john deere 5095m alper5li pulluğu kaldırmadı hepsimi aynı

Ynt: john deere 5095m alper5li pulluğu kaldırmadı hepsimi aynı

4-5 kişi çağırın kahveden az yardımla kalkar herhal biz kaldırıyoduk ;D Bu sorun johndeerelerin kaderi galiba düzgün bir kaldırma kapasitesi olsa albenisi yüksek traktörler çoğu kişi bu kaldırma kapasitesi yüzünden vazgeçiyor.

5085 m nin gövde içerisinde piston yokmuş galiba sadece dışarıda varmış.

gülerek okuyorum yazanları allah askına bılıp bılmeden bır cuval yalan atılmıs ortaya john deere dedıgınız tarım makına üretıcısn urettıgı urunle yıllardır dünyanın kullandıgı markalar ve dünyanın önde gelen firması nasıl kaldırma arkadsın demek ıstedıgı su sadece hıdrolık basınc ayarı acılacak john deere traktorlerınde kullanılan pompalar özel bir pompadır ve cok yuksek kaldırma kapasıtesıne sahıpdır o yuzden senın yapacagın ıse gore ayar verılır sen hafıf ıs yaperken acarsan o valflerı dıyelımkı römork taktın standard 3 500 kg lık basınc tam acık oldugunda zorlarsan ne pıston kalır römork ta ne hortum bilip bilmeden konusmayın rıca edrım hilmi abim iza etmıs sız bılmedıgınız ıcın takmıssınız bır at gözlugu gıdıyorsunuz hındıstan malı mıs ne hındıstanı kardesım john deere de hındıstan malı mı varmıs 3 sılındır traktorlerın montaj oldugu yer hındıstan john deere en kucugunden en buyugunun kalıtesı aynıdır bunu unutmayın sadece yapılıs amacları ve kullanım alanları degısıkdır ne demısler esege altın semer gıydırsen esek sektır bızım ülkemizde john deere anlayan servıs cok az john deere traktörlerı karısık bır sısteme sahıptır ve esi benzerı olmayan bır yapıdadır o yuzden herkez bılmez kullanılan teknulojı farklı arkadaslar

tahmınım bu jondereyı kullananlar bu ayar işinı bılmıyo 5lı pulluk olsa olsa600 650 kg cıvarıdır hiç bi trktörun bu kadar kaldırma gucu düşük deıldır belkı çiftte olsa agır yaş yerde pullugun agırlıgı 5 kulaga gıren topragın agırlıgı deseler belkı yınede zor koskoca jondere bu vardır bı saklanıp bakılacak yerı bu işin :S

arkadaşım bendede 5725 var 2010 4x4 hidrolik kaldırmadan bayilerle servislerle ve fabrikayla resmen papaz oldum ama derdime çare olan olmadı istanbuldan jd servis müdürü sedat beye dedim uçak ,otel ve lakanta paralarıza kadar bana ait gelin ya çözün yada alın gidin hediyem olsun adam 1 saat edebiyat yaptı kuru gürültü malın arkasında firma olsa gelirdi servisi diyor hesinde sorun var bayi fabrika yjok diyor anlacağın arkadaş kazı oldu jd kullanmadan almacan biz çifçiler parayı kolay kazanmıyoruz saygılar ?

valla arkadaşlar bende de 2010 model 5095 m var ama sizin bahsettiginiz gibi bir sorunla yani kaldırmama gibi bir sorunla karsılasmadık benim düz şase 12 5 li alpler ve 14 4 lü profil şase alpler iki adet pulluk var ikisinide taktım sorunsuz kaldırıpp indiriyor ama 4 lüyü taktıgımda geçen sene hidrolik pompasını patlatmıstı servis fabrika hatası dedi degiştirdiler ondan sonra bi sorun yasamadım yakıttada performanstada gayet iyi bi makina

bu sorunu olan arkadaş bi video yayınlasada bi görsek nasıl kaldırmıyor..... massey ve nh leri john deer den üstün tutan kişiler kesinlikle sadece john deer in sadece adını duymuşlar ne kullanmışlar nede bi iş yapmışlar... bu arkadaşın kaldırma sorununu anlıyamadım ama bi arkadaşta 5055e var sırf sadece denemek için arka kepçeye gerçekten özelllikle düz olan taşları dizdikki bakalım kaldırması nasıl, eminimki verilen kaldırma yükünden çok fazla idi ama hiç tık demeden kaldırdı... ben nh kullandım benim işim genelde römorkla ve arazi kırık nh yi aşağı çevirirsin tırnakmalaz sürer yukarı dönderirsin patinaj yapar... şu an arkadaşın birinde 4-5 marka motor var deutz massey gibi bide 5403 var ağaç işi yapıyor kötülüğündemi nedir hep jd yüklüyor :))) ağaçları..

onun için şu var hiçbir marka hiçbir makina kötü değildir bunu unutmasın kimse... olurya bi vidası tam sıkılmamıştır ayarları sana göre yapılmamıştır... bunlar servis işidir ha servis seni sorunun çözmüyorsa hemen bütün firmaların kendi siteleri var ve mail adresler telefonları var... hakkını aramalısın...

ceya023 link=topic=37387.msg335061#msg335061 date=1296804773' Alıntı:
sedat bey yorumlarınızı okudum verdiginiz teknik bilgilere katılıyorum fakat 95bg bi traktörün hidrolik kaldırma kapasitesinin 2200kg olmasının savunulur bi yanı yok.. sizinde dediginiz gibi traktörün pullugu kaldırmasından cok esneme yapabilmesidir.. sizin yaptıgınız hesaba göre 95bg lik traktöre ozaman 3lü 16inç bile fazla gelecektir.. tarlada 3lü16 inç i çamur bi tarlada tam derinlikte sürüm yaparken bu pullugu esnetebilmek için bile 2000kg dan fazla bi kapasite olması lazım.. turkiyedeki farklı toprak yapılarında 95bg bi traktör 3lü16 inç ten 6li12 inc e kadar pullukları rahatlıkla çekebilir.. bu pullugu kaldıramıyorsa zaten esnetme şansıda yok topraga gömülünce.. buda şu demek oluyor jhon deere nin bu sersi turkiye için uygun değil... jhon deere amca m serisine 2200kg kapasite koyarken R serisine neden 4000kg ın üstü kaldırma kapasitesi koyuyor ? sizin mantıgınıza göre R serisi içinde aynısını düşünmesi gerekir ve 2200kg koyması gerekir.. sadece burada benim gördügüm jd 5025 ve M serislerinde hidrolikten kısmışlar maliyeti.. traktör performansını en cok etkileyen şey hidroliklerdir.. hidrolikler esnetmeyi tam yapamassa traktörün çeki performansı düşer yakıt artar bildiginiz üzere.. ve 95bg lik bi traktörün turkiyede kullanacagı ekipmanlara bakarsanız 2200kg 95bglik bi traktöre göre yeterli bi kapasite değildir.. bence bunu çözmeliler biran önce.. jhon deere ye yakışmadı bu..

Mükemmel özetlenmiş

Yaw arkadaslar bızım burda var 3 tona yakın zehır makınesı takıyoruz 3085 de 277 de ama ben bızımkınden buyuk zehır makınesını 5085 e katıklarını gordum senın bı yanlısın var o motor kesın 5083 yada o motorda sorun var bıde ortakolun altındakı yayı ıyıcene sık ve sonra dene benım 277 6 lı cansa ekım makınesını kaldırmadı bende ole yaptım :))

Arapoglu link=topic=37387.msg979934#msg979934 date=1425960672' Alıntı:
Yaw arkadaslar bızım burda var 3 tona yakın zehır makınesı takıyoruz 3085 de 277 de ama ben bızımkınden buyuk zehır makınesını 5085 e katıklarını gordum senın bı yanlısın var o motor kesın 5083 yada o motorda sorun var bıde ortakolun altındakı yayı ıyıcene sık ve sonra dene benım 277 6 lı cansa ekım makınesını kaldırmadı bende ole yaptım :))
Konu çok eskide bende bir kaç yorumu okudum eski olsa pass geçemedim Tarladan getirmek iin bazen 5055 E ye 13 numara turan 5 li takıyorum da çok rahat kaldırıyor önünü falanda tartmıyor turan 5liler baya ağırdır.

Konuyu baştan sona okudum hakikaten cahil insan çok.Ufak bir ayar için JD yi yerden yere vurmuşlar.Şirketin yıllık 31 milyar dolar cirosu var,tüm dünyaya mal satıyor avrupada amerikada ve diğer ülkelerin hepsinde JD ayrı bir segmenttedir.Ayrıca avrupa amerika gibi yerlede John deere başlıca rakipler Fent Claas olarak görülmektedir.Bakmayın yok new holland yok tümosan sadece türkler kullanır.Cidden artık bir mal alırken sadece çekişini ufak tefek şeylerine bakmayın dünya gözünden bakın az.. para kolay kazanılmıyor.Umarım yakında bu zihniyet değişir....