Haşmet Ağa Ortakol Kurbanı

Ynt: Haşmet Ağa Ortakol Kurbanı

Teşekkür ederim sağolun. Çırptırma vurma gibi olay olmadı zaten yol 1 tavşanla ne kadar hızlı gidebilir ki motor. Ayrıca elektronik hidrolik kontrollü erkuntlarda sarsıntı önleyici düğme var.İstesende çırptırma yapamazsın o düğmeyi kullanırsan.

Ana yola 30 metre de olduğu için belki 50-60 kişi geldi gördü. Ve her gelen de fabrika bunu karşılaması lazım kopan yer zayıf bu motora dedi.

Erkuntun gereğini yapacağına inanıyorum yarın netice belli olacak büyük ihtimalle. buradan da gelişmeleri mutlaka paylaşacağım.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Cidden ucuz atlatmışsınız. Bu malzeme daha önceden büyük çatlamış bir malzeme. Ve bu çatlak üretim aşamasında malzemede oluşan bir çatlak belliki. Ya ısıl işlem yada şekil verme sırasında oluşan çatlakların ,iyi muayene edilmemesi sonuçu ürün kalite kontrol testinden geçmiş. Çok hayati bir parça aslında. Ve bu parçanın kopmaması lazım. Yani bunun ihtimali yok. Kopmayacak o kadar.. Alamnyada filan böyle bir durum olsa bu parçayı üreten şirket direk hedef tahtasında ve çok büyük bedeller öder. Ayrıca kullanılan alaşım çeliğinde sanki yabancı maddeler var gibime geldi.. Alaşım çeliği içine konunan alaşım elemenlerinin oranları belli değerlerde olmaıldır. Yoksa istenen mukavemet değerlerinin altında , kırılgan bir çelik olur.. Erkunt bunun peşine düşmeli. Burada traktörü kullananın can güvenliğini riske eden bir durum var. Ve bu olay traktör 35-40km hızla seyir halindeyken meydana gelseyid olacabilecekleri söylemişsiniz zaten. Düşünmek bile istemiyor insan. Ve sizin hiç bir kabahitiniz yok bu işte. Valla benim acaip sinirim gerildi bunu görünce.. Bunların nasıl kalite kontrol mühendisleri var. Bu parça öyle çatlak barınırsa ne olacka canım denilenecek bir parça değil.. Ve 70 bg lik trakötörün ortakolunu 110 bg lik traktöre vermek hangi akıl.. Bunu erkunt mu yapıyor ? Eğer öyleyse orada ki mühendisleri oturup kendilerini bi yargılamaları lazım :( :( kız-*sw kız-*sw

Kardeşim tekrar geçmiş olsun . daha önce bizim başımıza buna benzer olay geldi . 2006 traktörü yeni almıştık bir miktar kredi kullandık .kredili olduğundan dolayı kasko yapıldı . babam hayat sigortası oldu mecburen . kasko parasını ve hayat sigorta parasını peşin aldılar . ( nisan 15 ) tahmini 6 ay olmuştu .babam buğday ekiminde traktörle tarlada buğday ekerken mibzer takılı . mibzer iki pimi kesiyor . mibzer ayakları her iki tekere saplanıyor . babam bana haber vermeden lassa bayisi arkadaşımızı çağırıyor ve iki lastiği tarlada zor zahmet değiştiriyorlar . olay arife gününden bir gün önce oluyor . kaskoyu ve servisi arıyor kimse ilgilenmiyor . babamda kızıp cebinden mecburen taktırıyor . bende arife günü işten çıkınca istanbuldan gittim . olayın tüm detayını öğrendikten sonra trakmak newholland bayisini vede başak sigortayı aradım ve hiç muhatap bulamadım . sonra ziraat bankasından emekli başak sigprtacı arkadaşımı buldum ve ona konuyu anlattım ama oda parayı alamazsın dedi . ben lastiklerin fotolarını çekerek istanbuldaki ana merkeze elden çekip bastırdığım fotoğrafları götürdüm . bana orada verilen cevap pim kesmiş alamazsınız dediler ve bende onlara bu konuyu mahkemeye vereceğimi . aile avukatımı arayarak ihtarname çektim . sizleri tüketici mahkemesine vereceğim dedim . konuyu bizzat marmara reusans bölge müdürlüğüne kadar taşıdım . bana orada verlen cevap , parayı alamazsınız . tarlada değilde yolda olsa idi alabilirsiniz dediler . bende onlara traktör tarlada çalışmak için alınır yolda gezmek için değil dedim . kaskonun amacını ne olduğunu anlattım .( görünen veye görünmeyen konuları absorve etmek için yapıldığını ) 3 adet arabam olduğunu ve devamlı bu konularla uğraştığımı ve bu konudada sonuna kadar uğraşacağımı onlara basa basa söyledim . tahmini 3 ay uğraşlar ve git geller sonunda . bir gün telefonum çaldı ve beni merkeze çağırdılar , ve bana parayı ödeyeceklerini dava açmamam konusunda imza aldılar faturamın tamamı 2000 tl aldım sadece 60 tl 6 aylık yıpramnma kestiler . banada çok inatçı olduğumu ve bu paranı 1000 kişiden sadece 4 veya 5 kişinin alabildiğini söylediler . ben parayı aldım vede sigortacı arkadaşım heme gittim . para elimde ona sen alazsın dedin ama ben başardım aldım dedim
kusura bakmayın konu baya uzun oldu ama lütfen hakkınızı arayınız .bu arada sigortacınıda bayiliğini iptal ettirdim . herkeze iyi akşamlar . inşallah başarırsınız . konuyu takip ediyoruz tüm trak klüp olarak .

geçmiş olsun

ben bu pistonlu orta kolları ilk gördügümden beri hangi traktör markasında olursa olsun bu orta kollar bana güven vermiyor
eski sistem daha güvenli gibi geliyor şahsi fikrim

Aynı Olay Arazideyken Benim Başımada Geldi Arkamda 5 13 Numara Pulluk Vardı Yan Kol Pimi Cıktı Ve Traktorün Hava Sibopuna Denk Gelip Fırlattı Eve Cok Uzak Olduğundan Saat 19 dan 23 ' e Kadar Arazide Bekledim.

Büyük Geçmiş Olsun...
Zararınız kesinlikle fabrika tarafından karşılanacaktır.
Biz bugün fabrikadaydık ssh hakan bey ile biraz sohbet etme imkanımız oldu,Geçenyıl bizimde arka jant kulakları çatlamıştı fabrika hiç ikilemeden değiştirdi. . Bu konuyu konuşuyorduk, hakan bey 6 kulaklı jantlarda bu sorunun bikaçkez olduğunu söyleyince babamda ; yanlış yapıyorsunuz ozaman piyasadaki tüm 6 kulaklı jant olan traktörleri çağırmanız lazım dı dedi.. Oda butür hatalardan dolayı servislerimize talimat verdik dedi, örn. 2012 modellerde debriyaj ve takviye vites halatı komple hatalı çıkmış..
Diyeceğim şuki eğer sizin ortakolda bi hata yoksa bu bir tasarım hatasıdır ve bizlerde tehlikedeyiz demektir..
Tekrar geçmiş olsun iyi haberler duyarız insallah.

volkanuzel link=topic=75438.msg890162#msg890162 date=1399926115' Alıntı:
Büyük Geçmiş Olsun...
Zararınız kesinlikle fabrika tarafından karşılanacaktır.
Biz bugün fabrikadaydık ssh hakan bey ile biraz sohbet etme imkanımız oldu,Geçenyıl bizimde arka jant kulakları çatlamıştı fabrika hiç ikilemeden değiştirdi. . Bu konuyu konuşuyorduk, hakan bey 6 kulaklı jantlarda bu sorunun bikaçkez olduğunu söyleyince babamda ; yanlış yapıyorsunuz ozaman piyasadaki tüm 6 kulaklı jant olan traktörleri çağırmanız lazım dı dedi.. Oda butür hatalardan dolayı servislerimize talimat verdik dedi, örn. 2012 modellerde debriyaj ve takviye vites halatı komple hatalı çıkmış..
Diyeceğim şuki eğer sizin ortakolda bi hata yoksa bu bir tasarım hatasıdır ve bizlerde tehlikedeyiz demektir..
Tekrar geçmiş olsun iyi haberler duyarız insallah.
Tehlike durumu var cidden. Bu tür hayati ürünlerde hata affedilecek bişey değil.. Amerikayı yeniden de keşfetmiyorlar bu ürün üretilirken. Demir-çelik üretimnin, şekil vermenin , ısıl işlemin bi ton hesabı kitabı yapılmış kanıtlanmış.. Arada hatalı ürünler olabilir diyecektir firma. Zaten %100 hatasız üretim söz konusu değil ama daha çok dikkat gerekli bu tür ürünleri üretiminde. böyle ağır yük taşıyan ekipmanların bağlatısının yapıldığı noktaların, çok fazla eğilme, burulma, çekme gibi yüksek kuvvetlere maruz kalan parçalrda ki hatalar can kayıplarına sebep olabiliyor.. Tekrar diyorum ; bizzat erkunt şirketi bu işin peşine düşmeli. Zaten çelik konusunda yılların tecrübesi olan erkunt bu işi çözebilir. ve bence erkunt traktör için iyi bir uyarı bu aslında. Kendilerinin kalite standartlarını yükseltmeleri çaısından iyi bir fırsat..

EROL AKGÜN link=topic=75438.msg890140#msg890140 date=1399922945' Alıntı:
Kardeşim tekrar geçmiş olsun . daha önce bizim başımıza buna benzer olay geldi . 2006 traktörü yeni almıştık bir miktar kredi kullandık .kredili olduğundan dolayı kasko yapıldı . babam hayat sigortası oldu mecburen . kasko parasını ve hayat sigorta parasını peşin aldılar . ( nisan 15 ) tahmini 6 ay olmuştu .babam buğday ekiminde traktörle tarlada buğday ekerken mibzer takılı . mibzer iki pimi kesiyor . mibzer ayakları her iki tekere saplanıyor . babam bana haber vermeden lassa bayisi arkadaşımızı çağırıyor ve iki lastiği tarlada zor zahmet değiştiriyorlar . olay arife gününden bir gün önce oluyor . kaskoyu ve servisi arıyor kimse ilgilenmiyor . babamda kızıp cebinden mecburen taktırıyor . bende arife günü işten çıkınca istanbuldan gittim . olayın tüm detayını öğrendikten sonra trakmak newholland bayisini vede başak sigortayı aradım ve hiç muhatap bulamadım . sonra ziraat bankasından emekli başak sigprtacı arkadaşımı buldum ve ona konuyu anlattım ama oda parayı alamazsın dedi . ben lastiklerin fotolarını çekerek istanbuldaki ana merkeze elden çekip bastırdığım fotoğrafları götürdüm . bana orada verilen cevap pim kesmiş alamazsınız dediler ve bende onlara bu konuyu mahkemeye vereceğimi . aile avukatımı arayarak ihtarname çektim . sizleri tüketici mahkemesine vereceğim dedim . konuyu bizzat marmara reusans bölge müdürlüğüne kadar taşıdım . bana orada verlen cevap , parayı alamazsınız . tarlada değilde yolda olsa idi alabilirsiniz dediler . bende onlara traktör tarlada çalışmak için alınır yolda gezmek için değil dedim . kaskonun amacını ne olduğunu anlattım .( görünen veye görünmeyen konuları absorve etmek için yapıldığını ) 3 adet arabam olduğunu ve devamlı bu konularla uğraştığımı ve bu konudada sonuna kadar uğraşacağımı onlara basa basa söyledim . tahmini 3 ay uğraşlar ve git geller sonunda . bir gün telefonum çaldı ve beni merkeze çağırdılar , ve bana parayı ödeyeceklerini dava açmamam konusunda imza aldılar faturamın tamamı 2000 tl aldım sadece 60 tl 6 aylık yıpramnma kestiler . banada çok inatçı olduğumu ve bu paranı 1000 kişiden sadece 4 veya 5 kişinin alabildiğini söylediler . ben parayı aldım vede sigortacı arkadaşım heme gittim . para elimde ona sen alazsın dedin ama ben başardım aldım dedim
kusura bakmayın konu baya uzun oldu ama lütfen hakkınızı arayınız .bu arada sigortacınıda bayiliğini iptal ettirdim . herkeze iyi akşamlar . inşallah başarırsınız . konuyu takip ediyoruz tüm trak klüp olarak .
helal olsun ayrıca o ne bıcım fırmaymıs bu parayı 1000 kısıden 4 -5 kısıye verıoz dıyor slk-*-s bari yuzune soleme bır daha oradan alıs verış yapılmaz