haşmet 110 kullananlar arkadaşlarım biraz bilgi alabilimiyiz

Ynt: haşmet 110 kullananlar arkadaşlarım biraz bilgi alabilimiyiz

şerefli1 link=topic=58071.msg623835#msg623835 date=1345819913' Alıntı:
zaten şu an acele etmeyi düşünmüyorum biraz daha iki elimi başımın arasına alıp düşünmem lazım birazda sabretmem lazım ama o yok işte ne yapacağımı da bilmiyom sonuçta yerli malı o kadar para bağlamayıda işin doğrusu istemiyorum. kubota alacaktım ondanda vaz geçtim kubotalar güzel ama hafif makine bana ağır makine lazım yokuşta yavaş veya hızlı çıkması önemli değil düzde hız yapsın yükün önüde dirensin bana yeter servetin hafif gelmesi beni haşmeti almaya zorluyor zamanla servetin 480 liğe benzediğini düşünmeye başladım helede ilçedeki petrolde 90 lık kıymeti görünce servet onların yanında 480 lik gibi kaldı yanımda eylül ayında belli olacak inşaallah alırsam ya kıymet yada haşmet alırım

arkadaşlar bu yazımı hatırlıyorsunuz....
acele etmeyeceğim filan demiştim ve kararımı kesin olmasada vermiş gibiyim
bu gün emin ünal kardeşimle konuştum ve aklımı karıştırdı haşmetin 110 hp bir traköre göre tork u çok düşük filan dedi bende durmadım diğer traktörleride araştırdım
mf 6455
ve
newholland 6020 elitelerin torkuna baktım inanılmaz fark var
bana öyle geliyorki haşmetin torku bence servette olması gereken bir tork ve tork eğriside yoktur yani sabit
o yüzden
eğer mf 6455 alsam arasında çok büyük bir fark yok sadece üste 20 bin verecem sıkı bir pazarlığa girsem 12 bine düşer gibi
newholland 6020 yi alsam 155 bin lira bunada biraz fazla oluyor ama pazarlıkla 48 bin fazla verecem ama bu Avrupa olan trakötrler sistem ve donanım olarak üzerlerinde olmayan teknoloji yoktur

6455 lerde balata filan yokmuş debriyaj kullanmadan vites değiştirme frene basmadan durdurma filan varmış dah bir çok özellik üzerinde varmış
durum böyleyken benim yerli malına bu kadar para bağlamam banim hesabıma enayilik ve salaklıktan öte bir şey olmazdı o yüzden sabrın sonu selammettir diyip beklemeye karar verdim haşmeti filan unut diyorum kendime o kadar para verilmez üzerinde hiç bir yeni teknoloji olmayan makinaya

emin kardeşe teşekürler

cafer66 link=topic=58071.msg625939#msg625939 date=1346500087' Alıntı:
son kararın nedir abi ithal yerli ?

yerli diyince ben erkunttan başka yerliyi almam zaten ama erkuntlarda özellik olarak iyi ama çok pahalı almya karar veriyorum biraz araştırıyorum avrupadan çok az bir farkla arkadan geliyor
şimdilik tek bir kararım var oda servetin biraz daha kalması ilerde ne olur onu kimse bilemez
ama servetinde lastikleri filan iyice kabakladı şimdi birde lastik alsam 4-5 binde onlar tutar şaşırdım kaldım bir daha masraf etmek istemiyorum artık bu traktöre
babamada yapacak bir şey yok tek çaresi beklemek

şerefli1 link=topic=58071.msg625926#msg625926 date=1346497082' Alıntı:
arkadaşlar bu yazımı hatırlıyorsunuz....
acele etmeyeceğim filan demiştim ve kararımı kesin olmasada vermiş gibiyim
bu gün emin ünal kardeşimle konuştum ve aklımı karıştırdı haşmetin 110 hp bir traköre göre tork u çok düşük filan dedi bende durmadım diğer traktörleride araştırdım
mf 6455
ve
newholland 6020 elitelerin torkuna baktım inanılmaz fark var
bana öyle geliyorki haşmetin torku bence servette olması gereken bir tork ve tork eğriside yoktur yani sabit
o yüzden
eğer mf 6455 alsam arasında çok büyük bir fark yok sadece üste 20 bin verecem sıkı bir pazarlığa girsem 12 bine düşer gibi
newholland 6020 yi alsam 155 bin lira bunada biraz fazla oluyor ama pazarlıkla 48 bin fazla verecem ama bu Avrupa olan trakötrler sistem ve donanım olarak üzerlerinde olmayan teknoloji yoktur

6455 lerde balata filan yokmuş debriyaj kullanmadan vites değiştirme frene basmadan durdurma filan varmış dah bir çok özellik üzerinde varmış
durum böyleyken benim yerli malına bu kadar para bağlamam banim hesabıma enayilik ve salaklıktan öte bir şey olmazdı o yüzden sabrın sonu selammettir diyip beklemeye karar verdim haşmeti filan unut diyorum kendime o kadar para verilmez üzerinde hiç bir yeni teknoloji olmayan makinaya

emin kardeşe teşekürler
Önemli değil abi :) T6020 Alacaksan (Elite) Olsun abi :)

Emin Ünal link=topic=58071.msg625950#msg625950 date=1346503486' Alıntı:
Önemli değil abi :) T6020 Alacaksan (Elite) Olsun abi :)

inşaallah alırım ....155 bin tl şşa-*s şşa-*s şşa-*s şşa-*s şşa-*s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s
zaten tek seri üretiliyormuş o da elite serisi
delta modeli artık üretilmiyormuş

Arkadaşlar hasat vakti geldi ve 1. ürün mısır ları hasat yaptık sıra geldi yerleri sürmeye dün biraz sürdük haşmetle 40 gün önce almıştık dün denedik maşallah yüzümüzü kara çıkarmadı şimdilik çok memnunuz alırken bayiye 3105 kadar çeksin yeter demiştim ama bence ondan fazla çekiyor foto video paylaşmayı isterdim ama bilmiyorum ama en yakın zamanda bilen birine yüklettiricem A ' e ' o.

adanalı_01 link=topic=58071.msg626096#msg626096 date=1346531799' Alıntı:
Arkadaşlar hasat vakti geldi ve 1. ürün mısır ları hasat yaptık sıra geldi yerleri sürmeye dün biraz sürdük haşmetle 40 gün önce almıştık dün denedik maşallah yüzümüzü kara çıkarmadı şimdilik çok memnunuz alırken bayiye 3105 kadar çeksin yeter demiştim ama bence ondan fazla çekiyor foto video paylaşmayı isterdim ama bilmiyorum ama en yakın zamanda bilen birine yüklettiricem A ' e ' o.
yakıt nasıl,Keşke daha net bilgiler verseniz çok horageçer :)

adanalı_01 link=topic=58071.msg626096#msg626096 date=1346531799' Alıntı:

kardeş bence foto veya video yükleme yine erkunt düşmanları kol geziyor heronla bile göremezsin onlar her yerdeler hata yaparsın

anayurtlu 3105d link=topic=58071.msg626108#msg626108 date=1346534006' Alıntı:
yakıt nasıl,Keşke daha net bilgiler verseniz çok horageçer :)

yakıtı fazladır mesala sen üste teneke ile korken erkunt altta varille içiyordur
bu traktör kötü bişye benziyor özellik de hiç özellik koymamışlar bence Avrupalara bakmak lazım

şerefli1 link=topic=58071.msg626114#msg626114 date=1346534540' Alıntı:
kardeş bence foto veya video yükleme yine erkunt düşmanları kol geziyor heronla bile göremezsin onlar her yerdeler hata yaparsın
beni kasdetmişsin claası biraz sorduk diye ama benim amacım erkuntu karalamak değil şimdi sende tarafsız bak kaç tane marka fuarlarda böyle hem önüne traktör koyup arkasına pulluk takıp deniyor? taksın arkasına pulluğu kültüvatoru denesin herşeyi çiftçide performansına baksın karar versin sen traktörü alıp önüne bir traktör koyup ittirmeyimi düşünüyorsun? bu yaptıkları saçmalıktan başka birşey değil hem ben claasları çok seviyorum bi nevide fanatiğiyim olamazmı yani ben yerli traktör almadım diye vatan hainimiyim? ne zamanki erkunt kendi motorunu şanzımanını üretir bende gider alırımki ülkemizin sanayisi gelişsin bizde bi claas kadar olalım ama böyle perkins motoru zf şanzımanla birleştirip yerli diye kandırmak olmaz toplasan belki yüzde 15 i veya 20 si yerlidir onun

çiftçi58 link=topic=58071.msg626155#msg626155 date=1346537901' Alıntı:
beni kasdetmişsin claası biraz sorduk diye ama benim amacım erkuntu karalamak değil şimdi sende tarafsız bak kaç tane marka fuarlarda böyle hem önüne traktör koyup arkasına pulluk takıp deniyor? taksın arkasına pulluğu kültüvatoru denesin herşeyi çiftçide performansına baksın karar versin sen traktörü alıp önüne bir traktör koyup ittirmeyimi düşünüyorsun? bu yaptıkları saçmalıktan başka birşey değil hem ben claasları çok seviyorum bi nevide fanatiğiyim olamazmı yani ben yerli traktör almadım diye vatan hainimiyim? ne zamanki erkunt kendi motorunu şanzımanını üretir bende gider alırımki ülkemizin sanayisi gelişsin bizde bi claas kadar olalım ama böyle perkins motoru zf şanzımanla birleştirip yerli diye kandırmak olmaz toplasan belki yüzde 15 i veya 20 si yerlidir onun
yanlı anlıyorsunuz. kimse kimseyi kandırmıyor. erkunt diyorki %100 yerli sermaye ve dış ülkelerden direktif almadan türk mühendislerin tasarladığı ayrıyetten başka ülkelere lisans parası ödemeden türklerin ürettiği ilk traktör diyor. ama okuyan dinleyen ve hatta işine gelen anlıyor.. zaten traktörlerinde kullandıkları motor şanzıman ve hidrolik aksamın bir çok kısmını kendileri üretiyor ve bahsi geçen markalara satıyor..

motoru kendi üretiyor kendine kullandığının 4 mislini perkinse üreterek satıyor şanzumanı ve hidrolik aksamı kendi üretiyor daha ne yapsın bu gün fendt bile susi motor kullanıyor fendt in üzerinde fendt motormu var sanki....

yada claas da claas motormu var...
bu gün fendt bile fransada üretiliyormuş İngilizler satın aldığını öğrendim hangi firma %100 kendi üretim yapıyorki

şerefli1 link=topic=58071.msg626203#msg626203 date=1346540789' Alıntı:
motoru kendi üretiyor kendine kullandığının 4 mislini perkinse üreterek satıyor şanzumanı ve hidrolik aksamı kendi üretiyor daha ne yapsın bu gün fendt bile susi motor kullanıyor fendt in üzerinde fendt motormu var sanki....

yada claas da claas motormu var...
bu gün fendt bile fransada üretiliyormuş İngilizler satın aldığını öğrendim hangi firma %100 kendi üretim yapıyorki
bizim işimizde çene yormak. zengin s..kmiyeceği eşşeğin önüne yem dökmez. zırvalıyoruz bazen.

aksazli link=topic=58071.msg626207#msg626207 date=1346541235' Alıntı:
bizim işimizde çene yormak. zengin s..kmiyeceği eşşeğin önüne yem dökmez. zırvalıyoruz bazen.

burada boşuna konuşuyoz bize ne yav sanki bunu Zeynep erkunt düşünsün üzerimize vazifemi sanki boş ver İsmail kardeş erkunt düşmanları varken bizm buralara video veya resim eklememiz suç

Kardeşlerim lütfen alan alır almayan almaz ben aldım darısı isteyen bütün kardeşlerimin başına arkadaşlar okadar çok bilgisayardan anlayan biri değilim ben 8 yıldır 3105 kullanıyorum ağır işler için bunun yanında hafif işler için 2 adet te küçük traktörüm var 80 hp lik bir kaç gün evvel 3105 e taktığım 9 lu çizeli yüksek bacak kalın kollu olanı haşmetle sürüm yaptım benim hoşuma gitti 3105 ten hem daha canlı çekiyor maşallah hemde yakıtı yüzümüzü güldürdü massey le dolu depo ile 120 dönüm yer sürerken haşmetle 145 dönüm yer sürdük şimdi bazı arkadaşlar ister iyi desinler ister kötü kullanmadan bir mali kağıt üzerinden anlayamazsınız kolay kolay bazı arkadaşlar yazmış haşmetin torku düşük diye ben anlamam yanyana koyacaksın aynı tarlaya aynı çizel aynı pulluk deneyeceksın hangisi hoşuna gidiyorsa onu alacaksın benim şahsi görüşüm şimdi benim 4 yada 5 gün tarla sürüm işim var yakın çevrede görmek isteyen arkadaşlar olursa her türlü yardımcı olurum benim cebime giren çıkan yok arkadaşlar yani yanlış anlamayın ben bayi falan da değilim şimdiden herkese hayırlı mahsuller:)

şerefli1 link=topic=58071.msg626001#msg626001 date=1346521023' Alıntı:
inşaallah alırım ....155 bin tl şşa-*s şşa-*s şşa-*s şşa-*s şşa-*s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s ne-*-s
zaten tek seri üretiliyormuş o da elite serisi
delta modeli artık üretilmiyormuş
mfden şaşma derim 5445lerde güzel traktör dyna4 şanzıman var

mehmete link=topic=58071.msg630804#msg630804 date=1347660896' Alıntı:
mfden şaşma derim 5445lerde güzel traktör dyna4 şanzıman var

öyle her motora denemk için para verirsek işimiz var dyna 4 ü ben istemem zaten mf yide dyna6 şanzuman bide sisu motor için heves etmiştim o da geçmek üzere çünki çok pahalı kısacası alacak güçte değilim en iyisi yine yerli malı