İrtem Video Kılavuz Hizmeti Hakkında

Söylediklerine yakın, lakin biraz karması olan bir yöntem var.

1-) Tarlaya girmeden ölçüm yapabiliyorsun.
2-) kursakların altına monte edilen ölçüm kapları da mevcut.
3-) Kol yok sadece. Kol yerine olduğun yerde tekerleği döndürüyorsun. (Kol için çalışma var şu an)

Anlaşıldı. Bundan sonra mibzerlerin anlatımı kesinleşti.

Tekerleğin sertliği nasıl abi daha önce denedinmi? Bizim şakalak mibzerin içindeki az bi tohumu boşaltalım diye çevirmeyi denedik dönmüyor teker ömrümüzden ömür gitti :D irtemde nasıl olur bilmiyorum burda bi bayide çekilir bi tipi var irtemin baya kaliteli duruyor.

Göz önünde ekipmanı tutmak amacıyla bence traktör seçimi doğru olmuş güzel paylaşım Yılmaz abi bin bilsende bir bilene danış fikrinden yola çıkılarak milletimizin her kısmına epey katkısı olacağını düşünüyorum. Videolar konusunda yetkili kim çeken paylaşan yayınlayan izin veren vs ?

Göz önünde ekipmanı tutmak amacıyla bence traktör seçimi doğru olmuş güzel paylaşım Yılmaz abi bin bilsende bir bilene danış fikrinden yola çıkılarak milletimizin her kısmına epey katkısı olacağını düşünüyorum. Videolar konusunda yetkili kim çeken paylaşan yayınlayan izin veren vs ?

Sağol Süleyman.

Çeken ben. Düzenleyen ben. Paylaşan pazarlama birimi ve ben. İzin veren yukarısı.

Çok güzel çok yararlı bir eğitim videosu olmuş ancak katkı amaçlı bir kaç önerim olacak.

1- Video çekimlerinin daha profesyönel biçimde yapılması yararlı olacaktır. Örneğin çekimin tarlada gerçekleştirilmesi gerekir ve kamera açılarının daha iyi ayarlaması yararlı olur.
2- Video eğitim amaçlıda olsa, sonuçta görsel olarak insanı cezbetmeli. Mesela videodaki traktörün avrupada yaygın kullanımı olan bir model olması daha uygun olur, bu şunun için gerekli yurt dışında ki insanın aklında kaliteli ekipman algısı yaratmak, ne alaka diye bilirsiz ancak durum öyle değil avrupa menşeli büyük firmaların bu tip videolarında abartılı biçimde lüks makineler kullanıyor, nedeni kaliteyi görsel olarak beyine kazımak. Kaliteli traktöre kaliteli ekipman gibi...

Bir videoya bu kadar ugraşmaya gerek yok diyebilirsiniz ancak her görsel öğe, sonuç olarak bir reklamdır. Bu reklamın ne kadar iyi yapıldığı firmanın kalitesinide ortaya koyacaktır. Nacisane benim fikrim bu şekilde, unutmadan eğitim videosu işine öncülük ettiğiniz için sizi tebrik ederim

Çok güzel çok yararlı bir eğitim videosu olmuş ancak katkı amaçlı bir kaç önerim olacak.

1- Video çekimlerinin daha profesyönel biçimde yapılması yararlı olacaktır. Örneğin çekimin tarlada gerçekleştirilmesi gerekir ve kamera açılarının daha iyi ayarlaması yararlı olur.
2- Video eğitim amaçlıda olsa, sonuçta görsel olarak insanı cezbetmeli. Mesela videodaki traktörün avrupada yaygın kullanımı olan bir model olması daha uygun olur, bu şunun için gerekli yurt dışında ki insanın aklında kaliteli ekipman algısı yaratmak, ne alaka diye bilirsiz ancak durum öyle değil avrupa menşeli büyük firmaların bu tip videolarında abartılı biçimde lüks makineler kullanıyor, nedeni kaliteyi görsel olarak beyine kazımak. Kaliteli traktöre kaliteli ekipman gibi...

Bir videoya bu kadar ugraşmaya gerek yok diyebilirsiniz ancak her görsel öğe, sonuç olarak bir reklamdır. Bu reklamın ne kadar iyi yapıldığı firmanın kalitesinide ortaya koyacaktır. Nacisane benim fikrim bu şekilde, unutmadan eğitim videosu işine öncülük ettiğiniz için sizi tebrik ederim

İyi dilek ve önerileriniz için teşekkür ederim. Yoğun talepler doğrultusunda özellekle traktör konusu dikkate alınacak :)

Yurt dışında yapılan uygulamaları araştırdım biraz. Kullanımla ilgili (detaylı anlatım içeren kılavuz formunda) videodan ziyede, o makineneye özgü ekstra özellikleri vurgulamaya çalışmışlar. Temel konuları çiftçinin bildiğini farz edip A'dan Z'ye detaya inenmemişler. Bizimkine o kısım biraz faklı oldu.

Söylediğiniz noktada haklısınız. Çekilen ve dağıtılan her görsel, aslında bir reklam materyali. Güçlü traktör, kaliteli ekipman algısı yaratmak için zorunlu. Lakin batının çektiği o videoları izleyen çiftçi arkadaşlarımızın tamamından "nerde bizde öyle traktörler" cümlesini duyuyorum. Onun yerine daha içimizden, daha basit, daha ulaşılabilir bir traktör olması (en azından tepkiyi ölçmek babında) bir deneme oldu. Neticeyi satışlar gösterecek :)

Son olarak tanıtım ve reklam filmlerinin tamamı tarlada çekiliyor ama eğitim, ayar ve bakım videolarının çoğunluğu garajda çekilmiş. Biraz da o detaya sığındık. Bir diğer husus da tarla çekimi olması bizim için de ilk öncelikli konuydu lakin aralık ayında ayçiçek tarlası bulabilme olasılığımız mümkün olmadığından planı sonraya ertelemek zorunda kaldık. Boş tarlada ara çapa çekmek komik olurdu.

İlk deneme dahi olumlu karşılandıysa, (önerileri de dikkate alarak) yapılacak bundan sonraki video kılavuzların daha iyi olacağına inanıyorum.