Ynt: İŞTE AVRUPANIN TEKNOLOJİ BİRNCİSİ
motorda teknoloji kullandılarsa bilmem ama kokpite bakarsak pek teknoloji kullanılmamış gibi
motorda teknoloji kullandılarsa bilmem ama kokpite bakarsak pek teknoloji kullanılmamış gibi
bu işlerinbirincisi ikincisi olmaazzz ... asıl etmen yarı iletken teknolojisidir ....
güzel ifade şekli diye düşünüyorum ..Mustaf-a Eskisehiri link=topic=374.msg44838#msg44838 date=1212681105' Alıntı:Çok yerinde bir tespit olmuş abi. Teknoloji dediğimiz şeyi bir an için mantıklı düşününce işin içinden çıkamıyoruz. Şuan tekonolojik olarak en geri kalmış bir aleti görünce bile afallamıyor muyuz? Öyleyse birinci ikinci savaşı boşa, bununla uğraşılacağına her marka birbirine destek olsa neler yapılır neler. Herkes birbirine muhtaç iken birinci ikinci kavgası çok gereksiz kalıyor. Şu alemde hangi marka diğeri olmadan ayakta kalıyor? Bir Case olmazsa NH ' nin ne anlamı var? Bir MWM olmazsa Fendt ' in ne anlamı var? Son söz seninde dediğin gibi...
atilla link=topic=374.msg44872#msg44872 date=1212683074' Alıntı:güzel ifade şekli diye düşünüyorum ..
okkangal link=topic=374.msg44779#msg44779 date=1212676919' Alıntı:teknoloji nedir ? bilen var mı ? bir kıytırık pim nasıl yapılır ? bilen var mı ? dört silindirli bir motor nasıl çalışır herkes anlatır .... o motorun üzerindeki kıytırık cd çaları ve hatta cd yi kim anlatabilir ? nedir teknoloji .... en alasıda iki pompa iki valf üç beş sensor değil mi ? diyelimki dünyada bizim ahırdaki el arabasının dünyanın en teknolojik aleti olduğunu düşünüyorum kime ne bundan ? yada kim bir odada oturupta düşünüp evet işte budur en teknolojiği diyor.... teknoloji harikası sandığımız bu motorların tek bir miliniyapmak için kullanılan en ufak tezgah 200.000 euro ..... yani kısacası nedir teknoloji .... yeri tarladan göğü yıldızdan tanımak iyi bir şey değil ... dünya traktör teknolojisinin etrafında dönmüyor... evindeki televizyon sana gelen yayın bu arada kullanılan cihazlar merak ettiniz mi hiç ? f=m*a bunu hiç düşündünüzmü .... fizik bilginiz yada teknik bilginiz ne derecede hiç düşüğndünüz mü ? traktörün pompasının içini gördünüz mü ? teknolojik dediğiniz motorların yakıt sisteminde kaç sensor var biliyormusunuz ..... ezbere konuşmayalım ... şimdi bu yazıyı okuduğunuz ekranı cevap yazacağınız klavyeyi bu siteyi ulaştıran serveri düşünün... bunlar olmasaydı traktör sektörü bu kadar ilerlermiydi ? bu işlerinbirincisi ikincisi olmaazzz ... asıl etmen yarı iletken teknolojisidir .... ( kondansator,direnç .çip,mikroçip , sensorler .... vs) bizim ülkemizde tübitak daha 2006 da ilk transistörü yaptı yumruğum kadar ..... ki bu bizim ayıbımız deği yani dünyada bunu yapabilen çok az ülke var ... yani herkes birbirine muhtaç ....
genel teknik açıklama .....+ rep...okkangal link=topic=374.msg44779#msg44779 date=1212676919' Alıntı:teknoloji nedir ? bilen var mı ? bir kıytırık pim nasıl yapılır ? bilen var mı ? dört silindirli bir motor nasıl çalışır herkes anlatır .... o motorun üzerindeki kıytırık cd çaları ve hatta cd yi kim anlatabilir ? nedir teknoloji .... en alasıda iki pompa iki valf üç beş sensor değil mi ? diyelimki dünyada bizim ahırdaki el arabasının dünyanın en teknolojik aleti olduğunu düşünüyorum kime ne bundan ? yada kim bir odada oturupta düşünüp evet işte budur en teknolojiği diyor.... teknoloji harikası sandığımız bu motorların tek bir miliniyapmak için kullanılan en ufak tezgah 200.000 euro ..... yani kısacası nedir teknoloji .... yeri tarladan göğü yıldızdan tanımak iyi bir şey değil ... dünya traktör teknolojisinin etrafında dönmüyor... evindeki televizyon sana gelen yayın bu arada kullanılan cihazlar merak ettiniz mi hiç ? f=m*a bunu hiç düşündünüzmü .... fizik bilginiz yada teknik bilginiz ne derecede hiç düşüğndünüz mü ? traktörün pompasının içini gördünüz mü ? teknolojik dediğiniz motorların yakıt sisteminde kaç sensor var biliyormusunuz ..... ezbere konuşmayalım ... şimdi bu yazıyı okuduğunuz ekranı cevap yazacağınız klavyeyi bu siteyi ulaştıran serveri düşünün... bunlar olmasaydı traktör sektörü bu kadar ilerlermiydi ? bu işlerinbirincisi ikincisi olmaazzz ... asıl etmen yarı iletken teknolojisidir .... ( kondansator,direnç .çip,mikroçip , sensorler .... vs) bizim ülkemizde tübitak daha 2006 da ilk transistörü yaptı yumruğum kadar ..... ki bu bizim ayıbımız deği yani dünyada bunu yapabilen çok az ülke var ... yani herkes birbirine muhtaç ....
okkangal link=topic=374.msg44779#msg44779 date=1212676919' Alıntı:teknoloji nedir ? bilen var mı ? bir kıytırık pim nasıl yapılır ? bilen var mı ? dört silindirli bir motor nasıl çalışır herkes anlatır .... o motorun üzerindeki kıytırık cd çaları ve hatta cd yi kim anlatabilir ? nedir teknoloji .... en alasıda iki pompa iki valf üç beş sensor değil mi ? diyelimki dünyada bizim ahırdaki el arabasının dünyanın en teknolojik aleti olduğunu düşünüyorum kime ne bundan ? yada kim bir odada oturupta düşünüp evet işte budur en teknolojiği diyor.... teknoloji harikası sandığımız bu motorların tek bir miliniyapmak için kullanılan en ufak tezgah 200.000 euro ..... yani kısacası nedir teknoloji .... yeri tarladan göğü yıldızdan tanımak iyi bir şey değil ... dünya traktör teknolojisinin etrafında dönmüyor... evindeki televizyon sana gelen yayın bu arada kullanılan cihazlar merak ettiniz mi hiç ? f=m*a bunu hiç düşündünüzmü .... fizik bilginiz yada teknik bilginiz ne derecede hiç düşüğndünüz mü ? traktörün pompasının içini gördünüz mü ? teknolojik dediğiniz motorların yakıt sisteminde kaç sensor var biliyormusunuz ..... ezbere konuşmayalım ... şimdi bu yazıyı okuduğunuz ekranı cevap yazacağınız klavyeyi bu siteyi ulaştıran serveri düşünün... bunlar olmasaydı traktör sektörü bu kadar ilerlermiydi ? bu işlerinbirincisi ikincisi olmaazzz ... asıl etmen yarı iletken teknolojisidir .... ( kondansator,direnç .çip,mikroçip , sensorler .... vs) bizim ülkemizde tübitak daha 2006 da ilk transistörü yaptı yumruğum kadar ..... ki bu bizim ayıbımız deği yani dünyada bunu yapabilen çok az ülke var ... yani herkes birbirine muhtaç ....
POYRAZLI SALİH link=topic=374.msg45693#msg45693 date=1212843907' Alıntı:bu bana mı geldi ??? yoksa ben mi yanlış anladım ???
atilla abi bi soru sordu teknoloji olarak bi sıralama yapın diye bende cevap yazdım
olay bu yüzden büyüdü
eğer yorum yapmamı istemiyorsan bunu dolaylı yollardan söylemene gerek yok direk yüzüme karşı söyle bizde ona göre davranalım
teknolojinin ne olduğunu bilseydik zaten burda değil NASA da olurduk
site üyeleri çiftçi mühendis değil bunu hatırlatırım
POYRAZLI SALİH link=topic=374.msg46476#msg46476 date=1213008375' Alıntı:ben hangi konuya karıştıysam orda tartışma meydana geldi
en iyisi hiç bir konuya karışmamak güzel paylaşım deyip geçecem bundan sonra nasılsa bi b... çakmıyom
okkangal link=topic=374.msg46486#msg46486 date=1213011396' Alıntı:salih arkadaşım benim sözlerim yüzünden böyle düşündüğün için gerçekten çok üzüldüm ... yazdıklarım inan gerçekten seninle alakalı değildi ... senden tekrar özür diliyorum ...