Ynt: güçten düşme
steyr e binmedim hiç ama erkunt zf şanzuman gibi sanırımdoganbey1 link=topic=46720.msg459619#msg459619 date=1319381293' Alıntı:şimdi size şöyle diyeyim carraro şanzuman ile zf şanzuman arasında çok fark vardır. Mesela Steyr lar yolda hızlıdır diğer motorlara göre. Nedeni ise şanzumandır. Bizim Tümocan ise daha yavaş kalmaktadır. Ben hem ZF hemde CARRARO şanzuman tipi motor kullandım. ZF nin bir karışıklığı yoktur. Erkunttaki H ve L ise HİGH(yüksek) ve LOW(düşük) dan gelmektedir. Normal yolda giderken H 4 ile gidersen 40 km/h hız yapar. Fakat ağırlığının fazla olmasından ötürü hem çok yakar hemde bir bayırda motor bayılma yapar. Birde bu H ve L lerin dışında takviye kolu vardır. Sol alt tarafta. Tarlada iş yapıyorsun eğer yaptığın iş ağır bir iş ise TAKVİYE ye yakman şart. Eğer hafif iş yapıyorsan tırmık aysan vs L 3-4 viteslerini kullan. Bu iş bu kadar basit Ama seride iş yapmaya çalışırsan boğulursun arkadaşlar. O yüzden herkes STEYR kullanamaz derdim ben eskiden beri Şanzuman farkından dolayı fiat vs gibi traktörlere binenler Steyr a bindiği zaman afallardı
kardeş aynen oyle erkuntun zf leri s leri ranpada iyi değildir. new hollanda gore 1 vites daha düşük çıkar. ama tarlaya koşuncada new hollanddan hem seri çeker hem az yakar. dogancanın dedigi gibi new hollanda alışıpta seri si iyi motora zf şanzuman kullanmaya başlarsan memnun kalamayabilirsin fakat zamanla inş memnun kalır.mhtr link=topic=46720.msg459000#msg459000 date=1319229787' Alıntı:Arkadaşlar ne hava filtresi tıkalı nede başka birşey daha dün amcam aldı 2012 nimet 70 s beni çağırdı deneyelim diye bizzat ben kullandım hafif rampayı gördümü motor bayılıyor H 4 te o rampada her traktör son vitesi neyse onunla çıkar bendede NH TT65 var arkasında römorkla o rampayı seri 4 le gazdan düşmeden çıkıyorum fakat erkunt sade traktör altımda stop edecek sanki daha sıfır saatte hemen servisi çağırdık ha bu arada motor bayılırken şanzumandan acayip sesler geliyor servis geldi aynı rampaya vurduk yine bayıldı usta hemen L4e çekti vitesi ne yapıyorsun dedim bunlar ZF şanzuman gayet normal dedi boş motor nasıl olur falan dedik derken bayisini çağıdık oda geldi traktörü geri vermek istedik almadılar velhasıl nimet 70 s de ilk izlenimim bunlar BUNLAR NORMALMİ YOKSA bu traktörmü böyle?