Tümosan için normal midir bilemem ama bence bir traktör için normal değil hele de pulluk. Slaj felan olsa neyse. Ben kendi traktörümle 35-36 derece havada klima ile kuru tavda tarla sürerken ibre oynamıyor.Geçen gün pulluk çekerken klima açınca hararet kırmızı dayanda hava biraz sıcaktı ne zaman klima açsam traktör hararet yapıyor ağır iş yaparken normalmi yoksa ben fazlamı zorladım bu arada 8105 daha 1000 saatte
Motorun orijinal termostat 82 C , 60 C takılırsa yakıt %25 artar, tecrübe ile sabit.Termostatın küçüğü yakıtı artırır mı peki?
74 veya 72lik tak hareretin çözümü bu kendin evde takabilirsin yakıt artarsa yine eskisini takarsin biz lazerde termostatsiz bile kullandık Tümosan 105i bir termostat Alican birde sıvı contaTermostatın küçüğü yakıtı artırır mı peki?
Termostad kışın soğuk havada ufak işlerde etkiler bu sıcakta pulluk çeken slaj yapan balya yapan traktörde pek etkilemez heraldeMotorun orijinal termostat 82 C , 60 C takılırsa yakıt %25 artar, tecrübe ile sabit.
74 C takılırsa pek değişmiyor.
Termostatı olmayan hava soğutmalı Same Explorer model traktörü etkilemez, diğerlerini bilemeyiz.Termostad kışın soğuk havada ufak işlerde etkiler bu sıcakta pulluk çeken slaj yapan balya yapan traktörde pek etkilemez heralde
5065e normalde hararet yarıda olur jd kullananlar bilir,bizim motorun termostat paslanmış açılmadi conta yaktı yaptırdık aynı zamanda eksantrik değişimi de yaptırdık usta termostati düşük dereceli takmış galiba hararet balya yaparken bile eğer çok toz olmasa yarımın yarısına kadar geliyo ve motor conta yakmadan önceki halinden daha az yakıyor ama yakma işi eksantrikden olabilir.Termostad kışın soğuk havada ufak işlerde etkiler bu sıcakta pulluk çeken slaj yapan balya yapan traktörde pek etkilemez heralde
Devirli yükte çalışan traktör ilk çalışmadan itibaren termostad açma derecesine geldiğinde bidaha ısısı geri düşüp termostad kaparmı yük altındaykenTermostatı olmayan hava soğutmalı Same Explorer model traktörü etkilemez, diğerlerini bilemeyiz.
Hiç bir fikrim yok ama termostat ibre yerine oturunca açık olur.Devirli yükte çalışan traktör ilk çalışmadan itibaren termostad açma derecesine geldiğinde bir daha ısısı geri düşüp termostad kapar mı yük altındayken
aparGeçen gün pulluk çekerken klima açınca hararet kırmızı dayanda hava biraz sıcaktı ne zaman klima açsam traktör hararet yapıyor ağır iş yaparken normalmi yoksa ben fazlamı zorladım bu arada 8105 daha 1000 saatte