işte petlas cevabı (rezalete bak)

Ynt: işte petlas cevabı (rezalete bak)

yusuf abi konuyu yeni gördüm vallahi geçmiş olsun mu diyeyim yoksa lastiklere niye hava basmadan soğukta biniyon mu diyeyim bilemedim ;D ;D

bizim motorunda üstünde starmaxx geldi ve gelirgelmez dakika 1 gol 1 oldu sağ ön lastik kalıp hatasından dolayı ek yerinden hava kaçırıyodu 15 liralık bişey olduğundan önemsemedim yanak yaması yaptırdım geçtim bayi rapor-mapor bişeyler tuttuydu ama bilmiyorum artık ne oldu benim merak ettiğim konu şu şimdi benimkilerde böyle olursa arkadaş çok soğuk iklimdesin mi diyecekler ;D yoksa çok sıcak iklimdesin yazın çalıştırma traktörümü diyecekler-ki traktör yazları yatıyor-

soğuk falan derlerse ağustos SOĞUĞUNda deniz kıyısında öğle vakti 3 saat ayakta bekletip öğle sonu denize fırlatacam bakalım hava ne kadar soğukmuş ;D ;D

k_urt_03 link=topic=74460.msg876155#msg876155 date=1396774443' Alıntı:
gecmiş olsun yusuf abi.
adamlar malını satana kadar arkasındalar. sattıktan sonra ürün onların degil baskasının ürünüymüş gibi davranıyolar.
Allahtan kontrole gelmediler.
Ben arka mı döndüğümde petlası siler başka marka yazardılar büyük ihtimalle ;D
kubilay07 link=topic=74460.msg876159#msg876159 date=1396775166' Alıntı:
yusuf abi konuyu yeni gördüm vallahi geçmiş olsun mu diyeyim yoksa lastiklere niye hava basmadan soğukta biniyon mu diyeyim bilemedim ;D ;D

bizim motorunda üstünde starmaxx geldi ve gelirgelmez dakika 1 gol 1 oldu sağ ön lastik kalıp hatasından dolayı ek yerinden hava kaçırıyodu 15 liralık bişey olduğundan önemsemedim yanak yaması yaptırdım geçtim bayi rapor-mapor bişeyler tuttuydu ama bilmiyorum artık ne oldu benim merak ettiğim konu şu şimdi benimkilerde böyle olursa arkadaş çok soğuk iklimdesin mi diyecekler ;D yoksa çok sıcak iklimdesin yazın çalıştırma traktörümü diyecekler-ki traktör yazları yatıyor-

soğuk falan derlerse ağustos SOĞUĞUNda deniz kıyısında öğle vakti 3 saat ayakta bekletip öğle sonu denize fırlatacam bakalım hava ne kadar soğukmuş ;D ;D
kubi demekki mağdur ettikleri bir ben değilmişim.
Petlas bu konuyu bana açtırmasa ve mağduriyet giderseydi burada bu kadar millet övgüyle bahsederdik. Yazık. .

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=74460.msg876164#msg876164 date=1396776111' Alıntı:
Allahtan kontrole gelmediler.
Ben arka mı döndüğümde petlası siler başka marka yazardılar büyük ihtimalle ;D

;D ;D suçüstü fotoğraflasan montaj bunlar derler ;D ;D

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=74460.msg876164#msg876164 date=1396776111' Alıntı:
kubi demekki mağdur ettikleri bir ben değilmişim.
Petlas bu konuyu bana açtırmasa ve mağduriyet giderseydi burada bu kadar millet övgüyle bahsederdik. Yazık. .

abi olay basit takacağız goodyear ' ı lassayı para varsa michelini bakacağız rahatımıza ama senin olay bağaı kötü yani bu sezonu geçirirmi acaba sıkıntı çıkartmadan :S yoksa sezon önü büyük kayıp olur 4-5bin lastik parası

kubilay07 link=topic=74460.msg876168#msg876168 date=1396776587' Alıntı:
;D ;D suçüstü fotoğraflasan montaj bunlar derler ;D ;D

abi olay basit takacağız goodyear ' ı lassayı para varsa michelini bakacağız rahatımıza ama senin olay bağaı kötü yani bu sezonu geçirirmi acaba sıkıntı çıkartmadan :S yoksa sezon önü büyük kayıp olur 4-5bin lastik parası
bu sene şu ana kadar traktörü işte kullanmadım iş güvenliği yok ben bu çatlak lastiklere nasıl yük bindirecem ...
bunlarda vicdan denen varlıktan eser kalmamış.
Yusuf bu işin peşini bırakmaz.

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=74460.msg876175#msg876175 date=1396777231' Alıntı:
bu sene şu ana kadar traktörü işte kullanmadım iş güvenliği yok ben bu çatlak lastiklere nasıl yük bindirecem ...

vicdanında ar kalmamış abi bunların sop-*-sa havada karada petlas diyorya karadaki böyle ise havadaki nasıl acep ;D ;D tüketicihakem heyetine başvur abi orda çözülür bu iş ancak...

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=74460.msg876175#msg876175 date=1396777231' Alıntı:
bırakma yusuf abi...sonuna kadar hakkını ara hertürlü ;)

keltaşlı link=topic=74460.msg876184#msg876184 date=1396778582' Alıntı:
Geçmiş olsun, peşini bırakma. Tüketici heyetine çok kolayca kaymakamlığa başvuru yapabilirsin.
aynen öyle şikayet raporu hazırlıyorum.
tahir link=topic=74460.msg876185#msg876185 date=1396778813' Alıntı:
Yazık günah yav neden ilgilenmiyorlar anlamıs deilim
gün gelir ürününü satacak kimse bulamadıkları zaman gelir ilgilenirler.

uyy-*s Tüketici hakları mahkemesine başvur bence,buna benzer sıkıntılar çok yaşandı petlasta,geçmiş olsun...

Üzülerek söylüyorum beklediğim cevabı vermişler.

Nerden mi biliyorum?

Hakkını tam olarak arayamasan da, en azından sesini duyurabileceğin bir mecra da şu an internet üzerinde en yüksek üye sayısına sahip (1.5 milyona yakın) ayrıca birçok firma tarafından dikkate alınan 'sikayetvar.com' sitesi. Günlük 1300 civarında yeni şikayet geliyor ki sağlam rakam. Birkaç kez altın örümcek ödülü aldılar ve (bence) çok objektif çalışıyorlar.

Linkini almak için siteye girdiğimde, 'bi bakalım durum nasıl' diyerek patlas için yapılan şikayetlere bir göz attım.

Var olan şikayetler içerisinde 1. olan şikayet 'çatlama' (30 ayrı başvuru) sorunu olmuş.

Bu şu demek: Petlas ' ın ürettiği lastiklerde 'çatlama sorunu' tescillenmiş kronik sorundur.

Burdan ben bunu anlarım.

sikayetvar.com sizin sorununuzu sadece firmanın yetkili birimine iletiyor ve onlardan aldıkları cevapları aynı başlık altında yayınlıyorlar. Yani sitenin amacı, Yusuf Abi ' nin bu başlıkta yaptığını ülkedeki çapta yapmak.

Sağolsun Petlas, sitedeki her şikayete cevap vermiş. Ama hepsine ilk sayfada Yusuf Abi ' ye gönderilen mailin aynısını gönderip müşteri taleplerine 'ret' cevabı vermişler.

Şimdi verecekleri cevabı nerden tahmin ettiğimi anlamışsınızdır. Daha önce 30 başvuru reddetmişler, seninkini kabul ederlerse öncekilere ayıp olur :D

Bu şu demek: Petlas, sattığı malın arkasında durmuyor ve garantisi sadece göstermelik.

Ben bunu anlarım.

Yapılacak işlemleri arkadaşlar sıralamış. (Bunlara sikayetvar.com ' u da ekle. Bizden önceki 30 kişi olmasaydı biz bu sorunun genel olduğunu bilmeyecektik. 1 oy 1 oydur)

Tüketici mahkemesi elbette çözüm ama bazı yan etkileri olan bir çözüm. Mesela dava açtın, incelemeye alındıktan sonra yapılı ürünü kullanamıyorsun. Bu lastikleri çıkartıp bir kenara koyarak dava sonucunu beklemen demek. Bir arkadaşım bu şekilde (tüketici mahkemesi yoluyla) 75 bin liralık arabasını sıfır ile değiştirtti ama başvurudan sonra 8 ay arabayı kullanmadı. Yetkili serviste çekip orda bekletti.

Traktör lastiğinde durum ne olur bilmiyorum. Ama başvuru esnasında bunları da göz önünde bulundur.

Netice olarak Yusuf Abi teşekkür ederim. Kendini kurban ederek petlas lastiklerdeki çatlama sorununu ve yine Petlas ' ın malının arkasında nasıl durduğunu tüm çıplaklığı ile ortaya çıkardı :)

Yusuf Abi, Nazım Hikmet ' in bu şiiri senin için gelsin:

'Ben yanmasam,

Sen yanmasan,

Biz yanmasak,

Nasıl çıkacak karanlıklar aydınlığa.. '

Geçmiş olsun Yusuf.. römorktakiler Petlas... normal lastikleri kötü ama balon römork lastikleri iyiymiş dediler bakalım ne çıkacak...

bazı şeylerde ilerleme-kıpırdanmalar olsa da.. millet olarak daha çok ekmek yememiz lazım..

Petlas hakikaten alınacak lastik değil.Biz de 3085e petlas almıştık arka lastik,ebat sorunundan dolayı sadece Michelin ve petlasta vardı lastik.Biz 750 saat falan kullandık bu sene de o kadar kullanıma lastik biter.Hiç dayanmıyor alacak olanlar ucuzluğuna aldanmasın,yine diğer lastiğin yarı zamanı kadar ancak gidiyor,aynı hesaba geliyor :)

Geçmiş olsun yusuf abi bence işin peşini bırakma.Adini hatırlayamadım yine siteden bir abimiz bu işin peşini bırakmamıştı good yeara açtığı davayı kazanmıştı. Belki sen de görmüşsündür.

benim paylaştığım foto var ağaca çıkarken o motorunda tekerlerinde çatlamalar var petlas markası motor daha 300 saatte var yada yok hadi sizin ora soğuk bizim burdakine ne oluyo ??

Çağrı link=topic=74460.msg885937#msg885937 date=1398926317' Alıntı:
Petlas hakikaten alınacak lastik değil.Biz de 3085e petlas almıştık arka lastik,ebat sorunundan dolayı sadece Michelin ve petlasta vardı lastik.Biz 750 saat falan kullandık bu sene de o kadar kullanıma lastik biter.Hiç dayanmıyor alacak olanlar ucuzluğuna aldanmasın,yine diğer lastiğin yarı zamanı kadar ancak gidiyor,aynı hesaba geliyor :)

Geçmiş olsun yusuf abi bence işin peşini bırakma.Adini hatırlayamadım yine siteden bir abimiz bu işin peşini bırakmamıştı good yeara açtığı davayı kazanmıştı. Belki sen de görmüşsündür.
adamlara diyorumki size dava açacam hiç korkmuyor..sen bilirsin diyor..
Hem ucuz mal yapıp hemde pişkinlik eden başka bir firma tanıyamadım. .
KamilAydın link=topic=74460.msg886757#msg886757 date=1399058577' Alıntı:
benim paylaştığım foto var ağaca çıkarken o motorunda tekerlerinde çatlamalar var petlas markası motor daha 300 saatte var yada yok hadi sizin ora soğuk bizim burdakine ne oluyo ??
soğuk değil .. ;D

KamilAydın link=topic=74460.msg886757#msg886757 date=1399058577' Alıntı:
ortak sıcak soguk fark etmiyo petlasa çölede gitsen yine çatlar o lastik dedim sana yeşilden vazgeç diye