Lemken
Alpler
Alpler
Hayırlı olsunKaç kilogram bu pulluk şasr kaçlık ?Evet arkadaşlar, ilginiz ve önerileriniz için teşekkürler. Alpler'de karar kıldık inşallah.
Alpler, 4+1, helezon yaylı, 14" ızgara kulak, hidrolik iş genişliği ayarlı. Pulluk bu.
Yaklaşık 1100 kg 100 lük şaseHayırlı olsunKaç kilogram bu pulluk şasr kaçlık ?
Eklem yerleri rulmanlı olsa ömürlük gibi olur.Pistonlu Köken kullanıyorduk ham demir olduğu için ayar delikleri boşluk yaptı arka kuyruk çok açıldı daha sonra kaynakla 14 e sabitlettik bilekten büküldü tabi bizim pulluk ham demir olduğu için yaptı ama turan soruştururken ustalar sabit alın ömürlük olsun dedi nasip ünlüye oldu tabi pulluğun demirinin kalitesi iyi olursa uzum yıllar delikleri yer yapmaz diye tahmin ediyorum bizim kökeni bile 8 sene koştuk Ekli dosyayı görüntüle 39666
Eklem yeri derken;Eklem yerleri rulmanlı olsa ömürlük gibi olur.
tüm hareketli parçaları kastediyorum.
Anladım, tüm eklem yerlerine rulman olur mu, olur aslında.tüm hareketli parçaları kastediyorum.
Eyvallah kardeşim! Evet L95 vardı daha önce. Ağırlıkta 200-300 kg fark eder mi öyle... Hidrolik iş genişliği ayarlı olmasındaki ısrarımın ilk nedeni; eğimli arazi olması nedeniyle, yokuş çıkarken kapatıp, inerken açmak. İkincisi, kuru veya çamur sürümlerde arayı kapatarak daha ince kıyım ile tezek çıkarmasını önlemek. Teorikte böyle ama pratikte nasıl olur bilemiyorum.Hocam simdiden hayirli olsun alacagin pulluk senin videolarina bakıyordum youtube da sanırım 5410 dan önce l95 vardı sence hidrolik iş genişliğinde açıp kapatırsın ama ağırlık dez avantaj olur sana mekanik ayarlı alsan daha hafif olacağı için yakıt + sürüm hızı olarak döner sana bende başta bi heves alayım dedim td80e 4 lü 12 hidrolik ayarlı sonra fazladan 200-300 kilo taşımaya gerek yok diye mekanik versiyonunu aldım 98 model turandan ünlüye geçtim 6 km hızın altına inmiyorum genelde 3 piston olmasına rağmen ama genede karar senin hayırlı olsun şimdi den
200-300 kg tahminen söyledim ben daha az da olabilir daha fazlada ama 5-12 normal alsan yapacağın sürüm hızı ile pistonlunun avantajına ulaşırsın diye düşünüyorum birde inç büyütünce büyük kesek de çıkarabilir birde arkadaşların dediği gibi tüm yükü bağlantı noktaları ve piston çekecek zamanla bu mekanizmada sıkıntı çıkarma ihtimali ne olur bilinmezEyvallah kardeşim! Evet L95 vardı daha önce. Ağırlıkta 200-300 kg fark eder mi öyle... Hidrolik iş genişliği ayarlı olmasındaki ısrarımın ilk nedeni; eğimli arazi olması nedeniyle, yokuş çıkarken kapatıp, inerken açmak. İkincisi, kuru veya çamur sürümlerde arayı kapatarak daha ince kıyım ile tezek çıkarmasını önlemek. Teorikte böyle ama pratikte nasıl olur bilemiyorum.
MF 5410 a intercooler takıp motor gücü 90 hp civarlarına ayarlanabilir.Eyvallah kardeşim! Evet L95 vardı daha önce. Ağırlıkta 200-300 kg fark eder mi öyle... Hidrolik iş genişliği ayarlı olmasındaki ısrarımın ilk nedeni; eğimli arazi olması nedeniyle, yokuş çıkarken kapatıp, inerken açmak. İkincisi, kuru veya çamur sürümlerde arayı kapatarak daha ince kıyım ile tezek çıkarmasını önlemek. Teorikte böyle ama pratikte nasıl olur bilemiyorum.
Evet haklısın, tüm bunların yanında maliyette artıyo...200-300 kg tahminen söyledim ben daha az da olabilir daha fazlada ama 5-12 normal alsan yapacağın sürüm hızı ile pistonlunun avantajına ulaşırsın diye düşünüyorum birde inç büyütünce büyük kesek de çıkarabilir birde arkadaşların dediği gibi tüm yükü bağlantı noktaları ve piston çekecek zamanla bu mekanizmada sıkıntı çıkarma ihtimali ne olur bilinmez
Çok arada kalmıştım, hatta vazgeçmek üzereydim. Olmasa son bıçağı takmam, 4 lü olarak kullanırım artık.Hocam aldın mı pulluğu bilmiyorum ama ben bayiden alırlen hidrolik ayarlı almayı çok istedim vazgeçirdiler ama aldığıma çok pişmanım sürekli oynanacak birşey değildie belki ama yeri geliyor alsaydım diye pişman oluyor ağırlık olarak sıkıntı yaratmaz hatta ben bazen biraz ağır olsa dediğim bile oldu. Size tavsiyem mısır ayçiçek tarzıda birşey yoksa ve taş yoksa dediğiniz pulluğu almanız. Bizde ızgara kulak olmuyor ekilen üründen dolayı ama hidrolik yapmanın yolunu arıyorum şuan
Ne yaptınız. Dediğiniz pulluğu aldınızmı. Bende almayı düşünüyorum. Bendede 5450 var. Pulluk çok ağır. Sıkıntı yaratırmı bilmiyorum. Bende siz gibi araştırıyorumÇok arada kalmıştım, hatta vazgeçmek üzereydim. Olmasa son bıçağı takmam, 4 lü olarak kullanırım artık.
hocam biraz yüzlekten sürmüyor musunuzArkadaşlar yok mu hidrolik iş genişliği ayarlı pulluk kullanan.
Şu anki kullandığım pulluk bu.
Ekli dosyayı görüntüle 39651
Ekli dosyayı görüntüle 39652
rulman dayanmaz kırılırAnladım, tüm eklem yerlerine rulman olur mu, olur aslında.
Henüz almadım, ağırlıkta sıkıntı olacağını düşünmüyorum çünkü, 5400 serisi malum...Ne yaptınız. Dediğiniz pulluğu aldınızmı. Bende almayı düşünüyorum. Bendede 5450 var. Pulluk çok ağır. Sıkıntı yaratırmı bilmiyorum. Bende siz gibi araştırıyorum