GPS destek sistemi

Ynt: GPS destek sistemi

ahmetdursun link=topic=73086.msg859972#msg859972 date=1394186354' Alıntı:
Zamanında ben cok aradim cebe yüklenen program ama duzgun busey yok. Ben el tipi gps aldim donum hiz ve iz cizgisi gosteriyor. 20 kusur uydudan veri aliyor. Hem ucretsiz hemde % 99 dogru hesap. Ben en cok donum olcer olarak kullaniyorum itilafli hallerde bicercilerin tepesine binmek icin iç-*-*

Bana da gps lazım ancak sıra göstermeli özellıkle :)

ORION link=topic=73086.msg859965#msg859965 date=1394185219' Alıntı:
AgDNA kullanabildiniz kullanabıldıysenız yarın xpad alıcam kullanımı hakkında bilgi verir misiniz? işe yarıyor mu anlık bilgi veriyor mu

xpad derken ipad ' den bahsediyorsanız bende var. Daha tam anlamıyla Fonksiyonel bir program bulamadığımız için şu anlık sadece navigasyon cihazı olarak kullanabiliyorsunuz. Yani hız, rakım, yapılan yol gibi bilgileri elde edebiliyorsunuz ama bunları tam anlamı ile tarımsal navigasyon olarak düşünmek yanlış olur.

Ama şu da var; eğer sabit bir iş genişliğiniz varsa ve bu iş genişliğini biliyorsanız, kat ettiğiniz yolla bunu çarparak işlediğiniz alanı bulabilirsiniz. (Biçerdöverlerin tabela ile ölçüm mantığı)

Ben iyi bir tarımsal navigasyon programının çıkması için biraz daha bekleyeceğim. Fazla sürmez çıkar diye düşünüyorum. Bu yüzden sürekli aramaya devam ediyorum.

alan ölçümü diye bi program var appstore dan indirdim tarlanın köşelerini işaretleyip kaç m2 olduğunu bulabiliyosunuz birde kenarlarını ölçmeye yarıyo bunlar ücretsiz.

birde speedometer diye bir program GPS üzerinden hızınızı belirlemeye yarıyo. metre ölçümü ve koordinat tespiti içinde kullanılabilir.

bende tarla için bikaç program indirdim ama hep ücretli sürüm satın almak istiyo pek kurcalamadım sonra :/

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=73086.msg873282#msg873282 date=1396121255' Alıntı:
fotolarla beraber anlatabilirmisin:)
sebazios link=topic=73086.msg873612#msg873612 date=1396202055' Alıntı:
Temel bilgileri hız vs. veriyor ama verimli kullanabilmek için tam sürüm istiyor.
abiler hız işlenen alan gibi bilgileri veriyor ama iz kaçırmamak için yardımcı olacak bi fonksiyonu yok

FEHİM link=topic=73086.msg887107#msg887107 date=1399197287' Alıntı:
fiyatları konusunda da bilgin var mı?

Yapacağınız ihtiyaca göre ekipman şekillenir ona göre fiyat belli olur...

Çok basitten komplike uygulamalara kadar her derde bi çare war...:)

Fehim abi istediklerini, sıkıntılarını we hedefini yazarsan ona göre fiyat werebilirim...

: Hermiyas

Ben dışarıya da işe gittiğim için yorulduğum zaman ilaç ve gübre atarken mesafe ayarlarını nadiren de olsa kaçırıyorum bu hatalarımı ortadan kaldırmanın yolunu arıyorum.

bende indirdim o agdna denen programı biraz youtube dan baktım nasıl birşey olduğuna şuanlık sadece tarlaların kaç dekar olduklarına baktım ve doğru süper program hektar olarak söylüyor dekara çeviremedim gerçi pek fark yok da :) bakalım biraz daha uğraşalım ekipman uzunluk vs çalışma şeyleride var şuan inceliyorum :)

Bu iş telefonla başarı sağlanacak bir iş değil bence..
Zaten 20 şer 30 ar dekar araziler gps bizim için anca bir heves..
Inşallah iyi bir program bulunur.

erkunt ve tarım gazetesindeki bi bölüm

qqEOlV.jpg

safak262 link=topic=73086.msg887576#msg887576 date=1399289597' Alıntı:
bende indirdim o agdna denen programı biraz youtube dan baktım nasıl birşey olduğuna şuanlık sadece tarlaların kaç dekar olduklarına baktım ve doğru süper program hektar olarak söylüyor dekara çeviremedim gerçi pek fark yok da :) bakalım biraz daha uğraşalım ekipman uzunluk vs çalışma şeyleride var şuan inceliyorum :)
1 hektar 10 dekar öyle daha iyi bence rakamlar küçük olunca iş çabuk bitecekmiş gibi ;D

akrokral link=topic=73086.msg887892#msg887892 date=1399320825' Alıntı:
1 hektar 10 dekar öyle daha iyi bence rakamlar küçük olunca iş çabuk bitecekmiş gibi ;D
Özellikle biçerci,balyacılar için cok iyi program bence bul tarlayı koy noktaları direk veriyor kac hektar olduğunu :) ama öyle profesyonel degil tabi benim cok hoşuma gitti tarlayı ölçüp ekipmanları seviyorsun uzunluk vs yürüdükce kırmızı oluyor tarla full sürümün de neler var acaba ki ?

Gençler birde nette videoları seyrederken çoğunda <trimble> markası çıkıyor. Amerikan meşeli bir şirketmiş ve İstanbul da bayisi olduğunu nette buldum da fiyat ve uygulanabilirliği hakkında bilgiye ulaşamadım. Bir bakın bakalım belki toplu edinebiliriz.

Trimble Türkiye - trimbleturk.com‎