Ynt: JD 5700 sakın kaçırmayın
doganbey1 link=topic=6049.msg64161#msg64161 date=1218310271' Alıntı:
bizde çeltik ekerken demir lerle ekeriz dişsiz tırmık çektikmi olur birde 1 arkadaş demiş tek çekerle çiftçeker arasında bir fark yokmuş be arkadaşım sen hiç çamurda kalmadın galiba ben 398 4x4 le çeltik içinden 15 ton yük çıkardım aynı motorun tek çekeri varmış römoğu yerinden oynatamamış bana haber yolladılar gelidim gelirken tüm lastiklere su doldurdum tarlaya girdim tek çeker halen uğraşıo çektik motoru kenera benm kini bağladık üstünede 4 kişi oturttum tam gaz motor nasıl çamuru yara yara çıktı oradaki herkes hayret etti yani güzel kardeşim lütfen
kardeş arkadaşlara yorumlarından dolayı çok fazla bişe demeye gerek yok,,çeltik tarımı buğday ekmeye yada mısır ekmeye benzemez,,bunu yapanlar bilir,
seninde dediğin gibi çeltik biçerken tarlalar hala batak oluyo,neymiş tek çekerler çamurda 4*4 lerle aynı gidermiş,yahu buna kim inanır,
gelelim fotolardaki görüntülere burada adam diskaro ile toprağı işliyo yani benim rotovatörle yaptığımı yapıyo, Tekerlerin yanındaki palet ise amacı çok açık traktörün çamurda patinaj yapmaması vede batmaması için,bu bazı yerlerde demir teker bazı yerlerde ise kazık sistemi kullanılıyo,bakın size kazık sisteminin 2030 jd de fotosunu ekliyorum ,,
konuda arkadaş gayet güzel ifade etmiş demişki toprak çamur haline gelip durulduğunda üzerinde 5-10 cm kalınlığında bi tabaka oluşuyo,tohumun yetişmesi için bu şart.
Trakya da laser ile çeltik ekimi yaygın bizim bu taraflara daha yeni gelmeye başladı ve bu yıl inşallah bende laser le ekim yapıcam..