Şimdi oldu işte. Bitkisel kaynaklı Humik Asit yoktur. İlk önce onu bellememiz gerek. Çünkü Humik asidin oluşumu bir kömürleşme oluşumuna benzer. Uzun yıllar boyunca olur. Fakat Fulvik asit böyle değildir. Oluşumu daha kısadır. Tabi bunun çeşitli ham madde materyalleri vardır. Bitkisel menşeili dedikleride bunlardan biridir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir konuda şudur ki bence en önemlisidir. Pancar melası yani şeker fabrikalarının atıklarını sulandırıp şilempe yapıp Humik Asit diye satılması çok ama çok yanlıştır. Deniz yosunu vs gibi materyallerden üretilenlere katılrım, bunlar Fulvik asit yada benzeri yapılardır. Bunların molekülsel yapılarına baktım. Tam fulvik asit olmasada benzer yapılar mevcuttur. Ama humik asit demek yanlış olur. Ki bu işle uğraşan öğretim üyeleride bunu demektedir. Bakanlığa zaten gerekli başvurular yapıldı bu yanlışın düzeltilmesi için. Bu yanlışda yapılan analizlerin yanlış seçimi sonucudur. Aldığınız fiyatta 'Bitkisel Menşeili' sınıfında normal bir fiyattır. Kıyas yapılacaktır. Yapılacaktır ki her kıyasta bir adım öne çıkalım dünya sıralamasında, dünya tarımında.
Ayrıca TKİ ürünlerinde çok sorunlar çıktığını duydum, gördüm, inceledim.