Hayırlısı olsun güle güle kullanYeni ekim makinamız
Hayırlısı olsun güle güle kullanYeni ekim makinamız
Çiftçiyi bitirp tarlaları toplayacaklar devlet işlerinden paeayı cukkayıda topladılar doları 6dan alıp 12de satacaklar ziraat onlara organik tarım üzerinden destek veriyor organikle halakaları yok edirnede buğday 4299 gördü pazartesi dahada yükselir milletin elinden bedava topladılar kaç kişide kaldı depoda bir elin parmaklarını geçmez gübre üzzerinden mazot vs gelen giden vuruyor bunlar gitmeden çiftçide ülkede toplanamaz gitmeden batıracaklar borç içinde bırakıp kaçacaklar damat yurt dışında keyif yapıyor.Evet adım atıldı,
Ama geri doğru.
Bu sene hem kuraklık,hemde girdi fiyatları zaten çiftçiyi bitirdi,birde borç erteleme rafa kalktı,
Sonra çiftçinin yanında görünmeye çabalayan birileri çıktı,
Ben birşey anlamadım, güldüm.
Ya sizzzz.
Devirsiz kullanma turbo düşük devri sevmez pullukta dahil 1800 civarı kullanırım biraz yaksın arıza vermesin geçen hafta yerler biraz ağırdı 3litre civarı yaktı üzerine çizel çektim bıraktım 35 dölümde 100lüğün mazot lambası yandı biraz eğimli yerdiArkadaşlar turbo yağ atıyordu egsozdan bakıma verdim 850 tl tuttu içindeki parçaları değişti dün taktım bugün yine akıtıyor egsozdan yağ canım sıkıldı durduk yereEkli dosyayı görüntüle 66123Ekli dosyayı görüntüle 66124
Bu kadar felaketten sonra devletin tek desteği kuraklık desteği ve borç ertelemeydi abi. Sağolsunlar ikisini de yapmadılar. Üreticiye bu denli değer vermeyen bi zihniyet var.Evet adım atıldı,
Ama geri doğru.
Bu sene hem kuraklık,hemde girdi fiyatları zaten çiftçiyi bitirdi,birde borç erteleme rafa kalktı,
Sonra çiftçinin yanında görünmeye çabalayan birileri çıktı,
Ben birşey anlamadım, güldüm.
Ya sizzzz.
3 lü hiç dayanmadı paramparça etti zamanındaKolay gelsin, bereketli olsun.
Öncelikle geçmiş olsun.
Kırık ayak ile çalışmasanız daha iyi olur.
Pulluğun ön bıçağı yere bakarsa pulluk fazla dalma yapar ve traktörü çok tutar.
3 11" , 30 cm aralı pulluk daha kullanışlı olabilirdi.
@Yunus sarı nın da var aynındanAlpler pulluk,
Bu bıçakları ilk kez gördüm.
Güzelmiş.
Kamalı pulluk diye geçiyor abi. İlk defa bu sene kullandım 90 dekar yer sürdüm gayet iyi iş çıkardı.Alpler pulluk,
Bu bıçakları ilk kez gördüm.
Güzelmiş.
Senin sayende hemşerim@Yunus sarı nın da var aynından
Ben diyecektim sen demişsin gardaşım, kamalı deriz ,bende de var aynisindan.Bir yerde okumuştum yakıtı %30 artırıyormuş ama sürümü güzel...Kamalı pulluk diye geçiyor abi. İlk defa bu sene kullandım 90 dekar yer sürdüm gayet iyi iş çıkardı.
Diğer pulluklara göre biraz daha ağır, ucları uzun ömürlü taşlık felan dinlemiyor .
Senin sayende hemşerim
Yakıt bende az yaktı. Ama hidrolik kol keçesi yağ kaçırmaya başladı sürümden sonraBen diyecektim sen demişsin gardaşım, kamalı deriz ,bende de var aynisindan.Bir yerde okumuştum yakıtı %30 artırıyormuş ama sürümü güzel...
Buğday ekimleri yeni başlamış Adana'da.Ben diyecektim sen demişsin gardaşım, kamalı deriz ,bende de var aynısından. Bir yerde okumuştum yakıtı %30 artırıyormuş ama sürümü güzel...
Evet abi bizdede %90 ekildi yağmurda yağıyorBuğday ekimleri yeni başlamış Adana'da.
Bizde nerdeyse ekecek kalmadı.
Bugün yağmurda geldi, ikindiden beri yağıyor.
Hocam bizde kasıl deriz büyükbaş hayvanlar icin yeşile biçilir ve o sekilde yedirilir. Kasil yerleri bir ay once ekildi ama arpa ve buğday yerleri erken ekilmese iyi olur.Bizde kış oldukca ılık olur ekinler cabuk gelişir hastalik yapar, boylanir yatar.O yüzden havasina göre aralik başına kadar ekilir,bilirim darda kalan yilbasina kadar eker...Buğday ekimleri yeni başlamış Adana'da.
Bizde nerdeyse ekecek kalmadı.
Bugün yağmurda geldi, ikindiden beri yağıyor.
Bendeki alpler ,oldukça kalın sasesi var,ona birşey olmazda traktöre ve şoföre zarar verir.Tasli arazide dikkat edelim. Aslinda yakit meselesi daha cok tav la ilgili,biz zamanımız yok yada acil deyip giriyoruz birazda ondan...Yakıt bende az yaktı. Ama hidrolik kol keçesi yağ kaçırmaya başladı sürümden sonra
Ama 15_20 kere kayaya takıldı beni direksiyona yapıştırdı çok şükür bi yeri kırmadı pullukda dayandı
abi babam sürüden 3-4 tane koyunu merada cebinden besler,cebinde çekirdek,meşepalamudu,kuru bakla,alfad gezdirir,Biribirimizi cok sevdik herhalde,
Akşama kadar peşimde gezdi.
13tl ye kadar çıkacaktır 1 euroya ayarlayacaklar tulumbada su yok halk fakirleyecekki ne var yok satsın yastık altı deyip duruyor yakında ayağımkzdaki donuda almaya çalışacaklar arabasını evini tarlasını satsın sürünsün halk diye yapıyorlar gitmeden voleyi vuracak gelen tüm mal varlıklarına el koymalı tümünün ülkenin içine ettiler haramilerYorumsuz
Evet abi haklısın millet kuru ekmeğe muhtaç kalacak bu şartlarda çiftçilik hayatını sürdürenlere Allah sabır versin13tl ye kadar çıkacaktır 1 euroya ayarlayacaklar tulumbada su yok halk fakirleyecekki ne var yok satsın yastık altı deyip duruyor yakında ayağımkzdaki donuda almaya çalışacaklar arabasını evini tarlasını satsın sürünsün halk diye yapıyorlar gitmeden voleyi vuracak gelen tüm mal varlıklarına el koymalı tümünün ülkenin içine ettiler haramiler