Neden böyle algılıyorsun ki onu çözemedim Sana kalsa Tarım öz mibzer de on numara bana göre 5 para etmez ekimi cetveli Sadece malzemesi kaliteli onunda yoksa her sene ayrı bir ayar gerekiyor bunu anlatmaya çalışıyoruz Her sene ufak parçamız olmuyor girip de adam akıllı ayar çekmek için 160 dekar tek parça Ekim’inde ya tohum artıyor yada yetmiyor sıra arası dengesizliği de cabası Siteden bir kaç üye de buna şahit arazileri gördüler ve mibzerin yaptıklarına şahit oldular Keza gübre serpmede de aynı durum geçerli tek diskin 18 metre homojen atmasıda garip bunu sadece ben söylemiyorum çift disk alıp da 9-10 metre zor atan var He sen tutup hidroliği en yukarıda tutup gübrelersen ekim genişliği artar ama olması gereken disklerin 80-90 cm yükseklikte çalışmasıdır kötü algılamana gerek yok sonuçta kimse ezbere konuşmuyor iyi olan makinama iyi derim kötü olanı da eleştiririm İlla her kullandığım ekipman süper kullanışlı diye bir durum yok Gelelim ekipman fiyatlarına 3-4 bin arasına 600-800 litrelik dengeli homojen çift disk 2 kanatlı 10-16 metre serpmeler mevcut daha ucuz çift diskler de var ama ne cetvel ne metre nede makina kalitesi iyi değil....
Bak orion nickli arkadaş 2011 model hms den memnum değil ve bunu modelden kaynaklı oldugunuda söylüyor yeniler daha farklı ve iyi diyor Hms bende kullanıyorum 2016 model 16 metre ayarlı ve homojen bir şekilde gübreleme yapıyor bunu tarlaya bakıncada anlıyorsun eskiye göre 6 Tur çiğneyeceğim tarlayı 3 turda bitiriyorum inip 1 e 1 metre alandaki tanelere bakıncada dengeyi görüyorsun vede Gübreyi toz edip makinayı kirletmiyorsun
Sonuç olarak herkesin bütçesi fikri ayrı önemli olan deneyimlerimize göre objektif bilgileri paylaşmak Bir sizinkiler homojen atıyor olarak algılayıp trip atmanın gereği yok hacı bende 2 sene öncesine kadar yalandan dengesiz gübre atıyormuşum hms ye geçince anladım umarım bu söylediklerimi yanlış anlamazsın
Buda tarım özün sıra arası dengesizliğinin ispatı Nail Yetek ve ender arslangiray şahit 21 Ocak 2018 de çekildi
Ekli dosyayı görüntüle 23869