2 ipli makina baglamisBalyalar neden 2 ip li tasarrufa mı gidilmiş
2 ipli makina baglamisBalyalar neden 2 ip li tasarrufa mı gidilmiş
Buralarda hep böyledir.Balyalar neden 2 ip li tasarrufa mı gidilmiş
Köpekler...?? Geçmiş olsun.Ve KURT'la ilk imtahanımız,
Sadece 25 dakikada koyundan kalan..
Geçmiş olsun abi 10 gün önce bizim 44 tane kuzu sürüden bölünmüş 8 tanesini kurt öldürmüş üç tanesi aynı böyle tertemiz yemişler, şükür kalanları bulduk nasipten çıkmamış. Koyunculuk varsa başa geliyorVe KURT'la ilk imtahanımız,
Ve KURT'la ilk imtahanımız,
Geçmiş olsun oluyor bunlar bizde kurt yok ama tilki çakal sahipsiz köpekler zaiyat yapıyorGeçmiş olsun abi 10 gün önce bizim 44 tane kuzu sürüden bölünmüş 8 tanesini kurt öldürmüş üç tanesi aynı böyle tertemiz yemişler, şükür kalanları bulduk nasipten çıkmamış. Koyunculuk varsa başa geliyor
Sürü olan yerde deri olur muydu neydi öyle bir söz vardı geçmiş olsun abiVe KURT'la ilk imtahanımız,
300 üstüne çıkarsam köy için rekor olur , 15-20 senedir sürülmemiş tarla olduğu için bu sene pek bir beklentim yok ara vermeden bu sene bir daha ekeceğim nasipse anca verim alırsın diyorlar . Çıkan zaten tohumluk olacak satılmayacak ya nasip domuza yakalanmadan bir biçsek280-350 bandında bir şey olur gibi. Allah biçmeyi nasip etsin
Gördüğüm kadarıyla çok çavdar var gibi bundan seneye tohum ayırırsan seneye yemlik tarzı bır bugday çıkabilirBuğdaylarımı kontrol etmeyi gittim son durum bu . Bizim köylülere göre ve onların tarlasının durumuna göre biçime daha 15-20 gün var ama benim tarlam bana olmuş gibi geldi ve diğerlerinde evet senin tarlan olmuş kelleler yatmış buğdayın kuru dişle kırılıyor diyorlar .
Sizin fikriniz nedir resimlere göre biçerdöver çağırayım mı ? Köyün diğer tarlalarını beklersem 15-20 güne kadar benim buğdaylar yere dökülür gibi geliyor bana havalar çok sıcak ve tarlanın bulunduğu yer çok rüzgar alıyor .
En önemli durum ise tarlada domuz gezmeye başlamış şuan için bi hasar yok ama gezdiği yerler dar uzun bir çizgi halinde yatık .
Dişlerimizle kırdıklarımız dahil en uzun başakta ortalama 30 dane ama daneler ufak , ufak başaklarda ortalama 22-26 dane ama daneler büyük durumda . Şimdiden teşekkürler fikir verenlere
Köpekler 50 metre ilerde yattıkları yerden olayı izlemişler,Köpekler...?? Geçmiş olsun.
Teşekkürler kardeşim,Geçmiş olsun abi 10 gün önce bizim 44 tane kuzu sürüden bölünmüş 8 tanesini kurt öldürmüş üç tanesi aynı böyle tertemiz yemişler, şükür kalanları bulduk nasipten çıkmamış. Koyunculuk varsa başa geliyor
Abi insan vurmaya kıymıyor,Geçmiş olsun oluyor bunlar bizde kurt yok ama tilki çakal sahipsiz köpekler zaiyat yapıyor
En son küçük kuzu ahırın içinde boynu kafası yenik buldum sonra bekledim gece 12 de geldi bizim kurnaz tilki koyunlar cok ürktü tufegin altında isik var yaktım gözleri parladı oda pişman oldu ama cok geç
Olmasa ama oluyor işte
Sağol ufuk.Sürü olan yerde deri olur muydu neydi öyle bir söz vardı geçmiş olsun abi
domuz da vuruyor musunuz mısır tarlalarında?Geçmiş olsun oluyor bunlar bizde kurt yok ama tilki çakal sahipsiz köpekler zaiyat yapıyor
En son küçük kuzu ahırın içinde boynu kafası yenik buldum sonra bekledim gece 12 de geldi bizim kurnaz tilki koyunlar cok ürktü tufegin altında isik var yaktım gözleri parladı oda pişman oldu ama cok geç
Olmasa ama oluyor işte
Mehmet bizde fazla yok domuzdomuz da vuruyor musunuz mısır tarlalarında?
Allah razı olsun sizden.Selamün Aleyküm arkadaşlar, bu sene komşumuz bizlere biraz nostalji yaşatmak istemiş olmalı ki, 4 dönüm bi parçamızın biçer yoluna ayçiçeği etmiş. Mesafe de biraz uzun olunca biçerdöverin ezmesine gönlüm razı olmadı.Ekli dosyayı görüntüle 71553Ekli dosyayı görüntüle 71559Ekli dosyayı görüntüle 71554Ekli dosyayı görüntüle 71555Ekli dosyayı görüntüle 71556Ekli dosyayı görüntüle 71557Ekli dosyayı görüntüle 71558
Kolay gelsin bereketli olsun abiSelamün Aleyküm arkadaşlar, bu sene komşumuz bizlere biraz nostalji yaşatmak istemiş olmalı ki, 4 dönüm bi parçamızın biçer yoluna ayçiçeği etmiş. Mesafe de biraz uzun olunca biçerdöverin ezmesine gönlüm razı olmadı.Ekli dosyayı görüntüle 71553Ekli dosyayı görüntüle 71559Ekli dosyayı görüntüle 71554Ekli dosyayı görüntüle 71555Ekli dosyayı görüntüle 71556Ekli dosyayı görüntüle 71557Ekli dosyayı görüntüle 71558
Eyvallah kardeşim, Allah razı olsun. Evet benim.Kolay gelsin bereketli olsun abi
Traktör senin mi?