irtibatta olduğum römorklar nasıl sizce

Ynt: irtibatta olduğum römorklar nasıl sizce

resat bidav link=topic=60580.msg662726#msg662726 date=1355225666' Alıntı:
adamlar sankı petrol kuyusu dsatıyor valla bi remork 13 bin ne bu tankmı satıyorlar
keşke daha ucuz olsa ama malıona göre parası var

vallahi aynı gorusteyı m ya benım amca var adam cifci ama bi cifti yok bana gelır takar işini bitirir uc demırlerine bi bakarım uc demirler bitmiş simdi vermesen olmaz versen yine olmuyor sastım 5 li 14 numara 5*40=200 bizim bicaklar uctu anlayacagınız yorumu size hadi ver yada verme işte

valla gecen yıl bi remork aldım 6 tonluk ikinci el 2250 tl ye eskıl aksaray tarafında adamlar eskıden pancar cekıyorlardı fabrıka ozellesti sonra kamyona gectıler kasanın kıymetı kalktı orda bende buldum ordan 180 km bana taktım geldim valla

resat bidav link=topic=60580.msg662740#msg662740 date=1355226189' Alıntı:
valla gecen yıl bi remork aldım 6 tonluk ikinci el 2250 tl ye eskıl aksaray tarafında adamlar eskıden pancar cekıyorlardı fabrıka ozellesti sonra kamyona gectıler kasanın kıymetı kalktı orda bende buldum ordan 180 km bana taktım geldim valla
ne güzel yapmışsınız öyle denk gelse bizlerde alırıız
resat bidav link=topic=60580.msg662736#msg662736 date=1355225974' Alıntı:
vallahi aynı gorusteyı m ya benım amca var adam cifci ama bi cifti yok bana gelır takar işini bitirir uc demırlerine bi bakarım uc demirler bitmiş simdi vermesen olmaz versen yine olmuyor sastım 5 li 14 numara 5*40=200 bizim bicaklar uctu anlayacagınız yorumu size hadi ver yada verme işte
resat bidav link=topic=60580.msg662736#msg662736 date=1355225974' Alıntı:
geçenlerde bende dayımdan tiller aldım Allah razı olsun verdi ...saat geçti getirdim römorku bana tüm civatalarını sıktırdı bir tanesi gevşemiş amma onda amma bende bir tanede kırılmış adamın istemeyede yüzü olmuyor ... kendimöin olsa atar kapıya giderdim ...

havuz kasaların kullanım alanı dar oluyo özellikle bir amac için alınmazsa mantıksız

şase yapıları cok önemli bazıları 4 tonluktan bozma gibi :)

kamyonlar hususi kullanıma cevrile bilse en iyisi kamyon almak aynı paraya as 950 veya 20-25 bin liraya cargo ,bmc,mercedes almak en iyisi ama deftere kaydı muhasebecisi sigortalı söför astarı yüzünü geçiyo

ikinci romoorkun markasını cıkaramadım ama polonya malı pronarın hakıkı taklıtı topalahmet eksık kalmıs bence onuda kat lısteye

manas link=topic=60580.msg662752#msg662752 date=1355228044' Alıntı:
ikinci romoorkun markasını cıkaramadım ama polonya malı pronarın hakıkı taklıtı topalahmet eksık kalmıs bence onuda kat lısteye
konya özyeşilyurt harika römork o hep aklımd a

adaşım ben Sevindi nin sofralı modelinden kullanıyorum çokta memnunum sağlamlık bakımından Sevindi yi tavsiye ederim..

güzüel resimler
m. filizler çok harika ve kemikli remorkalr bizde 5 tonluğu var tek dingil acemilik ettim bilseydim 8tonluk çif dingil alırdım ama bizim oralar biraz engebeli sırf bu yüzden memleketi değiştiresim geliyor

İkinci resimdeki romork kalite hiçbirini kullanmadım tanımam bilmem ama resimlerde en kaliteli duran 2.resimdeki neyse o

mustafa abi bende sevindi filiz öneririm bende bir sevindi kullanıcısıyım yaklaşık 10 seneye yakın oldu alalı hala saglam her traktöre yakışıyor hemde ömrü uzun

mustafa kardeşim bunuda trakötlere benzetmek istemiyorun ama sana tavsiyem 2. resim

öz yeşilyurt çok harika ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s
gerçekten ikinci bir remork alırsam kesinlikle öz yeşilyurt alacam bende mçfilizin 5 tonluğu var ama bunun yanıda sınıfta kaldı ön merdivenleri yeter

Mustafa abi römorkların içinde beğendiğim ve beğenmediğim modeller var. Daha farklı markalara bakabilirsin diye de düşünüyorum. Sana römork tercih ederken olmasına dikkat etmen gereken birkaç tavsiyede vermek isterim. Bana göre ilk öncelikli olarak sen bu işi ticari olarak uzun mesafede yapacağın için römorkun lastiklerinin ve jantlarının tır dorsesi tekerleği olmasına dikkat etmen olacaktır. Çünkü uzun yolda normal römork lastikleri ısınma yaptığı için patlarlar, dayanıklılık bakımından da dorse lastiğine göre zayıf olurlar ve hız özelliği bakımından da yüksek hızlara göre tasarlandıkları için daha sağlam olurlar. Buna dikkat etmeni ve normal bildiğimiz römork tekerleklerini tercih etmemeni tavsiye ederim. Tabi sırf tekerleği için römorktan vazgeçilmez. Opsiyon olarak koydurtabilirsin. Bunun dışında römorkun traktörü yolda yorup, yormadığına bakmakta önemlidir. Çok uzun olup ve dengesiz bir dingil yerleşimine sahip römork traktöre çok yük bindirebilir ve yolda traktörü güvenli kullanmayı engelleyebilir. Sürekli traktöre yük bindirip, sarsma yaptırabilir. Bunuda römorku iyi inceleyip ve mümkünse kullanıcısına danışıp öğrenmek gerek. Bunun dışında kargo tipi olması HasanFuat abinin dediği gibi çok amaçlı kullanıma olanak vermez. Gerektiğinde yan kapakları açıp oradan yükü boşaltmak gerekebilir. O zaman sıkıntı yaşanabilir. Mesela balya taşıma işinde pek kullanışlı olmaz. Diğer çuval taşıma tarzı işlerde de sadece arkayı kullanmak zorluk yaratabilir. Bunlar dışında arka kapağın çok fonksiyonlu olmasıda dikkat edilmesi gereken bir husus benim fikrime göre. Arka kapak mümkünse komple ilaveler ile yukarı açılabilir olmalı, ilaveler olmasada mümkünse kapak yukarı açılabilmeli, pistonlu olursa tadından yenmez zaten, onun dışında arkada ufak delik dediğimiz helezon kapağı olursa çok fonksiyonel olur. Helezona boşaltmada kürekleme tamamen kalkar ve çuval doldurma tarzı işlerde de kullanışlı olur. Arka kapak ayrıca aşağıdan açılır sistem olursa ve mekanik olursa tek seferde kol ile açılmasıda büyük kolaylık sağlar. Çok pimli sistemler pek kullanışlı olmuyor, pimler kayboluyor, takması-sökmesi zor oluyor. Kullanışlı olmasına dikkat etmeli. Ayrıca pistonlu açılan kapak olursada bunun kapandığı zaman otomatik kitlenmeside önemli bir unsur. Bazı firmalar kapaklı piston yapıyor. Fakat 10 tane pim koyuyorlar. Bu işten ne anladık. Gene yere inip pimleri sökeceksem ve ayrıca fazladan pimde söküp-takçaksam ne anladık bu işten. Bunun dışında dikkat edilmesi gereken başka birşeyde arkadaşların dediği gibi kriko sistemi. Kesinlikle bu tarz römorklarda yandan çevirmeli, kuvvetli krikoların kullanılması gerek. Yoksa kaldırması çok problem olacaktır. Biz kendimiz 5 tonluk römorkumuza bile sırf bu sebepten sıfır kriko alıp taktırdık. Kriko 150 TL Çayırova marka. Yani pek pahalı değil. Çok fark isterse ben alırım sen kaynat der firmadan alabilirsiniz. Çayırova sitemize az reklam vermedi. Bunun dışında teleskopik piston sistemi, kullanışlı merdiven sistemi, malzeme kalitesi, şase sağlamlığı, diğer ekstra sandık, elektrik donanımı, hidrolik veya havalı fren sistemi gibi unsurlarada ayrıca dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum. Biraz uzun oldu. Fakat fikir vermek maksatlı yazmak istedim. Ayrıca nettede ikinci el römorklar var. Onlarada bakılabilir. Sitemize üye olan Öztürk hafriyattı sanırım. Tüm römorklarını satıyor. Silaj işini kamyonla yapacaklarmış. İlanda yazana göre yeni römorklarda var. Kapasiteleride yüksek. Onun dışında başka ilanlarda var.

Birinci harika duruyo. Onu alsam hemen rengide uysun diye gider bide fenot alirim.))) Valla topraaam, bizimkide köyün en büyük römorku.. Bunlara göre ufak olsada 6 ton bugday aliyor. Isteyene motorla isim var, römorku al götür diyom. Zaten cogununki mf240. Bi alan bi daha almiyor..

resat bidav link=topic=60580.msg662740#msg662740 date=1355226189' Alıntı:
Aynen burada millet yeni oruç remorkları öldü fiyatına sattı şimdide harman zamanı römork bulamıyorlar,Mustafa çok yüksek bence fiyatlar

sevindi römork lar gayet kullanışlı ve kemikli bende 4.5 tonluk tek dingili var gayet sağlam 5.5-6 ton toprakla rahat şekilde dayanabiliyor tavsiyedir :) eskiden bi 'meksan' vardı izmir/ödemiş menşei li şimdi onlarda yok oldu 2.römork olarak kullanıyorum 86 mod. tek dingil 5 tonluk sevindiden daha dayanıklı geliyo bana ama onlardan bulama şansın yok sanırsam artık 'sevindi' tavsiyemdir :)

42491811944369151801921.jpg

41935611944383818467113.jpg

Ankara/Gölbaşında soylu metalde güzel ve saglam römorklar yapıyor 7 8 senedir biz kullanıyoruz sapasaglam hala

koparanlı 80.4 servet link=topic=60580.msg662980#msg662980 date=1355250487' Alıntı:
42491811944369151801921.jpg

41935611944383818467113.jpg

Ankara/Gölbaşında soylu metalde güzel ve saglam römorklar yapıyor 7 8 senedir biz kullanıyoruz sapasaglam hala

kaç tonluk bu acaba? arka dingil SARHOŞ olanlardan mı :)? fiyat nedır?

erdal600 link=topic=60580.msg662984#msg662984 date=1355250804' Alıntı:
kaç tonluk bu acaba? arka dingil SARHOŞ olanlardan mı :)? fiyat nedır?
Hiç bir bilgim yok kardeşim isterseniz size tel nosunu veriyim yarın ordan üreticisinden daha geniş bilgi alırsınız Tel no:0312 484 06 02,
(Bu arada römork bizim degil Yeni boyanmıştı fotosunu aldım bende )