Ynt: haşmet 110 kullananlar arkadaşlarım biraz bilgi alabilimiyiz
arkadaşlar bu yazımı hatırlıyorsunuz....
acele etmeyeceğim filan demiştim ve kararımı kesin olmasada vermiş gibiyim
bu gün emin ünal kardeşimle konuştum ve aklımı karıştırdı haşmetin 110 hp bir traköre göre tork u çok düşük filan dedi bende durmadım diğer traktörleride araştırdım
mf 6455
ve
newholland 6020 elitelerin torkuna baktım inanılmaz fark var
bana öyle geliyorki haşmetin torku bence servette olması gereken bir tork ve tork eğriside yoktur yani sabit
o yüzden
eğer mf 6455 alsam arasında çok büyük bir fark yok sadece üste 20 bin verecem sıkı bir pazarlığa girsem 12 bine düşer gibi
newholland 6020 yi alsam 155 bin lira bunada biraz fazla oluyor ama pazarlıkla 48 bin fazla verecem ama bu Avrupa olan trakötrler sistem ve donanım olarak üzerlerinde olmayan teknoloji yoktur
6455 lerde balata filan yokmuş debriyaj kullanmadan vites değiştirme frene basmadan durdurma filan varmış dah bir çok özellik üzerinde varmış
durum böyleyken benim yerli malına bu kadar para bağlamam banim hesabıma enayilik ve salaklıktan öte bir şey olmazdı o yüzden sabrın sonu selammettir diyip beklemeye karar verdim haşmeti filan unut diyorum kendime o kadar para verilmez üzerinde hiç bir yeni teknoloji olmayan makinaya
emin kardeşe teşekürler
şerefli1 link=topic=58071.msg623835#msg623835 date=1345819913' Alıntı:zaten şu an acele etmeyi düşünmüyorum biraz daha iki elimi başımın arasına alıp düşünmem lazım birazda sabretmem lazım ama o yok işte ne yapacağımı da bilmiyom sonuçta yerli malı o kadar para bağlamayıda işin doğrusu istemiyorum. kubota alacaktım ondanda vaz geçtim kubotalar güzel ama hafif makine bana ağır makine lazım yokuşta yavaş veya hızlı çıkması önemli değil düzde hız yapsın yükün önüde dirensin bana yeter servetin hafif gelmesi beni haşmeti almaya zorluyor zamanla servetin 480 liğe benzediğini düşünmeye başladım helede ilçedeki petrolde 90 lık kıymeti görünce servet onların yanında 480 lik gibi kaldı yanımda eylül ayında belli olacak inşaallah alırsam ya kıymet yada haşmet alırım
arkadaşlar bu yazımı hatırlıyorsunuz....
acele etmeyeceğim filan demiştim ve kararımı kesin olmasada vermiş gibiyim
bu gün emin ünal kardeşimle konuştum ve aklımı karıştırdı haşmetin 110 hp bir traköre göre tork u çok düşük filan dedi bende durmadım diğer traktörleride araştırdım
mf 6455
ve
newholland 6020 elitelerin torkuna baktım inanılmaz fark var
bana öyle geliyorki haşmetin torku bence servette olması gereken bir tork ve tork eğriside yoktur yani sabit
o yüzden
eğer mf 6455 alsam arasında çok büyük bir fark yok sadece üste 20 bin verecem sıkı bir pazarlığa girsem 12 bine düşer gibi
newholland 6020 yi alsam 155 bin lira bunada biraz fazla oluyor ama pazarlıkla 48 bin fazla verecem ama bu Avrupa olan trakötrler sistem ve donanım olarak üzerlerinde olmayan teknoloji yoktur
6455 lerde balata filan yokmuş debriyaj kullanmadan vites değiştirme frene basmadan durdurma filan varmış dah bir çok özellik üzerinde varmış
durum böyleyken benim yerli malına bu kadar para bağlamam banim hesabıma enayilik ve salaklıktan öte bir şey olmazdı o yüzden sabrın sonu selammettir diyip beklemeye karar verdim haşmeti filan unut diyorum kendime o kadar para verilmez üzerinde hiç bir yeni teknoloji olmayan makinaya
emin kardeşe teşekürler