Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Bugün Massey 6714 S'e yazılım yaptırdım
Partikül filtresi iptali, adblue iptali ve güç arttırımı yapıldı
40 beygire kadar artış yapılabilecekken traktöre en uygunu 20 beygir olacağı söylendi ve 20 beygir güç arttırıldı
Uygulama eskişehir özen dizelde yapıldı
Traktörümde 4F vites 1400 gaz 40km hız yolda en az yakıt devridir
Yazılım öncesi saatte 10.1 olan yakıt 8.8 civarına indi
yol deneyiminde %13 civarı yakıt düşüşü olduğunu söyleyebilirim
Tarlada pulluk sürümü deneyimini ilk fırsatta ekleyeceğim
Hayırlı olsun, pulluk sonuçlarını bekliyoruz

Bu gün sezonun ilk batışı
Kolları uzatmistim tiller cok batsın diye
Hidrolik orta koluda biraz uzun almışım
Sonuç tiller bırakmadı traktöru çektik sonra
Önden cekemedik arkadan cektik

Resimler ve ekler

• 20221207_111136.jpg
    20221207_111136.jpg
    802.8 KB · Görüntüleme: 71
Benim için tarla dönüşü, koyunlara gün sonu mera dönüşü
Bu dönüş hiç bitmiyor abi🙂
Rabbim kolaylık versin
Bu arada bizim koyunlari alan aracı koyun fiyatlarında yil başında yükseliş bekliyoruz dedi
Yükselmesi Lazım koyun fiyatı hiç yürümüyor uzun zamandır
Zamanında 100 koyun vermiş adam bir normal traktör almış 150 koyuna normal daire almış
Bizimkileri bedavaya verdik

Rabbim kolaylık versin
Bu arada bizim koyunlari alan aracı koyun fiyatlarında yil başında yükseliş bekliyoruz dedi
Yükselmesi Lazım koyun fiyatı hiç yürümüyor uzun zamandır
Zamanında 100 koyun vermiş adam bir normal traktör almış 150 koyuna normal daire almış
Bizimkileri bedavaya verdik
Sağolasın abi
Bizim kuzularda aynı bedavaya gitti, çoban yokluğundan babam bir kızgınlıkla vadeli verdi geçti.
Babam söyler zamanında 50 koyuna 25 dekar tarla veriyorlardı diye 5 koyun yüzünden anlaşamamışlar.
Şuan koyunculuğu bırakmayı düşünüyoruz. Mesele koyun fiyatları değil bir yıl az kazanır seneye onu telafi eder fakat çoban derdi bizi iyice soğuttu bu işten
Babam 1971 de başlamış bu işe bu seneye kadar böyle birşey görmedim diyor.

Sağolasın abi
Bizim kuzularda aynı bedavaya gitti, çoban yokluğundan babam bir kızgınlıkla vadeli verdi geçti.
Babam söyler zamanında 50 koyuna 25 dekar tarla veriyorlardı diye 5 koyun yüzünden anlaşamamışlar.
Şuan koyunculuğu bırakmayı düşünüyoruz. Mesele koyun fiyatları değil bir yıl az kazanır seneye onu telafi eder fakat çoban derdi bizi iyice soğuttu bu işten
Babam 1971 de başlamış bu işe bu seneye kadar böyle birşey görmedim diyor.
köyden sehre olan göçleri fabrikaların cogalması vb sebeplerden coban bulunamaz oldu.

Onlar kazayağı olmuyor hocam, bizde vardı iki tane ikisi de hurda halde. Yok yay attı, yok eğildi, kırıldı bitmez derdi.
Döşemenler ikinci el düşerse alın derim, geri geri giderken ayakları yere takmadığınız sürece hiçbir şey olmaz onlara. Burada yılan dili takıp çizel niyetine kullananlar var 😂
Abi bizim bölgemizde bunlar kullanılıyo ben düzgün kullanıyorum dönüşlerde geri gidişlerde hidrolikleri kaldırıyorum ben bununla tarlaların hem anizini bozuyorum hemde ikilemesini yapıyorum döşemenler marka dediğin tiller tarzı olanlar bana hiç kullanışlı sağlam gelmiyo onlar bende olan siyahın tek kötü tarafı biraz yere yakın olması.

Artık çoban maaşı yılbaşından sonra 10 Bin olur galiba abi ama bir kişi kaç hayvana bakar buda tartışılması gereken bir konu
Keşke şimdi 10bin olsa :) Bu yıl 16 civarıydı bizde.
Abi bizim bölgemizde bunlar kullanılıyo ben düzgün kullanıyorum dönüşlerde geri gidişlerde hidrolikleri kaldırıyorum ben bununla tarlaların hem anizini bozuyorum hemde ikilemesini yapıyorum döşemenler marka dediğin tiller tarzı olanlar bana hiç kullanışlı sağlam gelmiyo onlar bende olan siyahın tek kötü tarafı biraz yere yakın olması.
Siz güzel kullanıyorsunuz o zaman makinayı :) Benim adım çıktı makine kıran diye, kıramadığım nadir makinelerden döşemen :D
Yere yakın kalıyorsa biraz aşağıdan kurtağzı kaynatılabilir. Pistonlu ortakol yoksa her an askıda bırakabilir traktörü :ROFLMAO:

Siz güzel kullanıyorsunuz o zaman makinayı :) Benim adım çıktı makine kıran diye, kıramadığım nadir makinelerden döşemen :D
Yere yakın kalıyorsa biraz aşağıdan kurtağzı kaynatılabilir. Pistonlu ortakol yoksa her an askıda bırakabilir traktörü :ROFLMAO:
Abi aylık mı 16 yoksa sezonluk felan mı kaç hayvanı olan bir adam çobana aylık 16 bin verebilecek

Hocam bana o döşemen marka kazayaginin bi fotoğrafini özelden atabilirmisin mesaj olarak.