Ynt: İNŞAAT HALİNTEKİ 420 BAŞLIK MODERN SÜT İŞLETMESİ
alk-*s Çok haklısın abi. Bizdeki küçük aile işletmeleri profesyonel üretimden ziyade sadece geçimi sağlamak için işletilmekte. Bunun çaresi de dediğin gibi bir yerden elini taşın altına koymak. Devlet de bu tip işletmeler istiyor zaten.
nailyetek link=topic=50172.msg500381#msg500381 date=1325099689' Alıntı:Şunu itiraf edeyim, kimse üzerine alınmasın, şahsi görüşümdür. Bunu ailemlede her gün tartışıyorum, nedeni ise bereket tv de izledikleri, ithalat karşıtı ve destekleme yanlısı hayvancılık programları ve buraya telefon eden üretici kardeşler.
Ben şahsen devletin böyle bir işletmeyi desteklemesinden yanayım, bizim gibi aile işletmelerini ne kadar desteklesen de görüş sabit olduğundan afedersiniz bizden bi b..k olmaz.
Bu gün babama sordum; dedim ki 40 hayvanımız var, 1 yıl içinde ekonomiye kaç ton et kazandırdık.?:S Kaç ton süt kazandırdık,:S canlı hayvan kesimi 20 TL olsa veya 25 TL olsa kesilecek kaç hayvanımız var? sütün litresi 1,5 TL olsa günlük üretimimiz bu besleme şekli ile ne kadar artar ne kadar süt verebiliriz..
Cevap şuydu; yaw bizle olmaz tabiki bu işler.
O zaman ya elimiz taşın altına koyup bizde büyük bir yatırıma girişecez yada böyle büyük projelere destek verenleri eleştirmiyecez. Hızla artan dünya nüfusuna karşı gıda üretiminde artması lazım ki ileriki yıllarda birer Afrika ülkesi gibi olmayalım.
alk-*s Çok haklısın abi. Bizdeki küçük aile işletmeleri profesyonel üretimden ziyade sadece geçimi sağlamak için işletilmekte. Bunun çaresi de dediğin gibi bir yerden elini taşın altına koymak. Devlet de bu tip işletmeler istiyor zaten.