sebazios link=topic=84525.msg1011724#msg1011724 date=1435926877' Alıntı:
Evet arkadaşlar, bugün teslimatlarda devam ettik. Kalite ve fiyat değerleri şöyle:
1-) Cins: Tekira
Rutubet: 11.6
Proteyin: 13.00
Hektolitre: 85.00
Yaş gluten: 27.00
Sedim: 42
Fiyat: 858.5 tl/ton
2-) Cins: Tekira
Rutubet: 11.2
Proteyin: 13.3
Hektolitre: 83.6
Yaş gluten: 27.4
Sedim: 45
Fiyat: 861.2 tl/ton
Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere. Fiyatlar neden düşük?
Yukarıda değerlerini verdiğim buğdaylar, bulunduğumuz bölgedeki en kaliteli buğdaylardan. Çöp ve süne de yok. Temiz. Üstelik birinci sınıf Anadolu ekmeklik sert buğday bunlar. Lakin kaliteleri ne kadar yüksek olursa olsun, taban fiyata ulaşamıyorlar. Bunun sebebi ne?
Çok basit.
Kandırıldık. Türkiye ' deki çiftçilerin olarak tamamımız kandırıldık.
İşin içerisinde olan birden çok kişi ile görüştüm. Bazı eksper arkadaşlarla irtibata geçtim. Dışarıya lanse edilmiyor ama TMO ' nun uyguladığı taban fiyat 862 değil, 840 (sekizyüz kırk) lira.
Tekrar ediyorum. Bülent Arınç, (hangi sayfası partiden olduğunun hiç bir önemi yok) gözümüzün içine baka baka yalan söylemiştir.
TABAN FİYAT 862 TL DEĞIL. 840 LIRA.
Herkesin farkettiği o 21 liralık kesintinin de aslı budur. Net kesinti 21 değil, 22 lira ' dır.
İş bu kadarla da bitmiyor. Kaliteli bupdaya verileceği duyurulan o %7 ' lik fiyat artışı da tırpanlanıyor. Bir tane süne zararı olmayan buğdaya %1.6 süne zararı yazılmış. Komik yanı, birbiri ile alakasız tarlalardan teslim ettiğim 3 buğdayda da aynı zarar meydana gelmiş. Hepsinde standarta bağlanmış. Hepsinde %1.6 süne zararı yazılı. Süneler artık standart zarar vermeye başlamış. Ya da bu yıl Trakya ' da süne sıkıntısı yaşamamasından dolayı masa başındaki süne zararlıları devreye girmiş.
Böceğin dahi günahını alıyorsunuz ya, denecek birşey kalmamış.
Yukarıda gönderdiğim 2. Buğdayın fiyatı, en az 890 lira olması gerekirken, 861 lira gibi rakam vermişlerdir.
Ahlaksızlığı yaşam şekli haline getirmiş bir zihniyetten tam beklediğimi yaptılar.
Bu arada sevgili Zıraat odaları birliği yönetim kurulu. Boğazlarınızdan bir lokma helal lokma geçti ise, bu terbiyesizliğin hesabını sorun. Sormazsanız, cebimden çıkmış o lokma da haram olsun.