Ynt: Hızlı Dişlisi
Bende MF 165 1977 Model 203 motor İspanyol vardı.hayal gibi bir traktördü yazın ekin vakti köye samancılar gelirdi ana tolda ford 3600 ' lükle yarıştım adamla aramızda rahat 40--50 metre fark açtım birde dedilerki yer uçagı var dediler o neymiş dedim MF 255t imiş onuda ana yolda bi hallettim, aynı yaz yine ekin vakti köyde MF 178 var bnde ekine geç kaldım oda biçere yetişcekmiş hakkını vermek lazıım çok iyi gidiyo 178 köy yolunda ben badala düşmemek için meçburen dikkatli gittim o geçti tabi beni ana yola çıktık bu bastıda bastı yanına yaklaştım haydi şimdi bas dedim başta benle aynı gibi geldi bana ben gazı zorladıkça motor atıldıkça atıldı onuda arkada bıraktım o zaman öle geçti köyde herkes laf eder oldu. Güzün yani son baharda kültivatör yapmaya gidiyodum geceleri sabaha karşı eve geliyodum ana yolda yine amcamın oglu da kangaldan köye gidiyodu şöle bi bas bas dedi ondada ford transit var benle dalga geçiyodu tam olarak son gazı bastım düm düz anayol o öyle geçti köye vardık amcamın oglu dediki amca oglu tam 78-80 km/hz arası gidiyodun dedi,diger hız dişlisi olan 165 ' lerlede arada yarışıyoduk ama geçiyodu fazla fazla bişeyler vardı o motorda, öleydi yani civarda bu hızda eşi benzeri yoktu ekim vaktinde malatya ya kayısı bahçesi olan bi adama sattık gitti. kimisi inanmıyor böle bişey olacagına yapmaz patlar diyenler oldu neyse bende sizlerle paylaşmak istedim böylesi bir konuyu. Teşekkürler