İcradan Mal Dinimizce Uygun mudur

Ynt: İcradan Mal Dinimizce Uygun mudur

Birazda bu vicdan ve dini bazı söylemler yüzünden bu tarz açık artırmalardan uzaklaşıyoruz haliyle ihaleler çakalların eline düşüyor ve çok ucuz fiyata gidiyor halbuki hepimiz girsek ihale 80 bin liralara kadar çıkar aracın sahibide bu şekilde mağdur olmaz. Hiç bu tarz ihalelere girmedim ama girmek gerektiğini ve insanların mağduriyetinin azaltılması gerektiğine inanıyorum.

dustero link=topic=87068.msg1046817#msg1046817 date=1450479966' Alıntı:
Birazda bu vicdan ve dini bazı söylemler yüzünden bu tarz açık artırmalardan uzaklaşıyoruz haliyle ihaleler çakalların eline düşüyor ve çok ucuz fiyata gidiyor halbuki hepimiz girsek ihale 80 bin liralara kadar çıkar aracın sahibide bu şekilde mağdur olmaz. Hiç bu tarz ihalelere girmedim ama girmek gerektiğini ve insanların mağduriyetinin azaltılması gerektiğine inanıyorum.
[/quote
kardeşim illa 85 binlik araç 80 bine gitmesin bırak 70-75e gitsin.. Sende sat 77-78 lira 2-3 lira kaar kazan am
ama 85 binlik araç 50 liraya gittimi ozaman yazık..
En iyisi bu işlere hiç bulaşmayacaksın ucuza araç bulucaksın sahibinden olucak helali ile alıp galeriye yada çevren olucakmüşteriye satacaksın.

bantun111 link=topic=87068.msg1046830#msg1046830 date=1450487480' Alıntı:
Birde benim anlayamadığım nokta sen ben varken Neden galariciler alıp satmıyor ? Birisi bunu açıklayabilir mi lütfen
İcradan temiz araç bulmak çok zor, yediemin depolarında aylarca yılarca yağmurun çamurun altında camı kapısı açık şekilde bekliyor, aracı çalıştırma gibi bir şansın pek olmuyor, çoğunlukla kaporta hasarlı ve bazı para edecek parçalar sökülmüş oluyor. Aslında aldığın araç bir sürpriz yumurta. Ne çıkarsa bahtına.

ofas link=topic=87068.msg1046746#msg1046746 date=1450470065' Alıntı:
.
Şöyle baksak, buğdayı biçtik değerini veren yok ederinin altında fiyat veriyorlar hak mı?
Bizim bir şeyi kanunen alma hakkımızın olması onun dinen almamıza hakkımız olduğu sonucunu doğurur mu?
Daha net demek gerekirse 2015 model passat ın hakkı 50-60 bin tl mi?
Biz almasak başkası alacaksa... o zaman onun alması hak değil de bizimkisi mi hak?
İkiside hak değilse...

O araç neden icradan diye 90.000 tl ye satıl mıyor?
Çünkü orada bir 'düzen' var her önüne gelen icraya girip mal almaya 'hakkı' olsada alamıyor değil mi?
Bu sebeple o ve benzeri araçlar satılıyor düşene bir tekme de onlar atıyor.

Bir soru ama size değil vicdana neden icradan mal almak istiyorsunuz ve malın hakkını veriyor musunuz?

Not : Bir yerde duymuştum. Mazeretin dini tanımı Allah ' ada söyleyeceğiniz bahane/gerekçe!
Abi şöyle bir şey sorayım o zaman birinin birinden alacağı var atıyorum 60 tl senedi var elinde bu senedi icraya koydu ki alacağını alması lazım, aksi halde evine haciz gelecek karda kışta sokakta kalacak... Borçlu olanda araba rehinli olduğu ve parası olmadı için parayı ödeyemiyor yani passat ' ın icradan satılması lazım ki alacaklı adam mağdur olmasın böyle bir durumda kim haklı olur. bir tarafta birinin evi diğer tarafta birnin değerinin çok altında gidecek arabası bu durumda dinen nasıl olur?
Borcu veren iyilik yaptığını düşünüyor çünkü birine zor zamanında yardım etti
Borç alan ödeyecekti ama bazı sebeplerden ödeyemedi
Arabayı icradan alacak adam bu adam bu arabayı almaz ise diğer adamın evi gidecek?

D.N Çok zorunda olmadıkça icradan mal almaya karşıyım gönül rızası ile almak en güzeli...

ORION link=topic=87068.msg1046980#msg1046980 date=1450547534' Alıntı:
Abi şöyle bir şey sorayım o zaman birinin birinden alacağı var atıyorum 60 tl senedi var elinde bu senedi icraya koydu ki alacağını alması lazım, aksi halde evine haciz gelecek karda kışta sokakta kalacak... Borçlu olanda araba rehinli olduğu ve parası olmadı için parayı ödeyemiyor yani passat ' ın icradan satılması lazım ki alacaklı adam mağdur olmasın böyle bir durumda kim haklı olur. bir tarafta birinin evi diğer tarafta birnin değerinin çok altında gidecek arabası bu durumda dinen nasıl olur?
Borcu veren iyilik yaptığını düşünüyor çünkü birine zor zamanında yardım etti
Borç alan ödeyecekti ama bazı sebeplerden ödeyemedi
Arabayı icradan alacak adam bu adam bu arabayı almaz ise diğer adamın evi gidecek?

D.N Çok zorunda olmadıkça icradan mal almaya karşıyım gönül rızası ile almak en güzeli...

Arkadaşlar bu konu forumla alakalı değil. Lütfen traktör çekiştirin, buğday tohumu sorun yav.

Google.com benden daha mübarek o bilir :)

ofas link=topic=87068.msg1046991#msg1046991 date=1450548590' Alıntı:
Arkadaşlar bu konu forumla alakalı değil. Lütfen traktör çekiştirin, buğday tohumu sorun yav.

Google.com benden daha mübarek o bilir :)
Bi kurban bayramı vakti idi icradan kurban alma söz konusu oldu haberlerde, Yani abi kurbanı hali vakti yerinde olan adam keser, halin vaktin yerinde değilse kesme ya hu icradan alıp kesene kadar. ne derdin var
Ama birilerinin paralarını alabilmesi için icradaki malın satılması da gerekiyor sanırım... ama şöyle olabilir icradan malı değerince fiyatta alınırsa daha iyi mi olur acaba bilemiyorum ki

ORION link=topic=87068.msg1047010#msg1047010 date=1450550290' Alıntı:
Bi kurban bayramı vakti idi icradan kurban alma söz konusu oldu haberlerde, Yani abi kurbanı hali vakti yerinde olan adam keser, halin vaktin yerinde değilse kesme ya hu icradan alıp kesene kadar. ne derdin var
Ama birilerinin paralarını alabilmesi için icradaki malın satılması da gerekiyor sanırım... ama şöyle olabilir icradan malı değerince fiyatta alınırsa daha iyi mi olur acaba bilemiyorum ki

İcradan kurban almak pahalı benim bacanağım bir ara ülke ülke araştırdı somali mi öyle bir yerden aldı 160 tl ye.
İcradan alsan bir kurban parasıda yediemine vermek lazım.
Sonuç bilmiyorum.

ofas link=topic=87068.msg1047015#msg1047015 date=1450550542' Alıntı:
İcradan kurban almak pahalı benim bacanağım bir ara ülke ülke araştırdı somali mi öyle bir yerden aldı 160 tl ye.
İcradan alsan bir kurban parasıda yediemine vermek lazım.
Sonuç bilmiyorum.
:D :D
EN temizi gideceksin tanıdığın çiftçiye veya kasaba(şehirliler için söylüyorum) kolunu sallaya sallaya alacaksın kurbanını :) icradan da zorunda olmadıkça almamak lazım yahu aldığın aletin başka bir adamın elinden kahırla, üzüntüyle çıktığını bilmek sizide de bir süre sonra vicdan azabı gibi şeyler ile baş başa bırakabilir.
He neden vicdan azabı çekeyim, 'çekmem' diyenler olacaktır onlar için sıkıntı yok onlar direk alsınlar :)

ORION link=topic=87068.msg1047018#msg1047018 date=1450550975' Alıntı:
:D :D
EN temizi gideceksin tanıdığın çiftçiye veya kasaba(şehirliler için söylüyorum) kolunu sallaya sallaya alacaksın kurbanını :) icradan da zorunda olmadıkça almamak lazım yahu aldığın aletin başka bir adamın elinden kahırla, üzüntüyle çıktığını bilmek sizide de bir süre sonra vicdan azabı gibi şeyler ile baş başa bırakabilir.
Bencede icradan alma sebebi zor durumda kalanı kurtarmak mı düşeş denk getirmek mi?
Sırf borçlunun icradan malı satılıp ucuza gitmesin diye değerini verelim diye alıyoruz sanki.

Passat arabadan yola çıkarsak tamam, borcu olan passatla gezeceğine satsın borcunu ödesinde... Adam birine kefil oluyor, kefil olduğu ödemiyor. Geliyorlar adamın traktörünü, hayvanını yazıyorlar. Ondan nbr? Yada bizim bi pimapenci vardı, müteahhitin biri adama bir taktı toparlayamadı, geldiler adamın transiti aldılar. Biriside gitti bunu icradan yarı fiyata aldı. Bizim pimapenci 50 yaşında adam salya sümük ağlıyor, perişan oldu. Hakmı şimdi bu?

Vatansever87 link=topic=87068.msg1047030#msg1047030 date=1450551922' Alıntı:
Passat arabadan yola çıkarsak tamam, borcu olan passatla gezeceğine satsın borcunu ödesinde... Adam birine kefil oluyor, kefil olduğu ödemiyor. Geliyorlar adamın traktörünü, hayvanını yazıyorlar. Ondan nbr? Yada bizim bi pimapenci vardı, müteahhitin biri adama bir taktı toparlayamadı, geldiler adamın transiti aldılar. Biriside gitti bunu icradan yarı fiyata aldı. Bizim pimapenci 50 yaşında adam salya sümük ağlıyor, perişan oldu. Hakmı şimdi bu?

2 kere 2 kaç eder sorusuna verilen cevap gibi ' alırken mi satarken mi? '.

İŞte bizde ondan bahsediyoruz sizin pimapencinin transit yarı fiyatını gitmiş hak mı bu?
Kefilllik muhabbeti başka bir konu --- güvenirsin kefil olursun adam sana kazık atar bu çok başka bir muhabbetin konusu. hayırlı akşamlar

stulu link=topic=87068.msg1046813#msg1046813 date=1450477933' Alıntı:
Adamda vicdan olsaydı, 90 000 liralık arabasını 85 000 ' e satar borcunu kendi öderdi. Sonra 90 000 liralık araba 50 000 liraya satıldı diye kimse dinin, vicdanın arkasına saklamasın. Alacaklı zor duruma düşecek ama sen 90 000 liralık arabayla gezeceksin sonra vicdandan dinden bahsedeceksin.
soyledigim gibi hep bir bahane bulunur, burda adalet tesis edecek kisi icradan mal alan adam değil ki, odemis odememis kim magdur olmuş ona bakmiyoki adam, iki tarafida tanimiyor zaten, ucuza mal kapatmak isteyen bir fırsatçı sadece bu benim dine vicdana bakis acim herkes boyle bakacak diye birseyde yok, zaten firsatini bulsa bir cogu gider alir kimsede karismaz karisamaz..

Kefilliğin anlamını bilerek kefil olmak gerekiyor. Borcu veren borçluya güvenmiyor senden kefillik istiyor. Sen adama kefil olmasan adamın parası yada malı yanında kalacak. Ben ödeyemeyeceğim borca kefil olmam. İki kere kefil oldum ikisinde de takibe düşmemek için borcu kendim ödedim.

stulu link=topic=87068.msg1046831#msg1046831 date=1450488777' Alıntı:
İcradan temiz araç bulmak çok zor, yediemin depolarında aylarca yılarca yağmurun çamurun altında camı kapısı açık şekilde bekliyor, aracı çalıştırma gibi bir şansın pek olmuyor, çoğunlukla kaporta hasarlı ve bazı para edecek parçalar sökülmüş oluyor. Aslında aldığın araç bir sürpriz yumurta. Ne çıkarsa bahtına.
aynen abi yedi emin depolarında ne kadar pahalı olursa olsun en azından ya tamponu ya camı hasarlı oluyor benim görüşüm bunu bilerek yapıyorlar yediemin deposu sahipleri veya yakınlarına kalıyor
ucuz olan araçları zaten üst üste koyuyolar