İlk Deutz Motorlu Zetor, Major 60 - 80...

Ynt: İlk Deutz Motorlu Zetor, Major 60 - 80...

evet 1 damla yağ kalmamış.. yaklaşık 100 saatte bütün yağı arkaya aktarmış.. sürekli biz binsek uyanabilirdik ama kitledi kırdı attı.. bayram sonrası gelecekler bakalım paylaşcam.. 90 ' lığı kontrol ettik Allah ' a şükür hiç sıkıntı yok onda..

Bir motorun hayatının bir contaya emanet edilmesi açıkçası hiç hoş değil. Büyük risk yani. Inşallah yeni motorlarda aynı duruma rastlanmaz.

Diğer nokta da, takip ettiğim zetorların büyük çoğunlukla soğuk memleketlerde kullanılması. Menşei de malum eski demir parde ülkeleri. Üzerinde hala komünizm izleri taşıyor.

Bu durum 'Zetor acaba (daha çok) soğuk iklim için üretilmiş bi motor mu?' sorusunu getiriyor ister istemez akıllara. Keza bu güne kadar onlar, hatta yüzlerce video izledim. İçlerinde bir tane bile sıcak iklimde geçen bi video yoktu.

Belkide sorunun kaynağı bu. Bahsedilen conta, belirli bir sıcaklık (ki bu biraz düşük bi sıcaklıktan olmalı) için üretildi ise, daha yüksek sıcaklıklardaki çalışma ortamlarında özelliğini yitiriyor olabilir.

Bunun kanıt olarak da, coğrafi olarak güneye inildikçe Zetor kullanımındaki düşüş gösterilebilir.

Eger bır conta yuzunden motor ıkı kez rektefelık oluyorsa o markayı satarım ben ıkı rektefe parasıylan yenı motor alınır az para deil sonucta her conta eskıyınce motor rektefelık oluyorsa ooooo zetor gozumden dustu suan en iyi yıne bılındık markalar nh MF jd same kubota gerisi boş

şimdi zetor vaktiyle yaklaşık 2000 saatte değişcek demiş burdaki tüm servislere demiş ama.. burda mümessil-servis oturmadığından ne yazıkki oldu bu iş.. +biz sürekli motorun üstünde değildik.. yoksa bu yağ nereye gidiyo diye uyanabilirdik.. conta malum plastik yerine göre 1500-2500 saat ömrü veya 3-5 yıl ömrü var..

soruşturduğum kadar 2000-2500 saat yada ortalama 7 yıl ömrü var.. bu konudan yeni mümessilin haberi var..

Yılmaz.. bi ara paylaşmıştım.. zetor patentli-lisanslı traktörle diye.. inan zetor hindistandan-brezilyaya dünyanın çok sayıda ülkesinde başka isimlerle senelerce üretilmiş.. bi çok markaya babalık yapmış..

Çek cumhuriyeti küçücük bi ülke.. 1 milyon adedi.. kendi içinde aşması İMKANSIZ.. dünyanın belli başlı tüm ülkelerinde var zetor ama az ama çok..

Tek bi örnek.. yanlış olmasın 1000-1500 adet sıcak arap ülkeleri için üretilmiş bi partiden 'zetor antar' üzerinde arapça ANTAR yazıyo..

xperia link=topic=82466.msg1013300#msg1013300 date=1436749751' Alıntı:
Eger bır conta yuzunden motor ıkı kez rektefelık oluyorsa o markayı satarım ben ıkı rektefe parasıylan yenı motor alınır az para deil sonucta her conta eskıyınce motor rektefelık oluyorsa ooooo zetor gozumden dustu suan en iyi yıne bılındık markalar nh MF jd same kubota gerisi boş

doğrudur eyvallah.. beğenmediğimiz yaramaz bi motor olsa bizde silerdik.. burda bi abimiz tuttu 40 yaşına yakın Leyland 70 ' e bi dünya masraf etti.. abi niye dedim.. bu motora değer dedi.. sonra yakından inceleyince deneyince devrinin EN iyi motorlarından biri olduğunu gördüm.. leyland diyince hep ufaklar akla gelir, önemsenmez.. bu bildiğin 5000-6000 ford ayarı hatta şasesi..vs ile bazı üstünlükleri de var.. o zaman bende değer dedim..