Dava açsak hukuki süreç nasil işler. Yapmış olduğumuz anlaşma daki şartlar aynı kalarak kazanabilir miyizki daha once emsal olarak başına gelen duyan varmiparasını verdiyseniz dolandırılmış olabilirsiniz.
6 ay çok uzun bir süre...
hukuki işlemleri başlatın, menkul mal teslim edilmediğinden mülkiyet henüz kazanılmamış,
sözleşmeyi fesh edin, süreyi kaçırmayın.
Ayrıca 6 ay önce ithal traktöre ötv artışı olmayacaktı.
bu gün gümrükten sokarken fazladan vergi ödeyecekler,
o parayı sizden isteyebilirler, para ver al traktörü diye.
bence hemen fesh edin, inş. para vermemişsinizdir....
para verdiyseniz bile geri alın, hukuk davası açın vakit kaybetmeyin
Bayinin söylediği bir 5075 yok iki zarar ediyorum. Ama aradan alti ay gecti şimdi bizde zarar ediyoruz en az zam gelen yerlilere bile ozaman dan buyana 10.000 rahat gelmiştir.Gelir gümrükte falan sıkıntı çikmıştır Bayii sana bi açiklama yapmiyormu
John Deere'in Türkiye traktör pazarından çekileceğini sanmıyorum fakat günden güne anlamsız bir şekilde artan fiyatları nedeniyle bazı bayilerin kapanması belki görülebilir. Güncel fiyatları arasında
5050e: 71.000 tl
5065e: 110.000 tl
5105m: 203.000 tl
Bu fiyatları baz alacak olursak 5r ve 6r serilerinde ki fiyatı siz düşünün artık.
Sanırım bu mümkün değil..
sizin sorun bayiden kaynaklanıyor olabilirmi.
mesela bizim civarda 5075 mevcut .
Az önce konya distribütörü ile görüştüm TÜRKİYE ye ye 5075 i getiremiyoruz sıkıntı 5075e - 5085 m lerde 5075 yerine 5065 i 5085 yerine ise 5095 i verip problemi çözmeye çalışıyoruz. 5075 e yi konya fuarına getirebillesek diye uğraşıyoruz dedi benim sorunu bayi ile görüşüp çözmeye çalışacak oldu . Bi sekilde 5065 e yi vermeye çalışacaklar galiba bizde 5075 e den 10 bin daha düşük verirlerse belki düşünüş ne dersiniz. Mahkeme ye verem dedim istedigin yere ver serbest sin diyor .iyi bir avukatla görüşün.
sözleşmeyi fesh ettiğinizi söyleyin.
hukuk mahkemesine dava açın. neresinden dönerseniz kardır.
ithal traktörlere ötv artışı getirildi. düşük modelini bile +10.000 TL istemiş.
bence biran önce vaz geçin bu işten...
ikinci el kullanılmış, arızalı bir traktörü kakalamasınlar size
daha sonra parayı isterler sizden, pişman olursunuz....
bu işten kötü kokular geliyor...
John Deere'in Türkiye traktör pazarından çekileceğini sanmıyorum fakat günden güne anlamsız bir şekilde artan fiyatları nedeniyle bazı bayilerin kapanması belki görülebilir. Güncel fiyatları arasında
5050e: 71.000 tl
5065e: 110.000 tl
5105m: 203.000 tl
Bu fiyatları baz alacak olursak 5r ve 6r serilerinde ki fiyatı siz düşünün artık.
para verdiniz mi siz?
bir avukata sor, sözleşmeyi fesh edin bence.
tabi siz bilirsiniz.
hatta tazminat bile alabilirsiniz, 6 aydır traktör kullanamadık, başkasından traktör kiraladık deyip ispatlayabilirseniz....
paranızı da traktör teslim edilmediğinden her türlü alabilirsiniz...
Borçlar Hukuku - Tüketici Hukukunda iyi olan bir avukatla görüşün bence..