bu yem bildiğm kdarıyla ülkemizde çok fazla kullanılan bi yem değil.ben sadece tavşan rasyonlarında kullanıldığını biliyordum ama sığırlarda da bi eksisi olduğunu sanmıyorum sonuçta iyi bir karbonhirat kaynağı bu yüzden severek tüketirler fakat anti besleme faktörleri olp olmadığını bilmiyorum ayrıca çok verirsen asidoza yol açar. miktar hakkında bşey diyemiyeceğm çünkü çok bilgimim olduğu bi yem değil fakat hocam senin için araştırcam bu konuyuhacimmet link=topic=40138.msg351874#msg351874 date=1299214125' Alıntı:Arkadaşlar bu yem konusunda döl tutmama ve kızgınlığa gelmeme problemlerine karşı yeme ekstra kaliteli vitamin tozlarıda kullanılabilir ben kullanıyorum hayvanlarımda kızgınlığa gelmeyi çabuklaştırıyor ve hayvanlar parlak ve sağlıklı görülüyor forma konu açmıştım 'KEÇİ BOYNUZU POSASI' hiç ilgilenen olmadı ben getititirdim tonu 300 tl ye ortalama ineklere 3 er kgr veriyorum diğer düve,dana vs. onlarada veriyorum çokta iştahlı yiyorlar bu posanın hayvanlara artısı eksisi varmı hayvan başına ne kadar verilmeli bilen arkadaşlar varsa bilgilerini bekliyorum.
Çok makbule geçer hocam araştırırısanız ben forma konu açtım keçi boynuzu posası diye ilgilenen olmadı nette araştırdım birşey bulamadım sadece organik hayvancılık konusunda biraz geçiyor dediğiniz gibi nekadar vereceğimizi tam bilmiyoruz teşekkürler.uzunefe link=topic=40138.msg351978#msg351978 date=1299248499' Alıntı:bu yem bildiğm kdarıyla ülkemizde çok fazla kullanılan bi yem değil.ben sadece tavşan rasyonlarında kullanıldığını biliyordum ama sığırlarda da bi eksisi olduğunu sanmıyorum sonuçta iyi bir karbonhirat kaynağı bu yüzden severek tüketirler fakat anti besleme faktörleri olp olmadığını bilmiyorum ayrıca çok verirsen asidoza yol açar. miktar hakkında bşey diyemiyeceğm çünkü çok bilgimim olduğu bi yem değil fakat hocam senin için araştırcam bu konuyu
hocam besi hayvanlarına 2, sağımlılara da 1.5 2 kg kadar verebilirsin yemin şekli nasıl un gibi mi yoksa küspe gibi mi (kabuklu çekirdekli),posa demişsin ama biraz daha açabilirsen sevinirim.onun dışında enrjisi azaltıldığından pek bi sorun olmaz rahatça verebilirsin...hacimmet link=topic=40138.msg351874#msg351874 date=1299214125' Alıntı:Arkadaşlar bu yem konusunda döl tutmama ve kızgınlığa gelmeme problemlerine karşı yeme ekstra kaliteli vitamin tozlarıda kullanılabilir ben kullanıyorum hayvanlarımda kızgınlığa gelmeyi çabuklaştırıyor ve hayvanlar parlak ve sağlıklı görülüyor forma konu açmıştım 'KEÇİ BOYNUZU POSASI' hiç ilgilenen olmadı ben getititirdim tonu 300 tl ye ortalama ineklere 3 er kgr veriyorum diğer düve,dana vs. onlarada veriyorum çokta iştahlı yiyorlar bu posanın hayvanlara artısı eksisi varmı hayvan başına ne kadar verilmeli bilen arkadaşlar varsa bilgilerini bekliyorum.
Bu posa işlerine dikkat et derim abi,bizim burda arpa posası getirdiler,çok verince hayvanların sinir sistemine zarar veriyormuş,hayvan kendi kuruğunu yakalamaya çalışıyor saçma sapan hareketler yapıyor çaresi de yok bunun sebebi de sindirimi yapılırken açığa çıkan gazlar imiş.hacimmet link=topic=40138.msg351874#msg351874 date=1299214125' Alıntı:Arkadaşlar bu yem konusunda döl tutmama ve kızgınlığa gelmeme problemlerine karşı yeme ekstra kaliteli vitamin tozlarıda kullanılabilir ben kullanıyorum hayvanlarımda kızgınlığa gelmeyi çabuklaştırıyor ve hayvanlar parlak ve sağlıklı görülüyor forma konu açmıştım 'KEÇİ BOYNUZU POSASI' hiç ilgilenen olmadı ben getititirdim tonu 300 tl ye ortalama ineklere 3 er kgr veriyorum diğer düve,dana vs. onlarada veriyorum çokta iştahlı yiyorlar bu posanın hayvanlara artısı eksisi varmı hayvan başına ne kadar verilmeli bilen arkadaşlar varsa bilgilerini bekliyorum.
Teşekkürler cevapladığınız için posa iridaneli sılaj gibiuzunefe link=topic=40138.msg354423#msg354423 date=1299537781' Alıntı:hocam besi hayvanlarına 2, sağımlılara da 1.5 2 kg kadar verebilirsin yemin şekli nasıl un gibi mi yoksa küspe gibi mi (kabuklu çekirdekli),posa demişsin ama biraz daha açabilirsen sevinirim.onun dışında enrjisi azaltıldığından pek bi sorun olmaz rahatça verebilirsin...
Sağolasın tavsiyelerin için çağrı az veriyorum zaten malum yem fiyatları çok yükseldi posa verdiğim zaman aylık 400 tl işletmede kalıyorÇağrı link=topic=40138.msg354424#msg354424 date=1299538195' Alıntı:Bu posa işlerine dikkat et derim abi,bizim burda arpa posası getirdiler,çok verince hayvanların sinir sistemine zarar veriyormuş,hayvan kendi kuruğunu yakalamaya çalışıyor saçma sapan hareketler yapıyor çaresi de yok bunun sebebi de sindirimi yapılırken açığa çıkan gazlar imiş.
Şap aşılarından olacağını zannetmiyorum hiç,konuya şu yönüyle bakarsak benim gözlemlediğim döl tutma ve kızgınlığa gelmeme sorunu daha çok holştayn ırkı ineklerde görülüyor neden süt verimi yüksek hayvanların 40-45 lt süt alındığı oluyor ineklerden hayvanların vücut gereksinimlerini karşılayamadıkları için bu tip sorunlar ortaya çıkıyor768 link=topic=40138.msg354433#msg354433 date=1299542095' Alıntı:bu sorun son yıllarda artarak bizim bölgemizdede en büyük problemlerimizden biri haline geldi. tabiki pekçok nedenleri olabilir ama acaba şu periyodik olarak yapılan şap aşılarının da bu sorunda olumsuz bir katkısı olabilirmi ?
topram sana sole anlatım biz onu verdık keci boynuzu bundan oncekı besi hayvanalrına zuha-*-s dana bası 700 gram ama o neydi ole besi danalarına zuha-*-s topram faydası cok malın gelişiminde cok yardımcı oluyor ama bı okadarda danaları azdırıyor ben o hayvanlara bakana kadar hepsı boş gördü deliye nıyetlenıyolar ;D zuha-*-s zuha-*-s hele satıgımız günü yüklerken abovvv danayı araba yuklemek ıcn cozuyoduk dırek otekı bagla hayvana kosuyodu atlamay cok azdırıyo hayvanı bılgın olsun ;D zuha-*-s dikkat et kendıne birde 500 gramla 300 gram arası ver vazla verme yok sonucu kotu oluyor zuha-*-shacimmet link=topic=40138.msg351874#msg351874 date=1299214125' Alıntı:Arkadaşlar bu yem konusunda döl tutmama ve kızgınlığa gelmeme problemlerine karşı yeme ekstra kaliteli vitamin tozlarıda kullanılabilir ben kullanıyorum hayvanlarımda kızgınlığa gelmeyi çabuklaştırıyor ve hayvanlar parlak ve sağlıklı görülüyor forma konu açmıştım 'KEÇİ BOYNUZU POSASI' hiç ilgilenen olmadı ben getititirdim tonu 300 tl ye ortalama ineklere 3 er kgr veriyorum diğer düve,dana vs. onlarada veriyorum çokta iştahlı yiyorlar bu posanın hayvanlara artısı eksisi varmı hayvan başına ne kadar verilmeli bilen arkadaşlar varsa bilgilerini bekliyorum.
...Hımm anladım ben büyük besilere vermiyorum zaten ineklerin içinde ikitane kelelik boğa var onlara veriyorum 6 aylıktan büyük 6-11 aylık aralığındakilere veriyorum dediğin gibi cinsel gücü artırıcı etkisi varsa keleliklere iyi olur aynı şekilde ineklerinde kızgınlığa gelmesine etki eder ozaman teşekkürler toprağım.68cerran68 link=topic=40138.msg354470#msg354470 date=1299570020' Alıntı:topram sana sole anlatım biz onu verdık keci boynuzu bundan oncekı besi hayvanalrına zuha-*-s dana bası 700 gram ama o neydi ole besi danalarına zuha-*-s topram faydası cok malın gelişiminde cok yardımcı oluyor ama bı okadarda danaları azdırıyor ben o hayvanlara bakana kadar hepsı boş gördü deliye nıyetlenıyolar ;D zuha-*-s zuha-*-s hele satıgımız günü yüklerken abovvv danayı araba yuklemek ıcn cozuyoduk dırek otekı bagla hayvana kosuyodu atlamay cok azdırıyo hayvanı bılgın olsun ;D zuha-*-s dikkat et kendıne birde 500 gramla 300 gram arası ver vazla verme yok sonucu kotu oluyor zuha-*-s
nedemek topram ama deddigim gibi cinsel gücü cok arttırıyorhacimmet link=topic=40138.msg354481#msg354481 date=1299570941' Alıntı:...Hımm anladım ben büyük besilere vermiyorum zaten ineklerin içinde ikitane kelelik boğa var onlara veriyorum 6 aylıktan büyük 6-11 aylık aralığındakilere veriyorum dediğin gibi cinsel gücü artırıcı etkisi varsa keleliklere iyi olur aynı şekilde ineklerinde kızgınlığa gelmesine etki eder ozaman teşekkürler toprağım.
kökten çözüm o dananın elinden ne uçan nede kaçan kurtulurAğır Abi link=topic=40138.msg354674#msg354674 date=1299587626' Alıntı:Döl tutmama sorunu yaşayanlar bizi arayın sorunu giderelim