Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Cemal abi sizin tarlalarda bizimkiler gibi dağ kenarında domuz sorunu varmı sizdede baya büyük duruyo dağ kenarı olmasına rağmen tarla kaç dekar. Adagio batı Karadenize uyum sağlarmi acaba Rakım 1000 - 1100m
Domuz cok buralarda butün ürünleri ma ediyorlar
Adagio bizim koyde mükemmel verim verdi ama komşu koyler hic verim alamadi toprakla alakalı galiba kumsal milli yerde fazla iyi olmuyor

Yaklaşık 25 senedir ekilmeyen 10 dekar bintarlamiz vardı içinden 35 40 tane ağaç söktük birsürü çalı kestik 1 ön 1 arka teker patlattık bugün ektik uzun süredir ekilmediği ve ekipman kısıtlı olmasından dolayı bu kadar adam edebildik biraz tezek var yağmurlarda oda kaybolur. Yulaf çıkış yapınca üstüne bi merdane daha çekerim. Bakımlarını boyasını yaptığım eski kazayağımizida sattım alan kişi yarin gelip yükleyecek sözünde durursa tabi😂😂

Resimler ve ekler

• IMG_20230409_164851.jpg
    IMG_20230409_164851.jpg
    383.8 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20230409_164851.jpg
    IMG_20230409_164851.jpg
    383.8 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20230128_163126.jpg
    IMG_20230128_163126.jpg
    488 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20230128_163215.jpg
    IMG_20230128_163215.jpg
    538 KB · Görüntüleme: 62
Cemal abi sizin tarlalarda bizimkiler gibi dağ kenarında domuz sorunu varmı sizdede baya büyük duruyo dağ kenarı olmasına rağmen tarla kaç dekar. Adagio batı Karadenize uyum sağlarmi acaba Rakım 1000 - 1100m
Dağın dibi gibi görünüyor ama o dağ 10 km uzakta.Burası ova.Ben rebelde ekiyorum.Herkes ekiz ekiyordu,benden görüp onlarda ekmeye başladılar.Bu yıl yağışlı ama kuraklığa çok dayanıklı bir çeşit.Rakım 400 metre.Burası köyün içinde,5 dekarın 500 m2 sine fidan diktim oyalanmak için ,gerisi buğday.Eskiden tamamı babamın tesis ettiği 15 dekar elma bahçesiydi,yaşlandı söktüm.Asıl buğdaylarım başka mevkilerde.Domuz çok.Sürüler halinde gezdiklerini çok kişi gördü.
Bu gece Ilgaz' dan geçtim dönerken.

Son düzenleme:
Dün ilaç attık gece yağmur yağdı bizim ilaç nolacak bakalım buğdaylar İn ucunda soğuk vurmuş ona bir önerisi olan var mı böyle sarı sarı duruyor mibzer ya bir hata yapmış yada birşey de yanlışlık olmuş bığdayların bir sırası çok iyi olmuş bir tarafı bir garip duruyor. Yağmur yağıyor ama hava soğuk olduğu için çok ilerlememiş.

Resimler ve ekler

• IMG-20230409-WA0021.jpeg
    IMG-20230409-WA0021.jpeg
    77 KB · Görüntüleme: 62
Yağmurlu bir Eskişehir gününden selamlar
Yarış yarış gübre atma, tohum yatağı hazırlamanın ardından, dün iftar vakti, mısır ekimini bitirdim, gece beklediğimiz yağış geldi.
Pancarları ilaçladık, tohumu toprağa verdik, yağmuru aldık moralimiz yerinde.daha önümüzdeki 36 saat yağış havası var, olana bereket.bu sene stresli başlamıştık, yağışlarla gevşedik, hamur gibi olduk çok şükür.
İşler boşa düşünce hacıları dişçiye getirdim.implant tedavileri için boş günleri değerlendiriyoruz.

Resimler ve ekler

• IMG_20230410_114857.jpg
    IMG_20230410_114857.jpg
    247.7 KB · Görüntüleme: 39
Yağmurlu bir Eskişehir gününden selamlar
Yarış yarış gübre atma, tohum yatağı hazırlamanın ardından, dün iftar vakti, mısır ekimini bitirdim, gece beklediğimiz yağış geldi.
Pancarları ilaçladık, tohumu toprağa verdik, yağmuru aldık moralimiz yerinde.daha önümüzdeki 36 saat yağış havası var, olana bereket.bu sene stresli başlamıştık, yağışlarla gevşedik, hamur gibi olduk çok şükür.
İşler boşa düşünce hacıları dişçiye getirdim.implant tedavileri için boş günleri değerlendiriyoruz.
Geçmiş olsun diş çok önemli geçen Bi tane çektirdim de 15 gün ağrıdı mübarek

Dün ilaç attık gece yağmur yağdı bizim ilaç nolacak bakalım buğdaylar İn ucunda soğuk vurmuş ona bir önerisi olan var mı böyle sarı sarı duruyor mibzer ya bir hata yapmış yada birşey de yanlışlık olmuş bığdayların bir sırası çok iyi olmuş bir tarafı bir garip duruyor. Yağmur yağıyor ama hava soğuk olduğu için çok ilerlememiş.
Ilac attıktan sonra yağiş alirsa ilac etkisi artar buğday stresi azalır
Mibzerde gubre dislileri tikanmis olabilir hergun konttol ediyoruz ekim yaparkn

Yağmurlu havalarda ilaç için yapıştırıcışar var onlardan kullanıyoruz 30 üzerine yağmasın yeterli bir daha yağsada ilaç gitmez

Selamlar beyler,
Günlerdir yağıştan fırsat buldukça, arpa ekmeye çalıştık,
Lakin sıkıntı çıktı,
Daha yeni lastik,
Su savacak demiri kesti lastiği,
Şehire gitmeden varmı,tavsiyesi olan..
Yapılacak tek şey söküp içten büyük ve kalın parça ile desteklemek dıştan da lastikçi dolgu yapacak son çare aynı ayarda çıkma lastik

Mısır ekimine başladım
Allah yetiştirip yedirmeyi nasip etsin

Tohum Pioneer 937
Ekim derinliği 6 cm, sıra üzeri 15cm
İç Anadolu bölgesindeyim bu tohumdan memnunum.geçen sene 2030kg verim aldım.çiçeklenme ve tozlanmaya erken başlıyor, kavurucu sıcaklar gelmeden başlamış oluyor, verim potansiyelini ona bağlıyorum

Makinem özduman 6 sıra kaydırmalı.makineden memnunum, pancarı da bu makineyle ekiyorum, baltaları ve diskleri değiştirmek yeterli
Kardeşim hangi marka otomatik dümenlemeyi kullanıyorsun. Memnunmusun. Artı ve eksi yönleri nedir