Özellikle ben plastik istedim
Trakyada ekseriyeti 20-20-0 veya 15-15-15 gubreleriyle beraber aycicek eker. Gubreleri tohum ile beraber verir havalı mibzere koyarak.Hayırlı olsun.Gübreyi mibzerle mi veriyorsunuz?
20kg ı bulsun yeterlidir toprak altı gubresi. 20kg dan biraz daha dusukte attigimiz oldu 17kg falan yine sorun olmadi. Tohumu yakma gibi bir sorun olmadı. Yalnızca vaktiyle sanbro tohumu vardı verimi çok iyiydi ama sonradan verem otu ( meçik ) yapmasından dolayı bozuldu. Sonradan tunca ve pioneer tohumlarının çeşitlerini ekmeye başladık.Kaç kg kullanıyorsunuz?Tohumu yakma gibi bir sorunla karşılaştınız mı?Serpmeye göre verim farkı görebildiniz mi?
Ayçiçeği işçiliğini siz nasıl yapıyorsunuz . Tohum yatağını nasıl hazirlarsiniz, ne tohumu kullanırsınız, hangi gübreyi atarsınız , hangi ilacı kullanırsınız.Kaç kg kullanıyorsunuz?Tohumu yakma gibi bir sorunla karşılaştınız mı?Serpmeye göre verim farkı görebildiniz mi?
Ayçiçeği işçiliğini siz nasıl yapıyorsunuz . Tohum yatağını nasıl hazirlarsiniz, ne tohumu kullanırsınız, hangi gübreyi atarsınız , hangi ilacı kullanırsınız.
5 yıl arkası arkasiya ayçiçek ekiyorsunuz ve hiç sulamadan 300 - 400 kg verim alıyorsunuz. Bu bizde hayal gibi birşey . 250 kg verim olunca biz çok iyi diyoruz. Köten ve tapan ne oluyor peki. 65×17 dediğin sıra arası 65 ve 17 cm de bir tohum mu atıyorsunuz.Biz üst üste 5 yıl ektiğimizde oldu.Ama temmuzda biçince hemen kötenle süreriz.Sonra sonbaharda veya kış başında yağmur yağınca çizelle süreriz.Ekmeden önce 2 kat kültivatör çekip,tapan ederiz.Şubat sonu mart başında ekeriz.Herhangi bir ilaç kullanmıyoruz.Daha çapa dahi yapmadık.Bu sene ot sorun olursa yapacağız.LG 5485 ekiyoruz.65*17 ye ekiyoruz.Tabana 20 kg 20-20 atarız.Üste gübre kullanmıyoruz.Kuruda 300-400 kg arası verim alırız.
5 yıl arkası arkasiya ayçiçek ekiyorsunuz ve hiç sulamadan 300 - 400 kg verim alıyorsunuz. Bu bizde hayal gibi birşey . 250 kg verim olunca biz çok iyi diyoruz. Köten ve tapan ne oluyor peki. 65×17 dediğin sıra arası 65 ve 17 cm de bir tohum mu atıyorsunuz.
Neden çatlasın kırılsınPlastigin ne gbi guzelligi varki ? Belki kuflenmez ama galvaniz olanlari var onun yerine plastik rengi solucak ayrica catlayabilir bilmedigmiz baska ne yonleri var ?
Ağustos temmuz da biçeriz ardından goble çekerim ben 2 defa sonra ilaç atıp aysan çekeriz yer hazır olur son olarak tırmık çekeriz ve ekilecek hale gelir 30 cm iken arasına dan geçerizAyçiçeği işçiliğini siz nasıl yapıyorsunuz . Tohum yatağını nasıl hazirlarsiniz, ne tohumu kullanırsınız, hangi gübreyi atarsınız , hangi ilacı kullanırsınız.
Hiç sulamadan 300-400kg verime şuanda müthiş bir şaşkınlık içindeyim [emoji4] Allah bereketinizi artırsın, maşaallah [emoji4]2009 yılıydı galiba ilk defa ektik.Baktık buğdaydan karlı buğday tarımını tamamen bıraktık.3-5 yılda bir icara tarla veririz başka ürün ekilmiş olur tarlaya.Köten pulluk oluyor.Tapan tarlayı hafiften tesviye eden bir alet.Ayrıca erken ekiyoruz üzerine iyi yağmur düşüyor.400 kg mı geçenlerde olmuş biçercinin yalancısıyım
Iyi yapmışsın batuhan plastik daha iyi sadece güneşten korumalisinNeden çatlasın kırılsın
Hiç sulamadan 300-400kg verime şuanda müthiş bir şaşkınlık içindeyim [emoji4] Allah bereketinizi artırsın, maşaallah [emoji4]
Bizde sıra araları 70cm ve 36cm de bir tohum atılır.
Peki ot olduğu zaman ne yapıyorsunuz. Sıra aralarını traktörle geçmiyor musunuz.