Doların dışarıya çıkmasını engellemekHer yıl hububat hasatı başlamadan ithalat serbest bırakılırdı.
Bu yıl tam tersine % 130 gümrük vergisi eklenerek imkansız hale getirildi.
Benimde kafam karıştı.Bu senenin özelliği ne acaba.
Hayırdır inşallah.
Doların dışarıya çıkmasını engellemekHer yıl hububat hasatı başlamadan ithalat serbest bırakılırdı.
Benimde kafam karıştı.Bu senenin özelliği ne acaba.
Hayırdır inşallah.
Tahıl koridorundan geçecek buğdayın yarısı Afrika ülkelerine , çeyreği diğer ülkelere , çeyreğini Türkiye alacak anlaşması yapılmış.Her yıl hububat hasatı başlamadan ithalat serbest bırakılırdı.
Benimde kafam karıştıBu senenin özelliği ne acaba
Hayırdır inşallah.
Ben bu senenin özelliğini merak ettim.Tahıl koridorundan geçecek buğdayın yarısı Afrika ülkelerine , çeyreği diğer ülkelere , çeyreğini Türkiye alacak anlaşması yapılmış.
Koridordan gelen 3/4 buğday, depolarda ve limanlarda bekliyor, çeyreği Afrika ülkelerine gitmişmişmiş, aslı varsa.
Ayrıca , Güneydoğu'dan gelen buğdayı ofis depoları çekti.
Yem fabrikaları stoktaki buğdayın çoğunu harcayabilecek kapasitede ama depolar boşalsa bile gemidekiler yine depoları doldurur.
Stoklar çok çok çok sağlam görünüyor.
Gübreyi 10 000 TL/tondan aldığımıza göre buğdayı da 10 TL/kg üstünde bir fiyatla satarız, hayalimiz bulunmuyor, ves selam.
Siz yenisiniz galiba. Tarım, secim zamanları bu şekilde işlemiyor.geçen seneki fiyatla devam ederler 7.5 tl + destek yok
Bende ofise kotası olanların ürününü kıymetli satıp tüccara satacaklar en az 2 lira daha ucuza satacağım düşünüyorum inşallah verirler iyi olacak gibi hem devletin hemde tüccarın elinde stok birayla fazla tüccarın eline düşen çiftçinin elinden seçim tutamayacak bence şimdiden güvenilir insanlardan bulunabilecek artık kotalar çok iş yaparSiz yenisiniz galiba. Tarım, secim zamanları bu şekilde işlemiyor.
İnternet haberlerine bakayım dedim bir kaç haber ver buğday fiyatının seçimden önce açıklanmasını ümit ediyoruz diye. Bir haberde de adana çiftçiler birliği başkanı 9.60 fiyat bekliyormuş
tahminleri seçimden sonra yapsak daha sağlıklı olur.Bu güze buğda fiyatları ne olur arkadaşlarım
4 mayısta ne var? Seçime kadar inşallah açıklanır4 mayıs 'ta aciklama gelebilir diye dusunuyorum.