Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Ben yoruldum hayat gelme ustume
f929872d970d428ea94d679ff2161db3.jpg
Allah esirgesin nasıl olmuş öyle yaa. Karapınar mi yoksa burasi

kızıltan abi sen agaçlarda da o soğan konusunu çok takip etmiştin değil mi benim soğan alanı çok kücük üç tane bır metre genişliğinde beş metre uzunlugun da ben bu urunu götürüp satıp gelıyorum öbürleriyle ugrasamıyorum zaten işim var yA pazarda yerim felan da yok aslında yanına tere roka felan koysam satılır yoksada o öğretmen vardıya agaçlarda onların soğanı yalovaymış ondan çok çıkarmış benımkı öyle değil bir bölmeden 80 tane felan çıkıyor bırde bızım buralar soğuk çok zor yetişiyor

Plastik kasalarin icine naylon koy birkac delik ac altina tugla falan koy topragin sogugunu cekmesin, uste 4-5 boru kivirip naylon cek 5-6 derece daha sicak olur. Kasalari dikip koyarsin, yetisince kasayi ceker disari toplar yeniden dikip koyarsin. Kolay olur. Paranin azi cogu, isin ayiplisi olmaz. Allah kolaylik ve bereket versin.

Arkadaslardan begenen olup da yapan olur belki.
Bu sistemde taze sogan sarimsak olur, feslegen, tere, dereotu, maydonoz, roka hepsi olur. Serayi bukadar yuksek yapmaya gerek yok, boru profil agac ne bulursan alcak bir tane yapabilirsin. Kasalar iyi sistem, dikip yerlestir, olunca cikar disari hast yap tekrar dik yerine koy. Satisi kolay olsun istersen hepsini birden dikme, 4-5 gun arayla parti parti diksen aralikli olarak toplar satarsin. Satmasan yersin, verirsin ese dosta. Gubre falan diye dusunme, 20-20-20 gubreyi suda erit bastan sularken ver, sonra normal su, 3 gunde bir gubreli su. Kisin sobanin kulunu peynir tenekesinde iceri biraksan gece 1-2 derece faydasi olur.
YESIL SOGAN 2.png

gübreye felan pek gerek yok abi bende böyle serayı pirketle böldüm hayvan gübresi toprak ama kış çetin olunca zor oluyor birde soğanların içinden çıkmayan çok oluyor ama bir 250 metrekARE yeri soğan yaparsan güzel para kazanırsın benim sera toplam 15 metrekare şimdiye kadar 400 tl felan kazandım ama emek sayma yok

gübreye felan pek gerek yok abi bende böyle serayı pirketle böldüm hayvan gübresi toprak ama kış çetin olunca zor oluyor birde soğanların içinden çıkmayan çok oluyor ama bir 250 metrekARE yeri soğan yaparsan güzel para kazanırsın benim sera toplam 15 metrekare şimdiye kadar 400 tl felan kazandım ama emek sayma yok

İşçiliği saysan zarar edersin :) yeşillik işi güzel para bırakıyor ama işçiliği zor ve maliyetli 1 bayan 60 TL 8-5 çalışıyor ...