Doğru söylemişler, o GPS de elde taşınıyor. 1-2 cm ile ölçer. Antenli , jalon(alüminyum çubuk) artı klavyeli. El gpsi dediğim gps çıktığında, o görmüş olduğunu sırtımızda taşıyorduk , o kadar ağırdı
Haci abi ben konuya senin kadar vakif degilim ama bildigim bisey var oda yanlis ifrazi yapan sirket. Sirf onlar ole yapti diye smdi biz tarlamizi cikaramiyoruz cunku pafta kaymasi oluyomus demem o ki kimse garanti is varken bos ise yonelmesin.. Teroride sen hakli olabilirsin ama pratikte o zarari ceken benim o yuzden ikisi arasindaki farki sen benden iyi bilemezsin ) saygilarimla milleti dogruya yonlendirmek lazim uc bes kurus ucuz olcak diye adamlar 20 yil ugrasmasin sonraDışarıdan bakınca Haritacı yanlış ifraz işlemi gerçekleştirmiş, doğrudur. Özüne inelim o zaman, yanlış kimde; özel dediğin haritacı veriyi Kadastro'dan alır, düzenleme(ifraz,tevhid, parselasyon vb.) yapar, bölge kadastro müdürlüğü onaylar, onaylanan değişiklik Kadastro paftasına işlenir. Suç ya da hata Özel büronun değildir. Yanlış veri veren,yanlış veriyi ya da veriyi yanlış işleyen kadastro mesuldür.
Lihkablar da özeldir. Sadece sınav yolu ile yetki verilmiş harita mühendisleri büro işletir. Öncede Aplikasyon krokisi verme yetkisi sadece Kadastro da idi. Yoğunluk ve maddi çıkar sağlayan kadastro çalışanları sebebi ile Lihkablar kurulmuştur. Kısaca Lİhkablar devlet kuruluşu değildir.
Eklenecek çok şey var ama uzun hikaye.
Lihkab pafta kaymasi olan parselde calisma yapmiyor. Seni direk kadastroya yonlendiriyor. Ama ozel firma yapmis iste. Anlatmak istedigim bu adam para almak icin yapmis ve biz yillardir bu pisligi temizlemekle ugrasiyoruz.Güzel kardeşim, ben de diyorum ki, yanlış olacaksa lihkab ile de yanlış olacak. Sen bugün başka bir tarlayı ifraz ettirecek ol yine aynı yöntemle yapacaksın. Lihkab ya da kadastro nun ifraz dosyası hazırlamak gibi bir durumu yok. İşlem yapılacak arsa, tarla nin pastası ya da sayısal hali özele verilir, özeldeki de o verilen koordinatli pafta üzerinden çalışır. Hata varsa Kadastronundur. Kadastro işi de yaptım, şu an kamuda Haritacı olarak çalışıyorum, durum bu.
Hatanın kaynağını yazmama rağmen aynı şeyi söylüyorsun. Neyse daha da söylemem
Sana devletin personelin yaptığını söyleyeyim o zaman, köyün birinde köylüye kızıp, parsel sahiplerinin isimlerini değiştirip tapu bastırdı. Yer Adana tufanbeyli sene 1994. Ve köylü hâlâ uğraşıyor. Üstüne kamulaştırma oldu, hak sahipleri yerine başka şahıslara para yattı. Başka şahıslar hak sahiplerine parayı iade etti mi? Yok.. işine gelince de böyle..
Lihkab pafta kaymasi olan parselde calisma yapmiyor. Seni direk kadastroya yonlendiriyor. Ama ozel firma yapmis iste. Anlatmak istedigim bu adam para almak icin yapmis ve biz yillardir bu pisligi temizlemekle ugrasiyoruz.