Harika açıklama şu bi kesin galiba 1000 tl üzeri kaynak Makinesi yok kaliteli
Varsada yine başını ağrıtır bir kere al ömürlük kullan zaten her gün kaynak yapmıcağın kesin
Harika açıklama şu bi kesin galiba 1000 tl üzeri kaynak Makinesi yok kaliteli
Varsada yine başını ağrıtır bir kere al ömürlük kullan zaten her gün kaynak yapmıcağın kesin
Fimer x206 kendime yeni aldım hatta kargoda şu an hiç kullanmadım ama kullancı yorumlarına dayanarak hemen hemen herkesin olumlu yorum yaptığı bir makine özellikleri de basit işler için gayet iyi
ikiside güzel makineler.Expressweld markasına da bi bak istersen arkadaşlarında dediği gibi 200 amper olursa daha iyi işçilik çıkartır
ikiside güzel makineler.
ömür boyu kullan bişey olmaz.
amperi yapacağın işe göre seçiniz.
2 yıllık üniversite de kaynak bölümü okuyorum stajda büyük fabrikalarda da çalıştım 3 çeşit makina kullanıyorlar genelde askaynak , magmaweld , nur-iş çok iyi makinalar bunlar elektrik ark kaynağı yapacaksanız ben sizin yerinizde olsam argon kaynak makinası alırdım sadece makinaya takılı torcu değiştirerek elektrik ark kaynağı yapabilirsiniz egsoz falan delinir o tarz ince işlerde de argon kullanırsınız bir de profilleri yakip deldiğinden bahsetmişsiniz normalde günlük hayatta kullandığımız elektrodlar rutil elektrod dur rutillerin çelik oranı daha az kolay eriyebilen elektrod dur o yüzden elektrod + kablosuna değil- ye bağlanmalıdır + kablosuda şase olarak malzemeye takılır ama rutil elektrodu + kablosuna takarsanız kablodan fazla akim gectigi için elektrod ya çok hızlı eriyip üfleyecek sağa sola yada malzemeyi delecektir 2.50 rutil için 85-95 amper yeterlidir rutil 3.25 içinde 100-120 yetiyor genel olarak malzemeye göre bazik elektrodlar da çelik oranı fazla olduğundan oda tam tersi kullanılır bazik de ki amper aralığı da 2.50 için 95-110 3.25 için 105-135 amper civarında olurMERHABA DOSTLAR İKİ DEFA MAKİNE ALDIM BİRİ ELKTRONİK KARTLI BİRİ BAKIR SARGILI AMA İKİSİDE BOZULDU BANA MARKA VE KAYNAK ÇEŞİDİ YÖNÜNDEN KÖYDE KULLANMAYA KAYNAK MAKİNESİ NE TAVSİYE EDERESİNİZ DOSTLAR
Önemli elektrodlar da genelde yanma erime farklılıkları gösterebiliyor onda da as kaynak ve oerlikon marka elektrodlar iyi genelde başka marka satanı görmedim zaten ankara ostimdebenim aldıklarım ya deliyor profili yada ateşlemiyor elektrod da önemli mi beyler marka olarak
2 yıllık üniversite de kaynak bölümü okuyorum stajda büyük fabrikalarda da çalıştım 3 çeşit makina kullanıyorlar genelde askaynak , magmaweld , nur-iş çok iyi makinalar bunlar elektrik ark kaynağı yapacaksanız ben sizin yerinizde olsam argon kaynak makinası alırdım sadece makinaya takılı torcu değiştirerek elektrik ark kaynağı yapabilirsiniz egsoz falan delinir o tarz ince işlerde de argon kullanırsınız bir de profilleri yakip deldiğinden bahsetmişsiniz normalde günlük hayatta kullandığımız elektrodlar rutil elektrod dur rutillerin çelik oranı daha az kolay eriyebilen elektrod dur o yüzden elektrod + kablosuna değil- ye bağlanmalıdır + kablosuda şase olarak malzemeye takılır ama rutil elektrodu + kablosuna takarsanız kablodan fazla akim gectigi için elektrod ya çok hızlı eriyip üfleyecek sağa sola yada malzemeyi delecektir 2.50 rutil için 85-95 amper yeterlidir rutil 3.25 içinde 100-120 yetiyor genel olarak malzemeye göre bazik elektrodlar da çelik oranı fazla olduğundan oda tam tersi kullanılır bazik de ki amper aralığı da 2.50 için 95-110 3.25 için 105-135 amper civarında olur
Sadece torcla yapılan gaz altı makinası onda tel torcunn icinden gelir sürekli argonda ekstradan tel veriyorsunuz gene elinizleDostum sadece torcu tutup kaynak yapan kaynak makinası mı argon dediğin
Sadece torcla yapılan gaz altı makinası onda tel torcunn icinden gelir sürekli argonda ekstradan tel veriyorsunuz gene elinizle
Aynen gazaltı en kolayı ve en pratik olanı argon da ince işçilik de daha iyi de argonun da işte kaynatacaginiz malzemeye göre içindeki iğnesi değişiyor teli değişiyorArgonda farklı malzemeye farklı tel oluyor bildiğim kadarıyla gaz altı en kolayı gibi demi sen daha iyi bilirsin
Aslında sadece kırık dökük kaynatacaksanız küçük gaz altı makinaları var onlardan alsanız daha iyi olur elektrod da kaynağın içind e curuf kalıyor falan gaz altında curuf derdi de yok bas düğmeye kaynat gelBizim ki üstün körü dostum köyde olacak ama imkanım olsa argon alırdım