Ynt: ---''Kanola çıkışta 06. 10. 2015''---
Aslında dert etmekten öte, öğrenmeye çalışıyorum Süleyman. Gürkan ' ın da dediği gibi, buğdayı daha idrak edemedik. Kanola apayrı bir derya.
Gecen yıl yapılan denemeler iyi kılavuzluk etti bu yıl. Hiçbir yerde yazmayan, ya da yanlış yazan bir çok şeyi yaşayarak tecrübe etme şansımız oldu. Tecrübe biraz pahalı olsa da çok iyi bir öğretmen.
Mesela toprak hazırlığında 15-20 cm ' den derin surmenin hiç bir anlamı olmaz yazıyor her yerde. Kanola kazık kök, o yolunu bulur, demişler. Peki yabancı otlar?
Su an 25 cm ve üstü derinlikten sürdüğüm ve sapları tam olarak örttüğüm kısımlarda en ufak bir ot problemi yok. Ama 15 cm ve surulen kısımlarda var. Bu tecrubenin bedelini de lontrel Extra, formula super ve nonplus ' larla nakit olarak ödeyeceğiz
dustero link=topic=85816.msg1028379#msg1028379 date=1445461219' Alıntı:Yılmaz abi dert etme mevlam verir abi Ben 700 gram kanoladan 430 kg alan gördüm öyüzden ay çok sık olmuş ay şöyle olmuş böyle olmuş çok önemli değil. Kanola tamamen yılla ilgili şükür bu sezon iyi geçiyor sonuna kadarda böyle devam eder inşallah. O paylaştığım 4 foto civardaki en iyi kanola olması gereken sıklık o abi ne seyrek bırakıp ota kaptırmaya değer nede çok sık atıp riske atmaya. Seyrek kanolada sezon yağışlık geçerse abi sezonun zirvesinde o olur ama kurak giderse sık olanların gerisinde kalır. Geçen sene icar bi 5 dekar vardı depo sahte tohumlardandı neyse çaktım intervix morardı sörpüştü gebermedi meret seyrekleşti sadece. Neyse bozmadım 5 dekar çokta önemli değil dedim sonra toparladı kendini ama nasıl toparladı anlatamam 2700 kg kanola aldım ordan elimi yüzümü 3 kere yıkadım inanamadım Bana orası fazla gibi geliyodu 6 dekar vardır diyodum neyse aklıma fields area geldi düz bir tarla ölçtüm 4.800 m2 geldi kaç kg denk geliyor hesabını yapamadım Yani anlıycağın ister seyrek ister sık kanola yılla ilgili abi henüz ilkbaharı görmedik ama bu senede seyrekler fazla yapacak gibi öyle hissediyorum. Sık kanolada çok ardında kalmaz ama abi merak etme kırılma noktası bir noktada doğru 30 bitkinin altında kalmazsan ne şekilde olursa olsun iyi verim alırsın öteki türlü sadece iyi yağana yağmurların etkisi büyük olur.
Aslında dert etmekten öte, öğrenmeye çalışıyorum Süleyman. Gürkan ' ın da dediği gibi, buğdayı daha idrak edemedik. Kanola apayrı bir derya.
Gecen yıl yapılan denemeler iyi kılavuzluk etti bu yıl. Hiçbir yerde yazmayan, ya da yanlış yazan bir çok şeyi yaşayarak tecrübe etme şansımız oldu. Tecrübe biraz pahalı olsa da çok iyi bir öğretmen.
Mesela toprak hazırlığında 15-20 cm ' den derin surmenin hiç bir anlamı olmaz yazıyor her yerde. Kanola kazık kök, o yolunu bulur, demişler. Peki yabancı otlar?
Su an 25 cm ve üstü derinlikten sürdüğüm ve sapları tam olarak örttüğüm kısımlarda en ufak bir ot problemi yok. Ama 15 cm ve surulen kısımlarda var. Bu tecrubenin bedelini de lontrel Extra, formula super ve nonplus ' larla nakit olarak ödeyeceğiz