Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

2 gündür güzel yağmur vardı bugünde güzel sıcak vardı karpuza 1 er saat damlama verdik pazar yine bi yağmur görünüyor pazartesi yoncayı biçmeyi düşünüyoruz.
Biz yılın ilk biçimini yılbaşında yaptığımızdan yoncanın boyu kısa ve hava Mart, Nisan ayında yağışlı geçtiğinden Hıdırellez'den önce biçemeyiz.

Sonbaharda çizel çekerken sert bi yere takılınca traktör neredeyse stop edip geri çalıştı o anda hava filtresi nin toz kabından duman çıktı hava filtresi ısınmış kararmış servise gitti hiçbirşey göremediler sadece sübap ayarı bayağı bozukmuş onu ayarladılar herhangi bi sorun yoktu o zaman aynı traktörden rektefe yapmışlar 25bin tutmuş belkide şimdi daha yüksek çıkar. İnşallah biz kurtarırız. Sdf de parça çok fena
Bende bugun başima geleni anlatayim;
Traktore eksantrik yaptirdik 1 hafta oldu servisten cikali,ilk servisten almaya gidince traktoru bi deneyim dedim 17 gazi gecince turbo ötuyo ve hava filtresi uyari veriyodu eksantrikten once hava filtresinde herhangi bi sıkıntı yoktu eksantrikten sonra uyari verdi hemen servis yanimdaydi müşur bozulmus dedi biraz ugrasti olmadi sonra bisey yapti uyari lambasi bi daha yanmadi,traktor 17 gazi bulunca F16 kaldiriyomus gibi ses cikarmaya basladi cekiside baya fark etti.En son bugun tiller cekercen yine 17 18 gazdaydi turbo guzel guzel ötuyodu birden cuvv diye bi ses geldi egsozdan bi kara duman motor aniden cekisten düştu,öldu resmen servisi aradim turbodan motora giden boruyu sök yag gelirse turbo bozulmus dedi,dedigi gibi calistirinca borudan yag geliyo.Şimdi suç bizde mi yoksa motorda mi yani eksantrikten mi oldu bu olay yorumlarinizi bekliyorum.

Bu
Traktore eksantrik yaptirdik 1 hafta oldu servisten cikali,ilk servisten almaya gidince traktoru bi deneyim dedim 17 gazi gecince turbo ötuyo ve hava filtresi uyari veriyodu eksantrikten once hava filtresinde herhangi bi sıkıntı yoktu eksantrikten sonra uyari verdi hemen servis yanimdaydi müşur bozulmus dedi biraz ugrasti olmadi sonra bisey yapti uyari lambasi bi daha yanmadi,traktor 17 gazi bulunca F16 kaldiriyomus gibi ses cikarmaya basladi cekiside baya fark etti.En son bugun tiller cekercen yine 17 18 gazdaydi turbo guzel guzel ötuyodu birden cuvv diye bi ses geldi egsozdan bi kara duman motor aniden cekisten düştu,öldu resmen servisi aradim turbodan motora giden boruyu sök yag gelirse turbo bozulmus dedi,dedigi gibi calistirinca borudan yag geliyo.Şimdi suç bizde mi yoksa motorda mi yani eksantrikten mi oldu bu olay yorumlarinizi bekliyorum.
Bu kadar olayın olması tesadüf değil bence servis bilir siz yinede şikayetçi olun ve bilirkişi isteyin umarım eksantriği değiştirirken fatura almışsınızdır.ben bu tarz değişiklere karşıyım yapılacaksa sadece eksantrik değil hava filtresi turbo enjektör ve gerekli diğer tüm parçalar değişmelidir bu işe kalkışan ustada da hiç bilgi yokmuş geçmiş olsun diyorum kulağınıza küpe olsun birdaha yapmazsınız.

Kayısı kendini göstermeye başladı çil ilacını attık. Yonca geçen seneye göre baya iyi durumda. Bu sene bereketli olur inşAllah

Resimler ve ekler

• IMG_20210421_104127.jpg
    IMG_20210421_104127.jpg
    245.5 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20210421_104120.jpg
    IMG_20210421_104120.jpg
    264.1 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20210421_082959.jpg
    IMG_20210421_082959.jpg
    773 KB · Görüntüleme: 13
Geçmiş olsun, kullanılan malzeme kalitesi zayıfmış.
Mc Cormick C95Max modeli ayarlı senelerce kullandık.
Size belki hatalı bir üretimde denk gelmiş olabilir.

Bu

Bu kadar olayın olması tesadüf değil bence servis bilir siz yinede şikayetçi olun ve bilirkişi isteyin umarım eksantriği değiştirirken fatura almışsınızdır.ben bu tarz değişiklere karşıyım yapılacaksa sadece eksantrik değil hava filtresi turbo enjektör ve gerekli diğer tüm parçalar değişmelidir bu işe kalkışan ustada da hiç bilgi yokmuş geçmiş olsun diyorum kulağınıza küpe olsun birdaha yapmazsınız.
Teşekkur ederim,bana kalsa ben yaptirmiycaktim traktorun pompasini ayarlatmistim cekisi gayet guzeldi ama hem babam hem servis yapalim daha iyi olur dediler yapin dedim,motoru ilk kullaninca lamba yandi bu hava az geliyo motora bisey olur mu dedim servis yok ondan degil müşur bozuk dedi ve sonuc bu malesef faturada almadik.Burdan yaptirmak isteyenlere bi daha düşunun derim.

Geçmiş olsun, belkide turbo son anlarını yaşıyordu yapılan uygulama durumu hızlandırdı. Bende her zaman orjinalden yanayım.

Geçmiş olsun, belki de turbo son anlarını yaşıyordu yapılan uygulama durumu hızlandırdı. Bende her zaman orijinalden yanayım.
NH T5.115 Hi Lo, yazılımlı 105 kw, 550 n.m.
Fendth 312 ile benzer performansa kavuşuyor.
Motor ayarları konusunda orijinalden yana değiliz.
Mısır arazisi çoğunluk işlediğimiz için canlı çalışan traktör ihtiyacımız var.
Pullukta MF 5612 çekmiyor diye satan olmuştu.
6714 modele ise yazılım yapılıp 170 hp ye ayarlandı.