Çok şey öğrenmemiz lazımŞevket bu sistem iyide , ara gubre makinesinin gübre atmasi daha hoş.
Çok şey öğrenmemiz lazımŞevket bu sistem iyide , ara gubre makinesinin gübre atmasi daha hoş.
Geçmiş olsun kardeşim verilmiş sadakan varmışUcuz atlattık bunada şükürEkli dosyayı görüntüle 51522Ekli dosyayı görüntüle 51523
Kolay gelsin yenilikleri iyidir fakat bunda suyun devir daimini nasıl sağlıyorsun , gübrenin çözünmesi ve tabana çökmesi için ne yapıyon
Gecmis olsun Cemal abi,bizde saman yaparken tarla sahibi ot toplama tirmigi ile sağı solu toplamis bide dişini kirmis hasbayin icine gitti baya bi dis kirdi egdi felan koyunu güden kurdu göruyo isteUcuz atlattık bunada şükürEkli dosyayı görüntüle 51522Ekli dosyayı görüntüle 51523
Sağolasın abi Allah razı olsunGeçmiş olsun kardeşim verilmiş sadakan varmış
Sağolasın ben haşbaysız bağlıyorum haşbay olsa haşbay komple çöp olurduGecmis olsun Cemal abi,bizde saman yaparken tarla sahibi ot toplama tirmigi ile sağı solu toplamis bide dişini kirmis hasbayin icine gitti baya bi dis kirdi egdi felan koyunu güden kurdu göruyo iste
Gübreyi varile boşaltıyorum, üzerini su dolduruyorum.Kolay gelsin yenilikleri iyidir fakat bunda suyun devir daimini nasıl sağlıyorsun , gübrenin çözünmesi ve tabana çökmesi için ne yapıyon
Neden böyle yaptım:Şevket bu sistem iyide , ara gübre makinesinin gübre atması daha hoş.
Suyun cikısindan bi vanalı hortum daha koy varilin icine dibinde kalanlarida daha çok su ile eritebilisin.Neden böyle yaptım:
1)Abi ara çapalama var gübreli ama motorlar büyük araya sığmıyor başkasından motor istemem gerekiyor ya da parayla başkasına geçirmem gerekiyor.
2)Arayı 30 liraya geçiyorlar.
3)Ara geçirtsem devamında sulama yapmak zorundayım zaten, hava durumunda 1 ay yağmur görünmüyor. Görünse de bulunduğumuz konum itibarıyla yağmur dağlara kayıyor bize esintisi kalıyor.Mecburen sulama yapmak zorunda kalıyoruz.
4) Hem sulama yaptım, hem gübreyi attım, hem ara geçirtmediğim için mahsülüm kırılmadı.
Sonuç; mısır çapa yapılmadı sadece.
Çıkışta da vana var.Suyun cikısindan bi vanalı hortum daha koy varilin icine dibinde kalanlarida daha çok su ile eritebilisin.
Tuzu basıp yiyeceksin sıcak sıcak (yıllar oldu yemeyeli)Bulgur kaynatıyoruz kış için hazırlık Ekli dosyayı görüntüle 51542Ekli dosyayı görüntüle 51543
Geçmiş olsun Cemal abi. Bizde de 2018 sezonunda biçerden düşen lokma kolu 10-15 tane haşbayın dişini kırmıştı. Lokma kolunun son hali U şeklindeydi.Ucuz atlattık bunada şükürEkli dosyayı görüntüle 51522Ekli dosyayı görüntüle 51523
İyi güzel tamamı eriyip gidiyorsa. Azot kaybı olurmu olmaz mı bilmem fakat mahsül çiğnenmez toprak sıkışmaz bu şekilde.Gübreyi varile boşaltıyorum, üzerini su dolduruyorum.
Zaten suyu doldururken gübrenin çoğu eriyor, erimeyen kısmıda kürek yardımıyla çay karıştırır gibi karıştırarak eritiyorum.
Motor suyu toprak seviyesinden çekiyorsa (zorlanmıyorsa) vana tam açıkken 145 dk'da varildeki suyu çekiyor.
Motor suyu 2-3 mt'den çekiyorsa bu sefer vanayı tam açarsak motor varildeki suyu 8 dk gibi bir zamanda bitiriyor, o da motorun en yakından çekme eğiliminden kaynaklanıyor. Onun için vanayıyarım açmak lazım hemen bitmemesi için.
Bende ilk kez yaptım bakalım nasıl olacak mısırın gelişimi.
10 dk temiz su veriyorum peşinden gübreli suyu veriyorum devamında toplam sulama süresini 90 dk ya ayarlıyorum.
Azot kaybı olur mu sizce?
Seyrelsin varsın, 10 dk da 1 varil su bitecekse 2 varil 20 dk da biter, çok su ile daha kolay erir ayrıca yapraklara fazla gübre aniden fazla gelebilir. Sonrasında epey gübre siz de calistiyormuşsun da sonuç olarak biraz seyrelmesinin faydası olur, zararı olmaz.Çıkışta da vana var.
Erimeyen kalmıyor, tekrar sulandırsam seyrelecek diye yapmak istemedim.
Cemal bey yakmayın motoru , Allah korusun, yazın sık sık kontrol edin , siz balyada kullanıyorsunuz üstelik. Aracım hiç yag ve su eksiltmez yıllardır, gecende bakıma gittim dediler yedek depoda su yarıya düşmüş, nasıl olur falan dedim , alttan bakınca durum ortaya çıktı devir daim ömrünü tamamlamış, ordan kaciriyormus, periyodik bakima gitmeseydim belkide harareti yükselince anlayacaktim Allah korusun, sürelere riayet etmeye çalışıyorum.15 yıldır aynı servisteyiz yağ ve filitre değişimı
Bakım zamanı 295 saat olmuş normalde 200 saate bi değişim yapardık
Ekli dosyayı görüntüle 51574
Eyvallah sağolasınCemal bey yakmayın motoru , Allah korusun, yazın sık sık kontrol edin , siz balyada kullanıyorsunuz üstelik. Aracım hiç yag ve su eksiltmez yıllardır, gecende bakıma gittim dediler yedek depoda su yarıya düşmüş, nasıl olur falan dedim , alttan bakınca durum ortaya çıktı devir daim ömrünü tamamlamış, ordan kaciriyormus, periyodik bakima gitmeseydim belkide harareti yükselince anlayacaktim Allah korusun, sürelere riayet etmeye çalışıyorum.
Geçmiş olsun abiUcuz atlattık bunada şükürEkli dosyayı görüntüle 51522Ekli dosyayı görüntüle 51523
Sağolasın teşekkür ederimGeçmiş olsun abi
Tarlada düşen demir yüzünden bizde 2 patoz yedik patozlarda sigortada yok içine aldımı bıçak, elek, patozun haznesi ne varsa paramparça ediyor
Gecmis olsun , Allah korumuşUcuz atlattık bunada şükürEkli dosyayı görüntüle 51522Ekli dosyayı görüntüle 51523