Kaliteli uygun ziraatci


Bu baya baya önemli konu elinde nereye harcayacağı bilmediği biraz parası olan herkes yeni mezun ziraat mühendisi ise alıp dukkan açıyor ürünün içeriğini kalitesini ne ile ne zaman kullanılırsa etkisini tam olarak göstereceğini bilmeden satmaya çalışıyor tamam gübreleme verimi arttırıyor sonuçta adam bizi dolandirmiyor ama daha az masraf ile daha kaliteli ürün alma konusunda bayilerin bizi bilgilendirdigini hiç sanmıyorum konyada işinin ehli diyebileceğiniz gübre ilaç bayi kim var arkadaşlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Ferit00
Toprak analizi yaptirin yanmis hayvan gubreleri ile organik madde miktarini artirmaya bakin
Hava cıva gibi geliyorda cidden çok faydası var gecen sene tarlanın üçte birine evdeki koyun gübresini çekmiştim serdim bir parmak bile kalınlığı yok tam dekar 3 4 tona denk geldi ama baharın ekin çıkınca öyle bir çatalladı ki çok bariz fark vardı.mucize beklememek lazım ziraatcinin verdiği bir tozdan onu kast ettin heralde sende.

Bizim elmalarda demir eksikliği vardı aldım attim ağaçların rengi düzeldi sürdü hemen tabi böyle bi iz element eiksikligi varsa tamamlardansa bariz fark görürsün.
 
Bayilerin genel sıkıntısı bu herkes elindeki abidik gubidik ürünleri satmanın peşinde. Ben sivasta tarım kredi harici hiçbir yerde demir sülfat mangan sülfat çinko sülfat gibi toz formda ve içeriği yüksek olan gübreleri bulamıyorum. Neyi sorsan sıvısı var diyorlar. Adam dekara 15 kg ürenin yapacağı işi 500 gr yapraktan sıvı azotun yapacağına beni inandırmaya çalışıyor 🤣 Artık internetten sipariş ediyorum ne lazımsa çoğuda bulunuyor.
 
Hangi organik maddede bulacaksın mısırın ihtiyacı olan azotu oğlum hayvan gübresi dediğin kimyasal gübrelerin alımını kolaylaştırır toprağı çözer şu tutma kapasitesini arttırır ikisi bambaşka konular
1402312986428.jpg

Dekara 4-5 ton yanmış tavuk gübresi olursa bayırın bağrından 6 ton mısır silajı çıkabiliyor.
Hiç sun'i gübre kullanılmıyor, sütlemesi de çok lezzetli olur.
 
SÜ Ziraat çiftçi danışma hattına WhatApp'tan sorunlarınlarınızı yazarak üniversite hocalarından bilgi alabilirsiniz. Fakülte bünyesindeki 9 bölümden, sorunuzla alakalı olan bölümden hocalarımız sorularınızı cevaplar.

Sadece bitki besleme alanında daha resmi bilgi almak isterseniz, Prof. Dr. Mehmet Zengin hocanın mail adresinden (mzengin@selcuk.edu.tr) kendisine sorularınızı yöneltebilirsiniz. Çok değerli bir hocadır. Mail atarken konu başlığın bulunmasına ve olayı sade şekilde özetlemeye dikkat edin. Son bir hatırlatma, toprak analizi yorumlarını sadece tam analizler için yapıyor. Sadece azot, fosfor, potasyum, strüktür değerleri bulunan analizlerini asla yorumlamaz. Kendisinin kitaplarını da inceleyebilirsiniz.

Bayilere daha girip, daha selam verirken dandik, içeriğini bile kendisi bilmediği sulu gübreleri pazarlamaya çalışmalarından ben de muzdaribim. Hocalarımız tavsiyelerini içeriği yüksek hammaddeler üzerinden yapar zaten, fiyat çok uygun olur.

241351823_10223622599926517_6732842991311446339_n.jpg
 
40 kg üre ile alırım 6 ton mısırı 4 5 ton yanmış tavuk gübresinin yanında da gayet ucuz olur
Yandaki fındık tarlasında 150 kg/dk verim olur.
Yonca eksek 10 sene biçilebiliyor.
Kandıra karpuzu eksek parmaklarınızı ısırırsınız.
Lahana da ekilebilir, aroması gayet iyi olur.
Kar yağdı mı tatlanıyor.
Tavuk gübresi bir defalık değil, toprakta kalıp sonraki ürünlere de faydalı oluyor diye biliyorum Doğru mu?
Aynen, öyledir.
Toprağı hem gevşek tutuyor, hem de su tutma kapasitesini arttırıyor, sürümü de kolay oluyor.
Asgari 3 yıl etkili, sonraki yıllarda etkisi zayıflamaya başlar.
 

Benzer Konular