john deere 5055 e mi yoksa massey ferguson 3.060 mı

Ynt: john deere 5055 e mi yoksa massey ferguson 3.060 mı

biz 5050 nin 4x4 ünü almıştık.köyden 2 kişide 5050 nin 4x2 sini aldı.çok az yaktığını söylüyorlar tek çekerlerin.benimki 4 çeker ama inanın daha herhangi bir yakıt denemesi falan yapmadım.ama şunu belirtmek isterim.fiat 480 lerin 1 ton suyu 1 tonluk ilaç makinesi ile 5 . vites ile çok fazla daraldığı rampa da , yine fiat 540 ın aynı 1 tonluk suyu 1 tonluk ilaç makinesi ile seri 2 ile çıktığı yeri , jhondere 5050 e nin 2 ton suyu 2 tonluk ilaç makinesi ile c3 ile yani son vitesi ile çıktığını söylüyorlar. yani hem 1 ton fark var hem ilaç makinesi daha büyük , hemde en son vites ile çıkması çok güzel bir o kadar da şaşırtıcı.

nabolant link=topic=56007.msg656918#msg656918 date=1354458164' Alıntı:
videoda 19 dakikada 1.5 lt mazot harcayarak ile 1 ton suyu boşalttığını söylüyor ama çalışırken video yok kaç meme açık ,kaç bar basınç var ? motor kaç devirde çalışıyor? fan sanzıman devirini ve fan çapını onlarıda bilseydik daha iyi değerlendirme yapabilirdik
video tek part yok 6 7 parça ama çakırlı koyunde ki denemeyide gosterebilirim ora 3 parça sen ve videoları yuklemek çok uzun suruyor ama yalan soylecek degiliz. videoları gosterebilrim ve bu videolar suan da çoğu john deere bayisinde mevcut. ama isterseniz yukleyebilirim ama 6 7 patı yuklemek cok zor olur o yuzden sacede sonuc videosunu attım zate diger konuda yalan soyluyonuz die dedikleri için attım soyliyim size

traktor

fan ayarı en seride 3 meme açık devirini suren abiden ogrenirim sanırım 1600 devirde 1000 lt holsan kasırga turbo ile denendi vehiç su artırmadan 1.5 lt
yaktı aslında 1.4 de 100gr daha mzot vardı şişede neyse. saygılar ve denemeyide 5050e 1000 lt de 12lt yaktı diyen kişiler vardı oblara ispatladık yalan soylediklerini maksat jd yi karalamak ama bizim yorede zaten jd lider 200 u baya geckin jd var saygılar

eyup reis33 link=topic=56007.msg657344#msg657344 date=1354540276' Alıntı:
video tek part yok 6 7 parça ama çakırlı koyunde ki denemeyide gosterebilirim ora 3 parça sen ve videoları yuklemek çok uzun suruyor ama yalan soylecek degiliz. videoları gosterebilrim ve bu videolar suan da çoğu john deere bayisinde mevcut. ama isterseniz yukleyebilirim ama 6 7 patı yuklemek cok zor olur o yuzden sacede sonuc videosunu attım zate diger konuda yalan soyluyonuz die dedikleri için attım soyliyim size

traktor

fan ayarı en seride 3 meme açık devirini suren abiden ogrenirim sanırım 1600 devirde 1000 lt holsan kasırga turbo ile denendi vehiç su artırmadan 1.5 lt
yaktı aslında 1.4 de 100gr daha mzot vardı şişede neyse. saygılar ve denemeyide 5050e 1000 lt de 12lt yaktı diyen kişiler vardı oblara ispatladık yalan soylediklerini maksat jd yi karalamak ama bizim yorede zaten jd lider 200 u baya geckin jd var saygılar ztenb video da fan ayarının yapıldıgı kısım ile fanı gosterilmiştir

traktor

yaktı aslında 1.4 de 100gr daha mzot vardı şişede neyse. saygılar ve denemeyide 5050e 1000 lt de 12lt yaktı diyen kişiler vardı oblara ispatladık yalan soylediklerini maksat jd yi karalamak ama bizim yorede zaten jd lider 200 u baya geckin jd var saygılar ztenb video da fan ayarının yapıldıgı kısım ile fanı gosterilmiştir

Biz ilacı seri 1 12-13 gazla motor hareket halinde iken atıyoruz, iki sefer de 2 ton suyu 3 saat gibi bir sürede atıyoruz(26 dönüme) başlarda dur kuyruk milini durdur dön çalıştır, eve git su doldur falan derken zaman geçiyor tabi bu süre zarfın mazot göstergesinden yola çıkarak 6-7 lt gibi bir miktar tüketiyor..

Salatalık ilaçlarken rölantide(800 devir), karıştırıcı yarım açık, 120 metre hortum, 2 tabanca, basınç 8-10 bar, 1 ton su, süre 3.5- 4 saat, 7 litre civarı yakıyor bizim motor..Bozok45S...
Bizim fan vitesli ama tek devirli ve sürekli açık... :)
Dolu depo mazot göstergesi ne gösteriyorsa tahminle, gram gram ölçmedik.. ok-*-s

Motor bu, makina bu. Ha buda üzümde 7 günde 35 lt...

Bizimki de pek çok yakıyormuş beyaw.... uyy-*s bils-*-

demir45 link=topic=56007.msg657361#msg657361 date=1354541761' Alıntı:
Biz ilacı seri 1 12-13 gazla motor hareket halinde iken atıyoruz, iki sefer de 2 ton suyu 3 saat gibi bir sürede atıyoruz(26 dönüme) başlarda dur kuyruk milini durdur dön çalıştır, eve git su doldur falan derken zaman geçiyor tabi bu süre zarfın mazot göstergesinden yola çıkarak 6-7 lt gibi bir miktar tüketiyor..

Salatalık ilaçlarken rölantide(800 devir), karıştırıcı yarım açık, 120 metre hortum, 2 tabanca, basınç 8-10 bar, 1 ton su, süre 3.5- 4 saat, 7 litre civarı yakıyor bizim motor..Bozok45S...
Dolu depo mazot göstergesi ne gösteriyorsa tahminle, gram gram ölçmedik.. ok-*-s

sizin işinizi 5050e tek çeker lakıyla gorur baba 540 abi miz var ona sorun o 5050e yi adan z ye inceledi. ve kullanıcısı ben sizin yerinizde olsam 5050e tek çeker ini alırım fiyatıda oyle aşırı pahalı değil.

demir45 link=topic=56007.msg657361#msg657361 date=1354541761' Alıntı:

birde serum yapıp olcun. bence .

demir45 link=topic=56007.msg657369#msg657369 date=1354542938' Alıntı:
Biz yeni aldık zaten bunu, 55hp dir. Yakıtta, çekişte gayet iyidir kendisi üzmedi daha...

hayırlı olsun.alınanın kötüsü olmaz.biri birinden biraz az yakar diyeri biraz fazla.önemli olan iş görmesidir.bunu eskittiğiniz zaman 5050 e nin tek çekerini zamana ve bütçenize göre düşünebilirsiniz.bir kullananı olarak tavsiye ederim. benim size bir sorum olacaktı.hız olarak en son kaç yapıyor.hiç ölçüm yaptınızmı ? yapmadıysanız tahmininizce kaç km hız yapıyor.birde traktörünüzün markası nedir ve kaç bine aldınız? şuan elinde traktörü olan birine traktörünü sat 5050 e al demem belki çok doğru olmaz ama yeni traktör almak isteyenlere jhonderenin 5050 e serisini kesinlikle tavsiye ederim.şimdiya kadar ki izlenimlerim bu yönde saygılar.

baba540 link=topic=56007.msg657375#msg657375 date=1354544185' Alıntı:
hayırlı olsun.alınanın kötüsü olmaz.biri birinden biraz az yakar diyeri biraz fazla.önemli olan iş görmesidir.bunu eskittiğiniz zaman 5050 e nin tek çekerini zamana ve bütçenize göre düşünebilirsiniz.bir kullananı olarak tavsiye ederim. benim size bir sorum olacaktı.hız olarak en son kaç yapıyor.hiç ölçüm yaptınızmı ? yapmadıysanız tahmininizce kaç km hız yapıyor.birde traktörünüzün markası nedir ve kaç bine aldınız? şuan elinde traktörü olan birine traktörünü sat 5050 e al demem belki çok doğru olmaz ama yeni traktör almak isteyenlere jhonderenin 5050 e serisini kesinlikle tavsiye ederim.şimdiya kadar ki izlenimlerim bu yönde saygılar.

Traktörümüzün markası BOZOK....Yeni üretimlerde Turbo,İntercoolor var (bizimkisinde intercoolor bulunmamakta) ve Disk Fren(bizimkisi kampana fren) seçeneği bulunmakta.. Traktör MF 240s boyutlarında tip görünüş olarak aynı motor farklı ve güçü 55 hp 224 tork..Şanzıman da ağır devir yolda gitmiyor..
Yolu ağır, 3 vites 135 liği o son gaz, ben son gaz 4. vites sollayamam.. :)
Fazla yakmıyor aslında, formda bulunan konularımda ne kadar yer, kaç devirle sürdük, ne kadar yaktı hepsini belirttim...

eyup reis33 link=topic=56007.msg657344#msg657344 date=1354540276' Alıntı:

traktor

yaktı aslında 1.4 de 100gr daha mzot vardı şişede neyse. saygılar ve denemeyide 5050e 1000 lt de 12lt yaktı diyen kişiler vardı oblara ispatladık yalan soylediklerini maksat jd yi karalamak ama bizim yorede zaten jd lider 200 u baya geckin jd var saygılar
ben yalan söylüyorsunuz diye sormadım bilakis olayı daha iyi anlayabilmek için sordum bizim 6-7 litre harcadığımız ilaç makinasına sen 1.5 lt yaktı deyince tabiiki daha ince incelemek gerekti ayrıca işi hesaba vurduğumuzda durduğu yerde 1 ton suyu 20 dakikada boşalttıysa 1.5 lt mantıksız değil, çünkü ben 2tonluk makinada fan en hızlı ,38 bar basınçda ve 4 meme açık vaziyette suyu bitirmek 1 saat 15 dk buluyor tabi bağın içinde sürülmüş yerde hem 2 tonluk makinayı çekip hem kuyruk mili ile çevirmek durduğu yerde çalışmaktan fazla mazot harcar o halde senin 1.5 lt yi x4 yapmamız lazım yani hesap yine 6-7 litreye geliyor ,3060 ile aynı mazotu harcadığını söyleyebiliriz

nabolant link=topic=56007.msg657461#msg657461 date=1354552407' Alıntı:
ben yalan söylüyorsunuz diye sormadım bilakis olayı daha iyi anlayabilmek için sordum bizim 6-7 litre harcadığımız ilaç makinasına sen 1.5 lt yaktı deyince tabiiki daha ince incelemek gerekti ayrıca işi hesaba vurduğumuzda durduğu yerde 1 ton suyu 20 dakikada boşalttıysa 1.5 lt mantıksız değil, çünkü ben 2tonluk makinada fan en hızlı ,38 bar basınçda ve 4 meme açık vaziyette suyu bitirmek 1 saat 15 dk buluyor tabi bağın içinde sürülmüş yerde hem 2 tonluk makinayı çekip hem kuyruk mili ile çevirmek durduğu yerde çalışmaktan fazla mazot harcar o halde senin 1.5 lt yi x4 yapmamız lazım yani hesap yine 6-7 litreye geliyor ,3060 ile aynı mazotu harcadığını söyleyebiliriz

1,5 X 4 hesabınızı inanın anlamadım.neye göre 4 ile çarptınız onu hiç anlamadım.makinenin birisi 1 tonluk diyeri 2 tonluk tamam 2 ile çarparsınız ama bence kesin sonucu bulmak için 4 ile çarpmak yanlış.çünkü zaten traktör hareket halinde harcadığı mazot ile hem hareket ediyor aynı anda turboyu çeviriyor.ikisi içinde ayrı ayrı bir mazot yakmazki.hadi deseniz ki 100 de 10- 100 de 20 fazla bir tüketim olur harekette ettiği için deseniz anlarım ama 4 ile çarpma işini inanın anlamadım.lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.yazılarımız sohpet amaçlı ve doğruyu veya da doğruya en yakını bulmak için yapılan yorumlar.saygılar.

tabi arkadaşım burada bilgilerimizi artırmak ve muhabbet için hepimiz varız,niye 4 ile çarptığımı izah edeyim siz makinayı 20 dak
ka çalıştırmışsınız ben 1 saat 15 dakka yani 4 katı sonuçta alet suyu ne kadar zamanda boşalttığı önemli değil ne süre çalıştığı önemli, pompa bastığı suyun bir kısmını devri daim ediyor karıştırıcıdan

nabolant link=topic=56007.msg657658#msg657658 date=1354570232' Alıntı:
tabi arkadaşım burada bilgilerimizi artırmak ve muhabbet için hepimiz varız,niye 4 ile çarptığımı izah edeyim siz makinayı 20 dak
ka çalıştırmışsınız ben 1 saat 15 dakka yani 4 katı sonuçta alet suyu ne kadar zamanda boşalttığı önemli değil ne süre çalıştığı önemli, pompa bastığı suyun bir kısmını devri daim ediyor karıştırıcıdan
Ben size olayı izah edeyim. oncelikle turbonun marksına bağlı suyu psukurtmesine kusura bakmayın ama turbo nuz kalitesiz holsan agrotek gibi markalar turkiyede lider. ve aynı zmanada 5050e yi ertanlar diye bir turboya bagldık turbo su puskurtmuyor 1200 lt ertanları 1 saatte bitirdi 5050e bağda şaşırdık o gun kameram yoktu alamadım ama eğer isterseniz ozelden face msn yada tlefon numarası atın ben olayı size daha rahat anlatırım ve 6 7 partlık videoları inanın dailymotiona atmak çok guc bu videoyu zar zor yukledim ama sonuc su ki

jd 5050e 1000 lt su da su artırmadan en sewride fan ayarı deviri her şeyiyle en full hızda 1.5 lt yaktı sonuc bu 27 koyde jd baisi 50lik olsun 55lik olsun yakıt denediler.haa su da olabilir sizin bozok da turbo ayarı en seridemi ? yada fan ayarı ben suan bir jd kullanıcısı olarak bozoku cok bilmem bizin yoredede cok yok masseyin çakması diyorlar 240 ada cidden cok benziyor diyorllar ama 240 ları da gordum en seride ceviremiyor turboyu bizim 50liin bilmeden ciktı yeri 12 gaza duserek cikiyor ve motor bayılıyor kesiliyor. ve buda yaktının fazla olmasını sağlıyor.ama sonuc olarak 5050e 19 dk da 1000 ton suyu bitirip 1.5 lt yakıor cunku bakın saat tutmuslar oradakı denemede nh kullanda ardı ekunt kullanada ve kabul ettiler jd nin 1.5lt yaktını yani orada ciftcilerde test etti zaten traktoru bir abimiz kullandı..saygılar.

eyup reis33 link=topic=56007.msg657824#msg657824 date=1354609887' Alıntı:
Ben size olayı izah edeyim. oncelikle turbonun marksına bağlı suyu psukurtmesine kusura bakmayın ama turbo nuz kalitesiz holsan agrotek gibi markalar turkiyede lider. ve aynı zmanada 5050e yi ertanlar diye bir turboya bagldık turbo su puskurtmuyor 1200 lt ertanları 1 saatte bitirdi 5050e bağda şaşırdık o gun kameram yoktu alamadım ama eğer isterseniz ozelden face msn yada tlefon numarası atın ben olayı size daha rahat anlatırım ve 6 7 partlık videoları inanın dailymotiona atmak çok guc bu videoyu zar zor yukledim ama sonuc su ki

jd 5050e 1000 lt su da su artırmadan en sewride fan ayarı deviri her şeyiyle en full hızda 1.5 lt yaktı sonuc bu 27 koyde jd baisi 50lik olsun 55lik olsun yakıt denediler.haa su da olabilir sizin bozok da turbo ayarı en seridemi ? yada fan ayarı ben suan bir jd kullanıcısı olarak bozoku cok bilmem bizin yoredede cok yok masseyin çakması diyorlar 240 ada cidden cok benziyor diyorllar ama 240 ları da gordum en seride ceviremiyor turboyu bizim 50liin bilmeden ciktı yeri 12 gaza duserek cikiyor ve motor bayılıyor kesiliyor. ve buda yaktının fazla olmasını sağlıyor.ama sonuc olarak 5050e 19 dk da 1000 ton suyu bitirip 1.5 lt yakıor cunku bakın saat tutmuslar oradakı denemede nh kullanda ardı ekunt kullanada ve kabul ettiler jd nin 1.5lt yaktını yani orada ciftcilerde test etti zaten traktoru bir abimiz kullandı..saygılar.

Abinin motor MF 3060.. Bozok 45s olan bizim..
MF çakması derken incelendiğinde motor harici aynıdır.. 5055 ayarında bir motor..
Bizim fan tek devir ya açıyorsun ya kapatıyorsun, makina da muhteşem bir şey değil zaten..
Ben yukarıda 3 saatten bahsettim 7-8 litre derken siz 20 dk diyorsunuz... Yani bizim motorlarında yakıtı süreye bakarsak normal..
332760566805907_58829
332759483472682_26326
Sıkıntı yok, gayet rahat çeviriyor..

240 larin yuksek fan devrinde rampa yerde seri 1viteste bayilma yaptigi dogrudur sonucta 48hp oda iso normunda ,din normuna gore verseler daha dusuk cikar ama bozok 55 hp olduguna gore bir sikinti olmaz .
biz agrotek marka makinayi 2002 den beri yillarca 240 ile isimizi gorduk simdi parlayani da alinca 2 makina oldu her ikiside guzel aletler
makinanin icindeki suyu pulverize edip depoyu bitirme suresini etkileyen 3 faktor vardir:
1/ basinc
2/ acik olan meme sayisi
3/ nozullarin capi yani memenin icindeki plaketin delik capi
bunlari ihtiyaciniza gore ayarlarsiniz hic kimse gereksiz yere fazladan ilac atmak istemez onemli olan en az miktarda ilac kullanarak gereken yerlere ulastirmak
suyu cok atan makina bana gore muteber deildir cunku israf var demektir,tabi sapla samani karistirmamak lazim makinanin kapasitesi dusuk olmamali bugun standart hale gelen 50bar max. basinci ,140-160 lt/dk debiyi saglayabilmeli

dediklerinize katiliyorum ama 5050e yakit denmesi durdugu yerde ve bağda oldu. bagda 1.6lt yakti kendi bagimda ozellikle denedik birde bi sey soracam calistirirken fan ayari en seridemiydi yada kuyruk mili.genel olarakta 240 in cakmasi deeken 240 in ikizi gibi anlaminda kullanmak istemistim bir tek fuarda gormustum bozok baskent ama bu traktorler piyasada soz sahibi olmadigini arastirdim.2.el de suan satsaniz kac tl ediyor onu merak etmistim mesala bizim burdaki bayi ben ilk 5403 4wd traktorumu sanirim gunumuzun 37 ile 36 arasi almistim 7000 saat kullandim baii traktorumu degistircegim zaman 35.000tl tutmustu ve makinemi 35000tlye ayni gun sattilar bende mennun olmustum cunku2004 model makine yi2004 de 36 ya aliyon 7000 saat kullaniyorsun ve 35.000tl ye geri veriyoesun yani bozok baiileri makineyi degisterecegin yada satacagin zaman geri aloyormu bizim burada baii olmadigi icin siruyorum ama bir de su turbo video suna geldimiz zaman..soyle bir deneme yapmanizi tavsiye ederim sizin oralarda bag vardir turboyu takin serum da yapin fani en seriye kuyruk milini ayarini vs hepsini seriye bir alon yanliz bag cok degil hafif yaka olsun.. ben 5303 tek cekeri denemistim ayni sekil 303 sahlanarak cikti tt55 i soktuk tek ceker az yakayi gorunce 12 gaza dustu pisti bayildi kesildi. bu olayi bir denersen makineni daha iyi test ettmis olursun.. ve sunu da belirtmek isterim turboyu motorun hp si cevirmez kuyruk mili cevirir yani nasil diyim size biz 70bg 5065e yede 1600 agrotek bagladik pismadan bayilmadan cikti 5050e jd ye ayni sekilde.bir ornek dha verem bizim bagci larin cogu 403 lerini verip 5050e aldi boyutlari baga gore diye. 5403 olan abi 5050e aldi ciftte cekiste 5403 hemen hemen hic fark yok diyor.turbodada ayni sekilde burada iste kuyruk mili gucu giriyor nasil diyim koye ilk turbo ilaclama makinesini biz getirdik bize gulduler bu el ile atilan ilac kadar faydali olmaa diye gece bagimiza baktilar ilac islemismi diye sonra millet yavas yavas turbo almaya basladi bizle alay edenler turbonun rahatligini fatk etti ondan sonra yayildikca yayildi su ana kadar bizim yorede agrotek holsan cok tutu bence yerli malinda bag icin holsan kasirga ile agrotek bagci 10numara ithal olarakta firontier derim ama bir bzok la deneyin. derim

İyi güzel ilaç makinası markaları öneriyorsunuz bende biliyorum ama her şey imkanlar dahilinde gerçekleşiyor...
Biz de sapa,rampa,yamaç, bayır yer yok her şey düzde..

've sunu da belirtmek isterim turboyu motorun hp si cevirmez kuyruk mili cevirir'

Bizim turbo egzoz gazı ile dönüyor motorda kuyruk milini çeviriyor..Sizinkisi farklı bir sistemmiş.. sırt-*-s

demir45 link=topic=56007.msg658703#msg658703 date=1354741200' Alıntı:
've sunu da belirtmek isterim turboyu motorun hp si cevirmez kuyruk mili cevirir'

Bizim turbo egzoz gazı ile dönüyor motorda kuyruk milini çeviriyor..Sizinkisi farklı bir sistemmiş.. sırt-*-s
alk-*s alk-*s zuha-*-s zuha-*-s egzozdan çıkan gazıda heba etmiyon yani.. ;D