Ynt: GÜNÜMÜZDE İYİ BİR ÇİFTÇİ NASIL YETİŞİR
İşin Özü Gerçekten Çekirdekten Yetişmek...
Ben 6 Yaşımda 96 Model 70-56s Ve Mavi Fordson Süper Major Kullanarak Başlamıştım Bu İşe... Sulu Tarım Yaptığımız İçin Sulama İçin Gerekli Malzemeleri Tarlalar Arası Aktarırken Traktör Kullandırırdı Babam...
Babam Tek Erkek Çocuk Oldugu İçin Mecburen Bizi Erken Yaşlarımızda Başlattı Bu İşe...
Sulama İçin Her Sabah 5-6 Gibi Uyanır Tarlaya Yağmurlama Borularını Değiştirmeye Giderdik... Bir de O Senelerde Patates Ekerdik, Sıraların Üzerinden Atlarken Düşe Kalka İş Görürdüm
O Zamanlar Bu Şekilde Zorluk Çektiğim Halde Bile Bu İş Bana Cok Zevkli Gelirdi, Hala da Öyle...
Ortaokuldan Mezun Oldugumda Okumayacağım Dedim, Liselere Giriş İçin Olan OKS Sınavından Çıktım, Rahatlıkla Bir Fen Lisesine Yerleşebilecek Kapasitedeydim... 100 Soruluk Deneme Sınavlarında 85-90 Net Civarı Yapıyordum... Ama Bir Kere O Traktör, Tarla Sevdasını Aldık Ya Çıktık Sınavdan Okumayacağız Diye
İlçemizde Bulunan Teknik Liseye Gittim, O Sıralar Babam Bu Çocuk Okumayacak Diye Burnu Sürtülsün Anlasın Diye Bana Çok Yüklenmeye Basladı... Standart Bi Şekilde Sabah 5te Uyanır Tarlanın Yağmurlama Hatlarını Değiştirir 8de Okula Gelirdim, Günde 8 Saat Dersi Görür Aksam 12 ye Kadar Tekrar Tarla
Bilgisayar Mühendisliğini İstiyordum İstediğim Bölümü De Kazandım, Şu Anda Da 3. Sınıftayım Allaha Şükür Güzel Gidiyor...
İşlerimiz Ben Kendimi Bildim Bileli Yoğun, Dediğim Gibi Babam Tek Oğlan Ve Sulu Tarım Oldugu İçin Baya Yogun Oluyor, Mesela Bi Tarlaya Sadece Ekim Biçim İlaç Gübre Biçim İçin Gitmiyoruz Bu İşlere Artı Olarak Sulama İçin Günde 3 Defa Her Gün Gidiyoruz...
Şu Anda Konya Şekerin İlçemizde Bulunan Beta Ziraat Ham Yağ Fabrikasında Zorunlu Stajımı Tamamlıyorum... Yine Aynı Şekilde Sabah Tarlanın Sulamasını Başlattıktan Sonra Staja Geliyorum İkindi Tekrar Bi Daha...
Eğitim Öğretim Sezonu Açıldığı Zaman Ayçiçek Fasulye Ve Pancar Ekimlerine Hasatlarına Gelmek Zorunda Kalıyorum Çiftçimiz Traktörle Yapılacak İşleri Beceremiyor... Babam da Kendisi Artık Biraz Yaşlandığı İçin Ben Yapıyorum... Severek Gelip Yapıyorum Yani Yüksünmüyorum Ya Yine Su İş Var Filan Diye...
Ben Su Anda Hem Okuyup Hem Çalışıyorsam Ve Bunu Severek Sürdürüyorsam Bu İşin Temeli O Çocukluğumda Yaptıgım İşlere Dayanıyor...
Kilit Kelime Burada Çocukluğumda Alıştım Ve Sevdim...
Şu Anda Diyorum, Bilgisayar Mühendisliğini Bırakabilirim Ama Çiftçiliği Asla Bırakmam... Ki İleride Mesleğimde İlerledikten Sonra Tamamen Çiftçiliğe Yönelmeyi Düşünüyorum...
Ben Ziraat Okumadım Çünkü İstediğim Bölüm Bilgisayar Mühendisliğiydi... Benim Önerim Cocugunuz Hangi Bölümü İstiyorsa Onu Okutun... Su Zamanda Niceleri Var Ziraat Okumuş Çiftçiliğin Çok sini Bilmez, Ama Belki Bi Doktor Ondan Daha İyi Bilir Ve Yapar... İşin Özü Sevdiğin Ve İstediğin, Mutlu Oldugun Şeyi Yapmak...
Çocugun Çiftçiliğe Alışması Konusunda Da Çocuğu Küçüklükten Bu İşin İşine Yavaşça Sokarak Alıştırmak Gerek... İlerleyen Zamanlarda Elbet Sevecektir, Çünkü Özü Topraktan, Çiftçilikten Geliyor Zaten Bu Çocuğun...