Parça çok pahalı. Zamanında Caddy yatak sarmıştı. Servis arabanın piyasasi kadar masraf çıkardı.Nedenki
Parça çok pahalı. Zamanında Caddy yatak sarmıştı. Servis arabanın piyasasi kadar masraf çıkardı.Nedenki
Parça çok pahalı. Zamanında Caddy yatak sarmıştı. Servis arabanın piyasasi kadar masraf çıkardı.
Bugün komşu köyden arkadaşa yer hazırlamaya yardıma gittimBu saatten sonra yerlerini ekemeyenlere geçmişler ola. Aynı bize olduğu gibi. Dimdizlak ortada kaldık yerler batak olmuş... Hayatımda böyle bir şey görmedim
Abi kolay gelsin mısırlari depoya ataydin bu sene mısır hiç para rtmediMısır yerlerini sürmeye devam..
Kolay gelsin, Zetor böyle yapmazdı bu same yordu seni Baki kardeşimSameyi servise bıraktım , içerdekiler çıkınca bizimkine başlarlar herhal.
Bu gün bayır tepesindeki tallaya tiller çektik , havalanırsa biraz buğday ekeceğiz.Bu saatten sonra yerlerini ekemeyenlere geçmişler ola. Aynı bize olduğu gibi. Dımdızlak ortada kaldık yerler batak olmuş... Hayatımda böyle bir şey görmedim
Zor havalanır artık abi. Yağmur yağmadığı zaman hava durgun oluyor yellenmiyor toprak. Bugün yarın yine yağmur varmış.Bu gün bayır tepesindeki tallaya tiller çektik , havalanırsa biraz buğday ekeceğiz.
Kuş gözleri şırıl şırıl akıyor,
Bayırların tepelerindeki tarlalardan başlayarak ekeceğiz.
Kolay gelsin, Zetor böyle yapmazdı bu same yordu seni Baki kardeşim
Bu sene örümcek ağları da hiç göremedik.Zor havalanır artık abi. Yağmur yağmadığı zaman hava durgun oluyor yellenmiyor toprak. Bugün yarın yine yağmur varmış.
Soğuk ayaz olursa girilir yerlere yılbaşına kadar ekilir artık kışlar ılık geçiyor sıkıntı olmazBu saatten sonra yerlerini ekemeyenlere geçmişler ola. Aynı bize olduğu gibi. Dimdizlak ortada kaldık yerler batak olmuş... Hayatımda böyle bir şey görmedim
Trakyada bu yıl firfirla ekim çok oldu özellikle büyük cifciler yetistiremedi ben mümkün olduğunca izli ekim yaptığı için baltalı mibzele ektim birkaç tarlayi tasli tarımöz le ektim o çamurda daha iyi gidiyorBu sene örümcek ağları da hiç göremedik.
Bu gün arazide fırfırla saçıp ekim yapanlar vardı.
Eski kesek yerler biraz oluyor.
Bir kat tırmık atıp çıkıyoruz.
Kasım'da yapılan sürümler ise altı çamur çıkıyor, olacak gibi gözükmüyor.
Ot ilaçlarını Mart ayında atarız, ekerken atanda çok nadir olur.Trakya'da bu yıl fırfırla ekim çok oldu özellikle büyük çiftçiler yetiştiremedi ben mümkün olduğunca izli ekim yaptığı için baltalı mibzerle ektim birkaç tarlayı taslı tarımöz le ektim o çamurda daha iyi gidiyor.
Dün ekimi bitirdik dünden beri hava yağıyor
Tohum yatağı hazırlama işi veresiye oldu aysan çekip ekildi yerler ilk bahar kurak giderse buğdaylar çok etkilenir
Ot ilacı atılmadı yerlere komşular dronlar ile atıyor 20kilo suyla atılan ilaçlar 1kilo suyla atılıyor bir sıkıntı olacaktır.
Bu yıl buğday sezonu kötü başladı inşallah sonu iyi olur.
Benimde slajlik mısır tarlada kaldı dahada 15 gün biçilmez sizin tecrübeniz vardır bundan sonra slaj olur mu ? Yapraklar kuruduOt ilaçlarını Mart ayında atarız, ekerken atanda çok nadir olur.
Düzdeki tarla içinde 1 metre su var, tahliyesi yok.
Çeltik biçeri geldi, koçan altından biçme yapsa koçanlar su seviyesinde olduğundan tarlayı biçemedi, çok yağmur var.
Bu sezon tüccarda arpa 5 TL , buğday 5,5 TL gibi rakamlara alındığından , geçen sezonda yağış çok olduğundan tarlaları süpürge ve ayçiçeğine çevirecek çiftçi sayısı arttı.
Geçen sezon ekilen alanın yarısı kadar tahıl ekimi yapan olmadı.