güçten düşme

Ynt: güçten düşme

ben ağırlık sökme taraftarı değilim....motor ne kadar ağır olursa o kadar iyi asılır....seri 1 le çekemeyip bayıldıgı zaman takviye 4 e at arkasındaki yükü kopartır gelir....
arkadaslarında dedigi gibi uygun vitesi kullanırsın olur biter... ok-*-s

bencede agırlık sökmeye gerek yok uygun yerde uygun vites kullan sorunun çozürür bide erkuntlarda genelde yüklü giderken çok rampa olan yerlerde rampaya davranmadan 3l ye takın arkanıza bıle bakya gerek yok erkuntların en güçlü vitesi bu yolda

farmercihan link=topic=46720.msg447145#msg447145 date=1316857198' Alıntı:
arkadaşlar benim servet 350 saatte şimdi. yaptığım işe göre bayağı sık temizlerim. ne bilim ben ilk defda çiftçekeri tarlada dayımın valtrayıA85 çalışırken gördüm.resmen köpek gibi deşiniyo bırakmıyo.dayım bizimkini denedi ' ' yavrum bu motorda nefes darlığı var ' ' dedi indi :))tabii 13 vites fark var arada ama yinede çabuk bırakıyo bide tekerleri birer numara düşür diyolar tekeri küçültmenin faydası olurmu.???
snn yarıştıgın motor 85 hp motor ve 4 piston erkunt servet 3 piston 75 hp :) tabi olacak arasında fark ama erkunt açıksın ve vites aralıklarını iyi ogren birde kırmızı kol hassasiyeti oullugu iyi ayarla ben erkuntun ondan geri kalacagını sanmam ve yakıt olarak deneyin 14 15 gazı geçme tabi erkunt açılsın arasındaki farkları gorun :) agırlık falan sokme lastik te oynama lastik kucuklursen patiaj yapar patiaj yapacagına vites kucuk bi suru vites var pulluk için. mesela h3 h1 l4 l2 bunları dene kucukten buyuge dogru o vitesler takviye ile karışık vitesler.
k_urt_03 link=topic=46720.msg447151#msg447151 date=1316858758' Alıntı:
ben ağırlık sökme taraftarı değilim....motor ne kadar ağır olursa o kadar iyi asılır....seri 1 le çekemeyip bayıldıgı zaman takviye 4 e at arkasındaki yükü kopartır gelir....
arkadaslarında dedigi gibi uygun vitesi kullanırsın olur biter... ok-*-s
katılıyorum sana ok-*-s

beyler adam çekişten memnun değil vites oldugunu o da biliyordur eminim...adam başkasını 10 kmde yaptıgını 3 kmde yapmak zorundamı?

ortaam link=topic=46720.msg447155#msg447155 date=1316861349' Alıntı:
beyler adam çekişten memnun değil vites oldugunu o da biliyordur eminim...adam başkasını 10 kmde yaptıgını 3 kmde yapmak zorundamı?
o kadar fark olmayacagına eminim vites var herkez biliyo ama vites aralıgı buçuklu oldugu için farklı tahviye vitesleri mesela bazıları seri viteslerden hızlı onu soylemeye çalışmıştım iç-*-*

Diyorsunki adam traktörün en az 5 6 aylk kullanıcısı ama tarlada vites değiştirmek aklına gelmedi? yani seriden takviyeye hiç düşmedi yada takviye de hiç 3 4 yapmadı hızını hiç kontrol etmedi???

ortaam link=topic=46720.msg447161#msg447161 date=1316863222' Alıntı:
Diyorsunki adam traktörün en az 5 6 aylk kullanıcısı ama tarlada vites değiştirmek aklına gelmedi? yani seriden takviyeye hiç düşmedi yada takviye de hiç 3 4 yapmadı hızını hiç kontrol etmedi???
sadece takviye h3 l4 h4 seri l1 h1 l2 ile buçuklu ki insan bunun farkına varamıyo siteden arkadaşlar sayesinden ogrendim bn. bende erkunt kullanıcısıyım. sadece uyarmak istedim.

bu erkuntların vıteslerını kullanan adamlar nasıl bılmez belli bi sırası yokmu küçükten buyuge 12x 12 mi 24x24 bende yenı hattat a65 alıcamda 12x 12 imş bendemi şaşırcam acaba ;D bils-*-

fatih ödemişli link=topic=46720.msg451076#msg451076 date=1317843748' Alıntı:
bu erkuntların vıteslerını kullanan adamlar nasıl bılmez belli bi sırası yokmu küçükten buyuge 12x 12 mi 24x24 bende yenı hattat a65 alıcamda 12x 12 imş bendemi şaşırcam acaba ;D bils-*-
Bende bilmiyorum hiç erkunt kullanmadım ama herhalde normal h-l ile değilde takviye ile seri işin içine girdimi karışıyor galiba vitesler...Gördüğüm kadarıyla daha net çözen yok milletin kafasını karıştırmış bi ara erkuntta tarla vitesi çok diye reklam yapılıyordu diye hatırlıyorum ne işe yarıyacaksa...Fiat 8+2 viteslerde seri 1 steyrda takviye 4 te yapılır benim bildigim her iş ama erkuntta bi kafa karışıklığı mevcut...

toplam 15 dakkada cözmessem ne dersenız olurum her traktöru cünkü fatura ve el kıtaplarında vıtes hız ve dişli sayıları verılır ordan ögren zorsa yaz vıteslerın yanına yapıştırküçükten buyuge mılletce okumuyoruz bils-*-

neresi karışık? tek karışık olan yer 4 takviyenin 1 düzden seri olması.gelelim o viteslerin tarlada ne işe yarıyacagına.seni o 8+2 dedigin fıat kazayagı çekerken 1 den 2 ye atıyosun boguluyo 2 den 1 atıyosun bagırıyo erkuntta tak buçuga devam.

bence 75 hp için en ideal 3400 ton ne çok ne az 200 önden 200 arkadan sök
ozmnda patnaj yapar demeyin 3400 tonda az deil ideal çoğu 75 hp traktör 3400 bile deil
patnaj yapsa ağırlık at ama boğulduğuna göre ya hava filtresindendir ya ağırlıktandır pompada olabilr

Arkadaşlar ne hava filtresi tıkalı nede başka birşey daha dün amcam aldı 2012 nimet 70 s beni çağırdı deneyelim diye bizzat ben kullandım hafif rampayı gördümü motor bayılıyor H 4 te o rampada her traktör son vitesi neyse onunla çıkar bendede NH TT65 var arkasında römorkla o rampayı seri 4 le gazdan düşmeden çıkıyorum fakat erkunt sade traktör altımda stop edecek sanki daha sıfır saatte hemen servisi çağırdık ha bu arada motor bayılırken şanzumandan acayip sesler geliyor servis geldi aynı rampaya vurduk yine bayıldı usta hemen L4e çekti vitesi ne yapıyorsun dedim bunlar ZF şanzuman gayet normal dedi boş motor nasıl olur falan dedik derken bayisini çağıdık oda geldi traktörü geri vermek istedik almadılar velhasıl nimet 70 s de ilk izlenimim bunlar BUNLAR NORMALMİ YOKSA bu traktörmü böyle?

mhtr link=topic=46720.msg459000#msg459000 date=1319229787' Alıntı:
Arkadaşlar ne hava filtresi tıkalı nede başka birşey daha dün amcam aldı 2012 nimet 70 s beni çağırdı deneyelim diye bizzat ben kullandım hafif rampayı gördümü motor bayılıyor H 4 te o rampada her traktör son vitesi neyse onunla çıkar bendede NH TT65 var arkasında römorkla o rampayı seri 4 le gazdan düşmeden çıkıyorum fakat erkunt sade traktör altımda stop edecek sanki daha sıfır saatte hemen servisi çağırdık ha bu arada motor bayılırken şanzumandan acayip sesler geliyor servis geldi aynı rampaya vurduk yine bayıldı usta hemen L4e çekti vitesi ne yapıyorsun dedim bunlar ZF şanzuman gayet normal dedi boş motor nasıl olur falan dedik derken bayisini çağıdık oda geldi traktörü geri vermek istedik almadılar velhasıl nimet 70 s de ilk izlenimim bunlar BUNLAR NORMALMİ YOKSA bu traktörmü böyle?
arkadaşım erkuntun boş bile olması gayet normal çünkü traktörün kendi ağırlığı çok fazla 3 silinidir bir motora haddinden fazla ağırlık koymuşlar.
haa bu arada erkuntun çekişmelerde diğer motorları çekmesinin sebebide bu zaten ağırlığının fazla olması.

70 s bizim akraba aldı traktör çekiş güzel hız gzel ama rampası yok işte ağır devirli kullnıcan mecbur ondaki ıslık sesi bitiriyo adamı

aksoylar link=topic=46720.msg451326#msg451326 date=1317914019' Alıntı:
neresi karışık? tek karışık olan yer 4 takviyenin 1 düzden seri olması.gelelim o viteslerin tarlada ne işe yarıyacagına.seni o 8+2 dedigin fıat kazayagı çekerken 1 den 2 ye atıyosun boguluyo 2 den 1 atıyosun bagırıyo erkuntta tak buçuga devam.
aksoylarrrr bir traktörüde kötüleme be arkadaşım herkesin mal ıkendine güzel

Arkadaşlar bu servet lerin ağırlığı tam olarak ne kadardır kı ? 80e ile 80 t zf arasında kaç kg fark vardır.

:D şimdi size şöyle diyeyim carraro şanzuman ile zf şanzuman arasında çok fark vardır. Mesela Steyr lar yolda hızlıdır diğer motorlara göre. Nedeni ise şanzumandır. Bizim Tümocan ise daha yavaş kalmaktadır. Ben hem ZF hemde CARRARO şanzuman tipi motor kullandım. ZF nin bir karışıklığı yoktur. Erkunttaki H ve L ise HİGH(yüksek) ve LOW(düşük) dan gelmektedir. Normal yolda giderken H 4 ile gidersen 40 km/h hız yapar. Fakat ağırlığının fazla olmasından ötürü hem çok yakar hemde bir bayırda motor bayılma yapar. Birde bu H ve L lerin dışında takviye kolu vardır. Sol alt tarafta. Tarlada iş yapıyorsun eğer yaptığın iş ağır bir iş ise TAKVİYE ye yakman şart. Eğer hafif iş yapıyorsan tırmık aysan vs L 3-4 viteslerini kullan. Bu iş bu kadar basit :D Ama seride iş yapmaya çalışırsan boğulursun arkadaşlar. O yüzden herkes STEYR kullanamaz derdim ben eskiden beri :D Şanzuman farkından dolayı fiat vs gibi traktörlere binenler Steyr a bindiği zaman afallardı