kendi humik asitimizi yapmak..

Cevap: kendi humik asitimizi yapama

Islem bittiginde dibe coken kisim nedir ? Organik madde midir, bir yerlerde okudum 60-70 derece suyla yikayin suyu gubre olarak kullanin diyordu. Baskasi bu tortuyu birdahaki seferde tekrar kazana atin diyordu. Bunlar dogru mu , faydali seyler mi ?

Kati ( toz ) humik asit gubre nasil yapiliyor ?

• Beğen
Tepkiler: marslan

Islem bittiginde dibe coken kisim nedir ? Organik madde midir, bir yerlerde okudum 60-70 derece suyla yikayin suyu gubre olarak kullanin diyordu. Baskasi bu tortuyu birdahaki seferde tekrar kazana atin diyordu. Bunlar dogru mu , faydali seyler mi ?

Kati ( toz ) humik asit gubre nasil yapiliyor ?

Afşin leonarditte Video çeken adam çözünmeyen leonardit demişti. Toprağa atıp toprağın çözmesi beklenebilir. Uzun süren bir süreç ama bence faydalı.

Ayrıca katı hümik asit hiç duymadım (leonardittir yine o) hümik asitti toprağa ne şekilde verirsek verelim suda çözünme oranı çok düşük. ülke topraklarımız bazik olduğu için hiç çözünmez diyemeyiz o da yıllar sürüyor.

Afşin leonarditte Video çeken adam çözünmeyen leonardit demişti. Toprağa atıp toprağın çözmesi beklenebilir. Uzun süren bir süreç ama bence faydalı.

Ayrıca katı hümik asit hiç duymadım (leonardittir yine o) hümik asitti toprağa ne şekilde verirsek verelim suda çözünme oranı çok düşük. ülke topraklarımız bazik olduğu için hiç çözünmez diyemeyiz o da yıllar sürüyor.
Bidonlara doldurdum 80 lt. Varilin dibinde 10 lt sıvı rahat kaldı . Çözülmeyen leonardit 10 kg vardır. Varilin azını kapattım kilitledim bidaki hümik asit yapımında kullanıcam onu sıkıntı olmaz sanırım. Potasyum hidro oksit az gelmiş sanırım pH sını ölçüyüm çihaz gelince ona göre ayar çekerim. Sonuç olarak yardımcı malzemeleri çıkarsak çok çok ucuza hümik ve fulvik asit elde etmiş oldum.

Selam arkadaşlar. 1 saat önce hümik asiti yapmaya başladım şu ana kadar herşey yolunda aksilik yok. 80 litre 70 derecelik suya 2.200 gr potasyum hidro oksit ve 25 kilo leonardit attım karıştırdım 4 saat bekleyelim saat 20:00 da tam olarak ürün ortaya çıkacak. Yanlız potasyumu suya atarken aşırı bir sıçrama oluyor çok dikkat etmek gerekir. Leonardit atıp sonra potasyum hidro oksit atmak daha mantıklı fazla kaynama olmuyor 200gr. Sonradan attım sıçrama olmadı. Bide kürekle karıştırdım iyi sonuç vermedi matkap çok daha etkili. PH metremde arızalı çalışmıyor iade edecem yenisini yollasınlar. Potasyum hidro oksit i tartmak için dijital el terazisi var 20 tl. Doğru tartıyor tavsiye ederim şimdilik bulaşarak . Akşama bakayım dibinde tortu nekadar kalıcak .

25 kilo leonarditin ayrışması için kullanılacak su miktarı en az 100-120 lt,potasyum hidroksit 10 kg kadar olmalıydı. Peki bu durumda ne olur, çözülmemiş leonardit tabana çökecektir.Çözünmeyi arttırmak ve devam ettirmek için mevcut 80 lt lik karışımı bölerek su ilave edip,kostik ekleriz.ısıtırken karıştırmaya devam ederiz.Böylece daha fazla leonardit ayrışır. Zaten işlem sonucunda tüm leonardit ayrışır...

25 kilo leonarditin ayrışması için kullanılacak su miktarı en az 100-120 lt,potasyum hidroksit 10 kg kadar olmalıydı. Peki bu durumda ne olur, çözülmemiş leonardit tabana çökecektir.Çözünmeyi arttırmak ve devam ettirmek için mevcut 80 lt lik karışımı bölerek su ilave edip,kostik ekleriz.ısıtırken karıştırmaya devam ederiz.Böylece daha fazla leonardit ayrışır. Zaten işlem sonucunda tüm leonardit ayrışır...
birdaki sefere inşallah ilk deneyim bu şekilde oldu fazla suyun zararı olmaz sanırım potasyum hidro oksit az geldiğini fark ettim zaten. Bu karışım işimi şimdilik görür gibi. Sizinde deneyimleri eklersek bu iş olacak teşekkür ederim.

Bence KOH u hiç artırmayın artırdıkça daha bazik olur ve Ph 13-14 kadar çıkar Bu da pek istenmez.
senin uygulaman bana ideal gibi geldi. Kalan tortuyu yine su ile yıkayıp toprağa atabiliriz.Ama Yine de daha fazla çözmek için Ph ölçüm sonucu düşük çıkarsa karışıma Azar azar Koh ekleyip biraz daha çözdürebilirsiniz

Bu arada tahmini konuşuyorum araştırdığım kadarıyla. Uygulamada durumlar değişebilir dikkatli olun. Kolay gelsin

Bidonlara çekerken evde eski mazot pompası vardı onu kullandım işe yarıyor yapacak arkadaşlara tavsiye ederim. Bu karışımı buğday Ekim'inde kullanıcam 20 dönüm yer dönüme 4 lt atıcam. Buğdayı serpib pulvazatörle hümik asiti atıp tırmıkla karıştırmak olur sanırım tohumlarda kaplanmış olur ?

• Beğen
Tepkiler: cracker

birdaki sefere inşallah ilk deneyim bu şekilde oldu fazla suyun zararı olmaz sanırım potasyum hidro oksit az geldiğini fark ettim zaten. Bu karışım işimi şimdilik görür gibi. Sizinde deneyimleri eklersek bu iş olacak teşekkür ederim.
Kardeşim benim ki deneyim değilde sadece fikir... Örneğin bir lt suda en fazla ne kadar tuz çözebiliriz.en fazla 300 gr civarı. Daha fazla tuz eklersen erimeyip dibe çökecektir.Çözünmeyi devam ettirmek için su miktarı nı artırmak gerekir. Burda kullanılan kostik leonarditi ayrıştırıyor.Zaten az kullanıldığında kendini belli edecektir.Fazla oldugunda iki nedenden dolayı zararı olmayacağını düşünüyorum.
-Topraga fazladan potasyum vermiş oluruz.
-Bu uygulama çok yeni. Dolayısıyla topraklarımızda her yıl kullandığımız gübreler tahminen 30 cm lik üst kesimde asidik bir ortam oluşturmuştur... PH dengelenmesi olur.
Yinede analiz yaptır,sonucu merakla bekleyen birçok arkadaştan biriyim...

Kati ve ya toz humik asit var. Ibrahim arkadasin yaptigi sivi hum asiti santrifuj ile karistirirsak ve ya bir tepsi benzeri yerde kurutursak kalan toz kisim konsantre humik asit oluyor, cunku buharlasan kisim sadece su. Bu tozu nezaman istersek normal su ile karistirdigimizda sivi humik asit oluyor. Bu uygulama ile depolama , ambalaj ve nakliye sorunu halloluyor.

Dibe coken kisim % 100 leonardit yani cozunmemis leonardit olamaz. Kullanilan leonardit icinde mutlaka toprak ve ya benzeri malzeme vardir yani 100 % leonardit degildir o kisim cokmus olmali. Elbette KOH miktari yetmediginden cokmus olan leonarditte vardir. Bence su ekleyerek tekrar uretimde kullanmak iyi yol.

Okudugum bir patent var, su, leonardit ve KOH karisimini karistirarak tepkimeyi izliyor ( dakikada 40 tur karistiriyor ) bu arada pH olcumu yaparak 7-8 degerini gectiginde ayni isida su ekleyerek dusuruyor ve devamediyor. Bu sekilde yaklasik 40 saat bekliyor ama sonunda pH 7 civarinda ve tortusu az urun olusturuyor.
Yeterli su oldugundan coken kisim azaliyor. Bu konuda standart olcude ( agirlik ) kullanilamaz cunku her parti leonardit digerlerinden farkli deniyor.

Denemede baslangic miktarlari 97 ltre su, 5 kg KOH ce 25 kg leonardit, ama dedigim gibi islem sirasinda pH olcup su ekleyerek mumkun oldugunca 7 de tutuyor, israrla belirtilen tortu olmamasi ve ya cok az olmasi icin islemi 40 saate kadar surduruyor.

Ilk asamada cok ince elenmis toz leonardit kullanarak cokeltinin az olacagi acik zaten.

Ibrahim arkadas urununun birkac litresini bukarlasacagi bir sini icerisinde bekletirse ve uzerine naylon kapatip buharin cikmasi icin birkac delik delerse toz olustugunda ruzgarla ucup gitmeyecektir.Sonunda kalacak toz kati humik asit olacak ve suyla karisinca ayni urune donuseck ama ambalaj ve saklama cok kolaylasacak, gerektiginde kargo edilmesi kolaylasacak cunku nakliyeciler sivi malzemeyi pek sevmez.

Bu toz, kati humik asit isi bana oraleti hatirlatiyor, oralet kurutulmus meyve surubudur, suya katinca ne oldugunu biliyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar kendi yaptığımız humik asite su yerine bir sıvı hayvan gübresi kullansak nasıl olur

Sivi hayvan gubresinin icerigini bilmiyoruz, kimyasal tepkimeyi etkileyebilir, icerisindeki amonyak kuvvetli bir cozucudur. Bence denemeyin. Tarlaya gubre verirken her ikisini de verirsiniz ama icerigini bilmediginiz, tek tek yararli olan seyleri karistirmamak iyidir.

Temizlikte kullanilan kezzap ve camasir suyunu karistirdiginizda ancak iki nefes cekebilir sonra olursunuz degil mi ? Bilmediginiz seyleri karistirmasaniz iyi olur, ille deneyecekseniz kimya muhendisine danisin.

Sivi humik asit kurutma icin bir ornek vereyim.

Tuzlu suyu, deniz suyu, tabaga koyup buharlastirin geriye tuz kalacak tekrar su ekleyin tizlu su olacak.
Sekerli su icinde aynidir.

Humik asit icinde gaz olmadigindan kuruyup toz haline gelince saklayabiliyrsunuz, tekrar su ekleyince sivi humik asit oluyor.

Kuruturken olcmek lazim, ornegin, 10 litreyi bir kaba koyup buharlastiralim, ancak kaynatmamak gerek yoksa molekuller bozuluyor. Kalan kuru maddeyi tartalim ornegin 250 gram geldi. Simdi sivi humik asit yaparken her 250 grama 10 litre su katacagiz demektir. Daha koyu olsun dersek az su katariz. Boylece nakliyesi, ambalaji ve saklanmasi cok kolay olacaktir

Sivi humik asit kurutma icin bir ornek vereyim.

Tuzlu suyu, deniz suyu, tabaga koyup buharlastirin geriye tuz kalacak tekrar su ekleyin tizlu su olacak.
Sekerli su icinde aynidir.

Humik asit icinde gaz olmadigindan kuruyup toz haline gelince saklayabiliyrsunuz, tekrar su ekleyince sivi humik asit oluyor.

Kuruturken olcmek lazim, ornegin, 10 litreyi bir kaba koyup buharlastiralim, ancak kaynatmamak gerek yoksa molekuller bozuluyor. Kalan kuru maddeyi tartalim ornegin 250 gram geldi. Simdi sivi humik asit yaparken her 250 grama 10 litre su katacagiz demektir. Daha koyu olsun dersek az su katariz. Boylece nakliyesi, ambalaji ve saklanmasi cok kolay olacaktir
Kızıltan bu dediğin varsayım hümik asitde olmaya bilir olsanda potasyum içinde kalmaz gibi. Biz bu işlemde potasyum Humayet ve potasyum fulvat elde ediyoruz .
Kurutunca geriye kalan malzeme potasyum dan yoksun olur sanki ?

Ibrahim arkadas potasyum buharlasmazki ucsun gitsin. Bu urun piyasada cok var. Bazi resimleri ekliyorum, bir tanesinde suya atilinca nasil karistigi goruluyor.

Istersen youtube da " solid humic acid " ve ya " powder humic acid " diye arayiver nasil yaptiklarini gorursun. Orada buyuk silindirlerin uzerine siviyi dokuyorlar silindirler sicak oldugundan su hemen buharlasiyor geriye toz humik asit kaliyor. TOZ HUMIK ASIT 1.jpgTOZ HUMIK ASIT 2.jpgTOZ HUMIK ASIT 2.jpg
TOZ HUMIK ASIT 1.jpgTOZ HUMIK ASIT 1.jpgTOZ HUMIK ASIT 5.jpgTOZ HUMIK ASIT 5.jpgTOZ HUMIK ASIT 4.jpgTOZ HUMIK ASIT 4.jpg

Ibrahim arkadas potasyum buharlasmazki ucsun gitsin. Bu urun piyasada cok var. Bazi resimleri ekliyorum, bir tanesinde suya atilinca nasil karistigi goruluyor.

Istersen youtube da " solid humic acid " ve ya " powder humic acid " diye arayiver nasil yaptiklarini gorursun. Orada buyuk silindirlerin uzerine siviyi dokuyorlar silindirler sicak oldugundan su hemen buharlasiyor geriye toz humik asit kaliyor.Ekli dosyayı görüntüle 20746Ekli dosyayı görüntüle 20747Ekli dosyayı görüntüle 20747
Ekli dosyayı görüntüle 20746Ekli dosyayı görüntüle 20746Ekli dosyayı görüntüle 20749Ekli dosyayı görüntüle 20748Ekli dosyayı görüntüle 20750Ekli dosyayı görüntüle 20750
Kızıltan s bin dediğin ürün gübretaş üretmiş aynısını. %80 hümik asit içeriğine sahip krıstel halde suda eriyen K-HUMAT İSMİNDE piyasaya sürmüşler.

Kızıltan s bin dediğin ürün gübretaş üretmiş aynısını. %80 hümik asit içeriğine sahip krıstel halde suda eriyen K-HUMAT İSMİNDE piyasaya sürmüşler.

Soyledim ya bu urun cok var. Ambar sorunu, ambalaj sorunu, nakliye sorunu yok. Yaptigin maldan 10 litre olcup kurutsan kac grem kuru cikacak olcersin gerisi kolay.

Kurutmak icin bir tepsi ve ya plastik legene koyup uzerine naylon gecirip naylonu 9-10 yerden delmen lazim ki buhar cikip gitsin. Bir iki gunde kurur zaten.

Siki calistin devam et.. yap bir yenilik herkes sivi satiyor.. Toz yaparsan nakliyesi siviya gore cok ucuza gelir kendi bolgende satarsin.

Bu arada maliyet nekadar oldu ?

Soyledim ya bu urun cok var. Ambar sorunu, ambalaj sorunu, nakliye sorunu yok. Yaptigin maldan 10 litre olcup kurutsan kac grem kuru cikacak olcersin gerisi kolay.

Kurutmak icin bir tepsi ve ya plastik legene koyup uzerine naylon gecirip naylonu 9-10 yerden delmen lazim ki buhar cikip gitsin. Bir iki gunde kurur zaten.

Siki calistin devam et.. yap bir yenilik herkes sivi satiyor.. Toz yaparsan nakliyesi siviya gore cok ucuza gelir kendi bolgende satarsin.

Bu arada maliyet nekadar oldu ?
Ana malzemeler çıkınca bidon ,pH ölçer,termometre,tartı aleti. 30 tl ye 80 litre hümik ve fulvik asit elde ettim. Çok ucuza geldi. Litresi 50 krş gelmedi .