kesime götürdüm. bu yılda simenatl kırması 3 tane 12 aylık yeni besiye aldım meraya salamadıgım için inekleri bozmasınlar diye kırmaları içeri aldım.

Siz arpa yı ne şekilde veriyorsunuz yani aylara göre dagılımı nedir. baslangıçta biz çok az veriyoruz toplam yemin %10 u kadar ancak.. sonlara dogru %60 civarı veriyoruz. Az mı veriyoruz .. rasyonunuzu aylara göre verebilirmisiniz

tosunların resimleri var mı? birde ne kadar et verdi paylaşır mısınız?

arkadaşlar bukadar uzun süre beslemek insana para kazandırmaz . 4 ay önce 2000tl hostain besi danası almıştım ilk 1,5 ay besi başlangıç yemiyani 16 protein 2400- 25000 enerjili yemle besledim daha sonra 1,5 ayda 14 protein 2600 enerjili yemle besledim son 1,5 ayda 14protein 2800 enerjili besi yemiyle besledim geçen hafta kestirdim 291 kg yağsız kesim karkas geldi ben bu danayı 2000tl aldım 4,5 ayda benden 1200tl yem yedi masrafı kestirdiğimde 4275tl tutttu yani uzun beslemiş olsaydım bukadar ker edemezdim ben hep bu şekilde beslerim hepde hostain beslerim ...

burdaki bahsetmiş olduğum yemleri hep kendim yaptım besinin başlangıcında tahıl oranı %45 idi besinin sonundada %65 -70 idi

sait beylik link=topic=66011.msg749579#msg749579 date=1370114172' Alıntı:
arkadaşlar bukadar uzun süre beslemek insana para kazandırmaz . 4 ay önce 2000tl hostain besi danası almıştım ilk 1,5 ay besi başlangıç yemiyani 16 protein 2400- 25000 enerjili yemle besledim daha sonra 1,5 ayda 14 protein 2600 enerjili yemle besledim son 1,5 ayda 14protein 2800 enerjili besi yemiyle besledim geçen hafta kestirdim 291 kg yağsız kesim karkas geldi ben bu danayı 2000tl aldım 4,5 ayda benden 1200tl yem yedi masrafı kestirdiğimde 4275tl tutttu yani uzun beslemiş olsaydım bukadar ker edemezdim ben hep bu şekilde beslerim hepde hostain beslerim ...

burdaki bahsetmiş olduğum yemleri hep kendim yaptım besinin başlangıcında tahıl oranı %45 idi besinin sonundada %65 -70 idi

Allah bereket versin. yaklaşık 4.5 ay gibi bir süre uğraşmışınız. Bol kazançlar.

arkadaşım dünyada uzun süreli besi anguslarla olur oda şu şekilde angus mera hayvanıdır 15 ay kadar merada kalırlar anneleriyle beraber hayvanlar istedikleri zaman annelerini emerler süre yoktur ondan sonra 15 aylık olan anguslar meradan alınarak entansif besi şekline dönerler yani yüksek düzeyde enerji ve proteinle 3 aylık besi yapılarak besi süresi tamamlanır besi şekli uzadıkça hayvanın canlı ağırlık artışı azalır verdiğin yem yağa gider buda istenmeyen bi şekildir zarar etmenizi sağlar hoştan ve melezlerinin kesilme canlı ağırlıkları 500-550 kg dır bu kilolara gelişmiş yöntemler le 11,5 ay 12 ay arasında erişiliyor en karlı sistem bu şekildedir. proyemin bir arge çiftliği var onlar bu seviyelere ulaşıyorlar abalıoğluda angus yetiştiriyor günlük 2000gr canlı ağırlık artışı sağlıyorlar

arkdaslar uzun süredede kazanırsın nie kaznamayasın onemli olan hayvanlara yaptıgn gunluk masraf ve hayvannın aldıgı kıloyu (et kilosundna) hesaplaman bu yuzden hayvanlarınızı aylık olarak tartın bn oyle yapıorum verdgim gunluk masraf gunluk alınan etten kg dan az ise kazanamssın bosa yedirrisin onemli olan min yem masrafı ile max kılo artısında kestirip optimal değerden kar elde etmektir!!

uzun süreli besi batmana sebep olur yemi biraz düşürdün mü hayvan bedenden düşüyor sonra zarar ediyosun en ideal besi süresi 5-6 aydır

çiftci32 link=topic=66011.msg749972#msg749972 date=1370269147' Alıntı:
uzun süreli besi batmana sebep olur yemi biraz düşürdün mü hayvan bedenden düşüyor sonra zarar ediyosun en ideal besi süresi 5-6 aydır
nie batmana sebep olsun dostum verdgin yem masrafı ile gunluk hayvanlık kılo alısını hesaplayıp yaparsan nie batası be ayrıca hayvan yemi kesmek ne demk sen ne verirsen onu alırsın besili hayvna yemi az verdgin an hayvan ceker kendini bu yuzden batarsın