Sn Tuyluoglu parmaklarimin arasinda toprak degil demir tozu var ama sanirim sen daha sanslisin cunku sebzeni meyveni tavugunu sut urunlerini yetistiriyor ve yapiyorsun ben para verip aliyorum. Yani sen sutu peyniri pahali satinca ben pahaliya aliyorum. Ama buyuk resime bakinca sen haklisin, ciftcinin durumu beni uzuyor.
Siyaset falan diyoruz da, bugun su anda hukumet degisse bile ekonominin duzelmesi birkac onyil alir arkadaslar. Mesele basbakan ve ya bakan degil burokrattir, onlar degismeden birseyler degismez, duzelmez.
Bir yil icinde odememiz gereken borc ve faiz yaklasik 200 milyar dolar arkadaslar, ama durum su " Olmaz Maykil bende de yok ! "
Boyle olunca borc aliyoruz, aldikca faiz yukseliyor, aldiklarimizi akillica para kazandiracak yere harcamayinca durum daha da kotulesiyor. Devletin yapabilecegi tek sey milletten para toplamak, benzine ve mazote zam, telefona zam, gumruk vergilerine zam diye gidiyor. Tuccara gelir vergisi koysan eline gecmesi 2 yili bulur ama benzine zam yapinca hemen ertesi gun tahsilat basliyor, gubrenin gumrugune zam yapinca hemen ogun tahsilat basliyor. Sanmayin ki bastakiler durumu bilmiyor, ciftcinin durumundan haberi yok sanmayin ama yapabilecegi birsey kalmadi. Iste bu duruma biz ekonomik kriz diyoruz. Allah bugunleri aratmasin.