Hangi Fotoğraf Makinesi İle Fotoğraf Çekiyorsunuz?

Hangi Fotoğraf Makinesi İle Fotoğraf Çekiyorsunuz?

  • NIKON

    Kullanılan: 0 0.0%
  • OLYMPUS

    Kullanılan: 0 0.0%
  • PANASONIC

    Kullanılan: 0 0.0%
  • SAMSUNG

    Kullanılan: 0 0.0%
  • SANYO

    Kullanılan: 0 0.0%
  • SONY

    Kullanılan: 0 0.0%
  • HP

    Kullanılan: 0 0.0%
  • TOSHIBA

    Kullanılan: 0 0.0%
  • DİĞER

    Kullanılan: 0 0.0%
  • FOTOĞRAF MAKİNEM YOK

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    16
Ynt: Hangi Fotoğraf Makinesi İle Fotoğraf Çekiyorsunuz?

ozan_06 link=topic=2554.msg61925#msg61925 date=1217711462' Alıntı:
Sen son cevabınla büyüklüğünü gösterdin...Estafurullah...Bunlar sana özel değil diye belirtmiştim, bunları bir çok insan okuyor, seviyemizi, olmamız gereken yeri bilelim..Başarılarının devamını dilerim...
Teşekkür ederim sizinde öyle allah herkesin işlerini rast getirsin .İyi geceler..Saygılar...
 
Ynt: Hangi Fotoğraf Makinesi İle Fotoğraf Çekiyorsunuz?

kangalli_84 link=topic=2554.msg59929#msg59929 date=1217167759' Alıntı:
Nikon D40x ın fiyatı ne kadar güzel makina
kangalli sana söle diim ben 1500 ytlye aLdım şimdi 1400 ytl faLan
profesyoneL çekim yapıyorum ben bunu hobi oLarak aLdım bide bazen düğün nişan çok oluyo onLara gidiyo ama pek kullanımıyo
izmit içinde düğünlere falan gidilir sölim
bide canon makinam var o biraz haşat oLdu çünkü aşırı derecede kullanılıyo onu 2 sene falan önce kaçak 3000 dolara almıştık çok süper makina tam bizim içe uygun kaba bir makina nikon daha narin bir makina hangisi derseniz tabikide nikon
aksesuara gelirsek
2 tane tripod
12 gb kartlar toplam rakam
2 tane çanta
3 tane objektif
1 tane flash



nikon-d40x-xl.jpg


nikon-d40x-side1.jpg




Buda benim diğer makinam
canon20da.jpg


* 8.2 Megapiksel
* 5 fps ile 23 kareye kadar çekim
* 9-nokta AF
* DIGIC II
* E-TTL II mesafe ayarlı flash
* USB 2.0 Hi-Speed/Video Çıkış
* Magnezyum alaşımlı gövde
* Canon EF/EF-S objektifler ve EX Speedlite flaşlarla uyumlu
* DPP RAW işlemci yazılımı
* PictBridge uyumlu


Fotoğraf ve görüntüleme teknolojilerinin liderlerinden Canon, bugün Digital SLR kameralarının en yenisi EOS 20D'yi tanıttı. Yeni geliştirilen ikinci nesil APS-C tipi 8.2 Megapiksel CMOS sensöre, 5 kare/sn ardarda çekim hızına , 9-noktalı AF özelliğine ve C a non'un mesafeyle ba ğımlı ETTL II yeni flaş sistemine sahip olan EOS 20D; performans, hız ve esneklik olarak gelişmiş SLR film kameralarının tüm özelliklerine sa hip olan tek yarı-profesyonel kameradır.

EOS 10D modelinin yerini alan EOS 20D, Canon'un profesyonel serisinden EOS-1D Mark II modelinde kullanılan DIGIC II görüntü işlemcisini kullanıyor. Bu ikinci nesil DIGIC işlemci Canon' a özgü renk ayrım hassa siyetini ve işleme başlangıç hızlarını daha da artırıyor. Sağlam magnezyum alaşımlı gövdesi ise EOS 20D'den beklenen profesyonel hissi ve görünüşütamamlıyor.

'Kendi sınıfında lider 8.2 Meg a piksellik kapasiteye ve EOS digital SLR technolojisinin en son haline sahip bu kamera ; hem performans, hem de görüntü ve kullanım kalitesi olarak film kullanan SLR fotoğraf makinelerini geçiyor', diyen Canon Consumer Imaging Europe Başkanı Mogens Jensen, 'EOS 20D; kullandıkları filmli makinelerin yerini alabilecek uygun fiyatlı bir kamera bekleyen pek çok yarı-profesyonel ve ciddi amatör fotoğrafçı için digital özgürlüğü ve yeni bir digital çağın başlangıcını simgeliyor', diye ekliyor.

Geliştirilen Performans
Popüler EOS 10D modelindeki pek çok anahtar özellik performans ve görüntü kalitesinin artırılması için daha da geliştirildi. İkinci nesil DIGIC II işlemcisinin daha büyük ara bellek boyutlarıyla birleştirilmesi sayesinde 5 kare/sn hızda 23 karelik ardarda çekimler mümkün kılındı bu ise aksiyon ve doğa sporlarının çekimi için EOS 10D'nin sunduğu performansın nerdeyse iki katı. JPEG ve RAW dosyaları performans kaybına yol açmadan, aynı anda ve ayrı ayrı kaydedilebiliyor.

Daha Gelişkin bir Görüntü Sensörü
8.2 Megapiksellik ikinci nesil APS-C boyutlu CMOS sensörü, EOS 20D için amaca yönelik olarak üretilmiştir. ISO 3200 karşılığı çok yüksek hız ayarı seçilerek kameranın ISO 100-1600 arası hız aralığı daha da genişletilebilir. Daha ufak alana sahip, S/N oranları daha iyi foto diyotların ortaya çıkışıyla birlikte EOS 10D' de kullanılana göre çok daha yoğun yerleşimli bir sensör üretimi mümkün olmuştur. Her foto diyotun üzerinde konumlanan yeni ve yüksek performanslı mikro mercekler, piksellere ulaşan ışık yüzdesini artırmakta , yüksek ISO hızı performansının ve görüntü kalitesinin de artmasını sağlamaktadır. Chip üzerine yerleştirilen yeni parazit önleme devresi, yavaş akışadımlarındaki sinyalleri kuvvetlendirmekte; hem sabit hem de rastgele oluşumluparazitleri bastırmaktadır. Sensörün önünde bulunan 3kademeli optik alçak geçiş filtresi ise bozukrenk etkilerini azaltmaktadır.

Daha İyi Odaklama Özellikleri
Yeni odak sensörü ve algoritm aları kullanılarak; 7 - 9 noktalı geniş alan AF sisteminin, özellikle söz konusu merkez dışı objeler için odaklama hızı ve de netlik olarak geliştirilmesi sağlanmıştır. AF noktaları artık kadraj üzerinde daha geniş bir alanı kapsamak la kalmamakta ; 'üçtebirler kuralı' ve ' altın kesir' kompozisyon teknikleri kullanıldığında dahada net ve hızlı odaklama yapa bilecek yeni bir yerleşime de sahip olmaktadırlar. f/2.8 veya daha hızlı diyafram ayarına sahip objektiflerle birlikte kullanım için merkez odak noktası croos-hair sensör görevi de görmektedir.

Objektif Yuvası
Yeni geliştirilen APS-C boyutlu 8.2 Megapiksellik CMOS sensör, kameraya 35mm film formatına göre 1.6x'lik bir büyütme avanta jı sağlamaktadır. Telefoto objektif kullanırken bariz avantaj sağlayan bu özellik geniş açı gereksinimlerine daha az uygundur. EOS 20D, Canon'un yeni EF-S objektifleri de dahil, 60'tan fazla Canon EF objektifiyle birlikte kullanıllabilir. Kameranın piyasaya sürülmesi yeni EF-S serisine ait EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM ve EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM objektiflerin tanıtılmasıyla denk düşmektedir. Bu sayede fotoğrafçılara 16-35mm ultra geniş ve 28-135mm geniş açılı tele ile etkin menzillerin sağlanmasıda mümkün olmuştur. Yeni objektiflerde kaliteyi artıran bir diğer özellik ise, yarı-profesyonel cihazlardan beklenen ultrasonik motorların kullanılmasıdır.

Mesafeye Bağlı Flaş Kullanımı
EOS 20D, Canon'un yeni E-TTL II mesafeye bağlı flaş algoritm alarını kullanarak, hem dahili flaş hem de dışarıdan bağlanan Speedlite birimleri kullanılarak yapılan çekimlerde daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Eskisi gibi yalnızca ön-flaş ölçümleri ve odak noktala rına bağlı olmayan bu yeni sistem, flaş çıkışını belirlemek için objektife göre uzaklık, ortam aydınlığı ve kadraj içerisindeki ışık yansıtan konuların tespit edilmesi gibi yeni parametreleride hesaba katmaktadır. Sonuç ise, tekrar tekrar kadrajlanan sahneler veya çeşitli seviyelerde farklı yansıma yapan konuların içerilmesi gibi durumlarda , eski sistemden beklenemeyecek belirgin bir kalite artışıdır. Kamera EX serisi flaşların tümü ile uyumludur. Bu flaş birimlerine, EOS 20D'ye takıldığında , yeni APS-C sensör boyutun a uygun şekilde otomatik zoom yaparak ma ksimum flaş kaplaması sağlayan ve renk stabilitesini artırmak için renk sıcaklığı bilgilerini de ileten Speedlite 580EX modeli flaşıda dahildir.

Siyah-Beyaz Çekim
Digital SLR kameralarda ilk kez EOS 20D modelinde kullanıla n tek renk modu sayesinde siyah beyaz çekim yapmakda mümkün olmaktadır. Sarı, turuncu, kırmızı ve yeşil filtrelerinin kullanımı ile ileri fotoğrafçılıkta kullanılan renk filtrelerinin digita l olarakda kullanıla bilmesi mümkün kılınmıştır. Sepia , mavi, purpur ve yeşil gibi tonlama efektlerinin son çıkışa eklenmesi ile, normalde kimyasal olarak gerçekleştirilen ton efektleri de oluşturula bilmektedir.

Bağlantı Özellikleri
EOS 20D, Canon'un D-SLR modelleri içinde USB 2.0 Hi-Speed ara birimini kullanan ilk model olmakta ve böylelikle stüdyo ortamında kameranın bilgisayara bağlı şekilde kullanımını ve direk olarak kayıtların sabit diske aktarımını sağlayarak, çekimden sonra karttan bilgisayara aktarım işlemini ortadan kaldırabilmektedir. USB 2.0 Hi Speed bağlantısı, EOS 10D modelinde kullanılan USB 1.1'e göre yaklaşık 40 kez daha hızlıdır. EOS 20D'de bulunan video çıkış özelliği ile çekimlerin bağlanan monitörden izlenmesi de sağlanmakta ve kamera PictBridge uyumu ile bilgisayara yükleme yapılmaksızın direk baskı işlemlerini de gerçekleştirebilmektedir. Kamera , 2GB ve üzeri kapasitedekilerde dahili, CompactFlash Tip I ve Tip II hafıza kartlarıyla uyumlu çalışmaktadır.

Veri Karşılaştırma
EOS 20D modeli; sigorta , tescil ve güvenlik güçleri için kamera ile çekilen resimlerin orijinalliğini kontrol edebilen DVK-E2 veri karşılaştırma kiti ( ayrı olarak satılan bir üründür) ile de uyumludur.

Yazılım
Yeni görüntü işleme yazılımı Digital Photo Professional v1.1 kayıpsız RAW dosyalarının yüksek hızda işlenmesini sağlamaktadır. Digital Photo Professional ile resim işlemleri File Viewer Utility yazılımına göre yaklaşık 6 kez daha hızlı gerçekleştirilebilmektedir. Bu yazılım ile, pek çok RAW, TIFF ve JPEG resim işleme özellikleri de dahil birçok izleme ve ayar değişikliği gerçek zamanlı olarak yapılır; böylelikle beyaz ayarı, dinamik menzil, poz telafisi ve renk ton ayarları gibi birçok değişken üzerinde kontrol sağlanır. Kamera ile çekilen JPEG görüntüler sRGB veya Adobe RGB renk uzayınd asaklana bilir ve sRGB, Adobe RGB ve Wide Gamut RGB renk uzayı desteği veren Digital Photo Professional yazılımı ile birlikte de kullanılabilir. TIFF vey a JPEG formatın a dönüştürülen RAW resimlere otomatik olarak ICC (International Colour Consortium) profili eklenebilmektedir. Bu sayede ICC desteği veren (Adobe Photoshop) gibi yazılımlarda doğru renk reprodüksiyonu garantilenmektedir. Görüntü işleme sırasında kullanılan pekçok ayar tek tek yapılmak yerine ba tch dosyasına saklana bilmekte, böylelikle ardarda pek çok işlemden geçecek fotoğrafların işlenmesinde büyük vakit kazancı sağlanmaktadır.

Canon EOS Solution Disk 8.0 CD sürümünde, EOS Viewer Utility 1.1, EOS Capture v1.1 ve PhotoStitch 3.1 ile Adobe Photoshop Elements 2.0 yazılımlarıda bulunmaktadır.

Aksesuarlar
Çekim için EOS 20D'e yardımcı olması ve yeni çekim opsiyonları sunması için BG-E2 Pil Kabzasıda kullanılabilir. EOS 20D ve BG-E2'ye özgün iki adet güçlü Lithium-İyon pil grubunun kullanımı ile tek şarj içinde 2000 çekimin yapılabilmesi mümkündür. Yeni pil kabzası, 6 adet AA boyutlu pilin aksesuarla verilen BM-E2 pil kutusuna yerleştirilmesi suretiyle de kullanılabilir. BG-E2 ile deklanşör düşme, ana kadran, AE/AF kilitleme ve AF nokt a seçimi ile ilgili seçimlerin daha da kolay kontrol edilmesi mümkün olmaktadır.

EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM Ekim 2004'te, EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM ise Eylül 2004'te piyasaya sürülecektir.

AA tipi piller kullanıldığında yapılacak çekim sayısıda düşecektir.
 

Benzer Konular