2 yıllık üniversite de kaynak bölümü okuyorum stajda büyük fabrikalarda da çalıştım 3 çeşit makina kullanıyorlar genelde askaynak , magmaweld , nur-iş çok iyi makinalar bunlar elektrik ark kaynağı yapacaksanız ben sizin yerinizde olsam argon kaynak makinası alırdım sadece makinaya takılı torcu değiştirerek elektrik ark kaynağı yapabilirsiniz egsoz falan delinir o tarz ince işlerde de argon kullanırsınız bir de profilleri yakip deldiğinden bahsetmişsiniz normalde günlük hayatta kullandığımız elektrodlar rutil elektrod dur rutillerin çelik oranı daha az kolay eriyebilen elektrod dur o yüzden elektrod + kablosuna değil- ye bağlanmalıdır + kablosuda şase olarak malzemeye takılır ama rutil elektrodu + kablosuna takarsanız kablodan fazla akim gectigi için elektrod ya çok hızlı eriyip üfleyecek sağa sola yada malzemeyi delecektir 2.50 rutil için 85-95 amper yeterlidir rutil 3.25 içinde 100-120 yetiyor genel olarak malzemeye göre bazik elektrodlar da çelik oranı fazla olduğundan oda tam tersi kullanılır bazik de ki amper aralığı da 2.50 için 95-110 3.25 için 105-135 amper civarında olur