Hocam İsabion 20 Litresi 1050 TLKolay gelsin. Zahmet olmazsa fiyatlarını ve dekara ne kadar uyguladığınızı yazar mısınız?
Dr Tarsa Cate ZnP 5 Litresi 220 TL
İki üründen de dekara 300’er gram uyguladım.
Hocam İsabion 20 Litresi 1050 TLKolay gelsin. Zahmet olmazsa fiyatlarını ve dekara ne kadar uyguladığınızı yazar mısınız?
Maşallah ismail abiEsperia buğdaylar ve Barbaros arpalarda son durum.
(Maşallah diyelim lütfen)
Kırklareli Vize Doğanca köyü.
7 Şubat 2021 Pazar
Barbaros arpalar;
Ekli dosyayı görüntüle 57836
Ekli dosyayı görüntüle 57835
Esperia buğdaylar;
Ekli dosyayı görüntüle 57834
Ekli dosyayı görüntüle 57833
Ekli dosyayı görüntüle 57832
Ekli dosyayı görüntüle 57830
Ekli dosyayı görüntüle 57831
Biraz önce dolaştım tarlaları yulafların yaprak uçları kararmış yoncalarda bişey yokGecen sene bugun ilk yonca bicimini yapmişim
Busene 20 gün geriden geliyoruz son 1 aydır soguk ve yağişlı gecti
Ekli dosyayı görüntüle 61074
Teşekkürler İskender abiMaşallah ismail
640 gittimiEkli dosyayı görüntüle 66515Bizim yakışıklılar..
Duruyor Cemal, 640 demirbaş, veremeye hiç niyetim yok.640 gittimi
Ekli dosyayı görüntüle 66515Bizim yakışıklılar..
Hayırlı olsun.Ekli dosyayı görüntüle 66515Bizim yakışıklılar..
Teşekkür ederim Akif. Traktör Başak 2060 plus. 4x4 sıfır alındı, takasta ise bizim 98 model Same explorer 90 dt gitti. Başak fotoğraflarını da eklerim.Hayırlı olsun İsmail abi. İlk deneyimlerin nasıl? 640'lar da hikayenin sonunda el değiştirmiyor![]()
Teşekkürler hocam, İnşallah utandırmaz..Hayırlı olsun.
Allah utandırmasın.
Başak 2060 modelin tenteli 2013 model ve kabinli klimalı 2017 modelini kullanma fırsatımız oldu.Teşekkür ederim Akif. Traktör Başak 2060 plus. 4x4 sıfır alındı, takasta ise bizim 98 model Same explorer 90 dt gitti. Başak fotoğraflarını da eklerim.
Traktör hakkındaki genel görüşlerim;
--Özet olarak en başta yazayım, 3 silindir 60 hp yerli traktöre göre yeterli kaliteye ve performansa sahip.
-- Motor 3 silindir Sonalica 2780 cc 58 hp 230nm torku 1300 devirde veriyor. Turbo da var. Açıkçası performans olarak kaygım vardı ama kullanınca biraz ön yargılı yaklaştım gibi geldi. Traktör alt devirlerde bile pek olumsuz bir performans göstermiyor, zira ağır bir traktör 3290 kg buna rağmen devir kaybında ve alt devire düşünce gayet başarılı topluyorda diyebilirim. 640 kadar olmasa da iyi topluyor. Motor performans olarak bekleneni veriyor bence sınıfına göre.
--Seri bir motor değil, yolda falan hız yapamıyor, 30 km falan ancak yapıyor, hatta yeni olarak benim kullandığım en süratsiz traktörlerden biri.
--Kabin içi geniş sayılır, ve yüksek bir kabine sahip, hatta sırf bu yüzden 90-100 hp bir traktör kullanıyor gibi geliyor bazen bana. Tek sıkıntı kabin içinde ikinci bir kişi için yer yok, yardımcı operatör koltuğu yok. Bunun haricinde kabin görüş açıları da yeterli.
--Aynı zamanda kabin yalıtımı da fena değil, amca oğlu mibzer ile buğday ekerken video çekmiş, kabin içinde sadece çalan müziğin sesi çıkmış videoda. Traktörün motor sesi ve arkadaki ekipman sesini duyamadım.
--Ön kaputun aşağı eğimli tasarımı güzel, öne baktığın zaman traktörün burnunu değil, tarlayı veya yolu görüyorsun..
--Ağırlık olarak 3290 kg, bence ağır bir traktör. MF 398 tek çeker kadar ağır, bizim Same explorer 90 dt kabinsiz 3600 kg idi.
--Hidrolik kaldırma kapasitesi 2600 kg, bu traktör için yeterli, pratikte ağır ekipmanlar ile bir sıkıtı yaşamadık.
--Lastik jant ebatları önler 20 jant, arkalar 36 jant. Arka jantlar Steyr gibi dar olduğu için ara işlerde sıkıntı olur gibi gelmiyor.
--Yine direksiyon turu yani dönüş açısı olarak bence iyi..
--Frenlerini sınayacak kadar deneme şansım olmadı.
--Sağlamlık açısından sıfır olduğu için şöyle iyi böyle kötü diyemem.
--640'ı vermeyi düşünmüyorum zaten, yaklaşık 15 ton buğday parası 640. Versek elimize geçecek para ile daha faydalı bir şey yapamayız. 640 düşük işletim maliyeti, maliyetine göre gayet yeterli performansı, ufak tefek arıza çıkarsa da genel olarak sağlam yapısı, sürekli olan ikinci el piyasası ve parça usta bolluğu sebebiyle uzun yıllar hizmet edecek.
Teşekkürler hocam, İnşallah utandırmaz..
Haklısınız, eklemeyi unuttum. Traktör haddinden fazla yüksek yapısı ağırlık merkezini yukarı çekebileceğini için eğimli arazilerde sorun olabilir, Başak 2060 traktörün yolda zıplama limiti kabul edilebilir gibi geldi bana.Başak 2060 modelin tenteli 2013 model ve kabinli klimalı 2017 modelini kullanma fırsatımız oldu.
36 jant lastikler traktöre yüksek geliyor, çok yanlama yerlerde sıkıntı olabiliyor, dikkat ediniz.
30 jant lastikle değiştirildi. Dar lastikler traktörü çok zıplatıyor, balon lastik gibi olmuyor.
Radial lastikler soğukta uzun süre beklerse ve havası da biraz az olunca hafiften ezilme izi kalıyor.
yolda giderken traktör sağ ve sola salınım, sallanma hareketi yapıyor,
Kullanılmadığı zamanda sanki takoza alsak iyi olacak.