Gold serisi pompa sorunu

Ynt: Gold serisi pompa sorunu

Sulu mazot almışsan filtreler şişmiş olabilir o da yapar

sabri26 link=topic=83090.msg990915#msg990915 date=1428434827' Alıntı:
Sulu mazot almışsan filtreler şişmiş olabilir o da yapar
Mazotu kendi depomdan dolduruyorum doldururken görüyorum sorun yok. Zaten aldığım bayide 25-30 yıllık mazotçum. Bugüne kadar en ufak bir vukuatı olmayan bir petrol ofisi bayii.

sabri26 link=topic=83090.msg990917#msg990917 date=1428434935' Alıntı:
Rölantide kendi kendine gaz veriyormu
Rolantide iken her şey normal, hatta hafif yükte mesela boş römorkla yolda giderken hiç bir sorun yok.ama yüke girdimi sesi bozuluyor, video da dikkat ederseniz sesi değişiyor. Bir kesilip bir yükleniyor gibi sanki.

Geri dönüş tıkalı :) muhtemelen, filtre üzerindeki geri dönüş rekorunu sökün çok ince bir delik vardır o tıkanmıştır, kolayla temizlenmez yeni rekor alırsın 1-2 tl gibi fiyata. Bu kesikliğe ' alıp-verme ' derler bazı pompa ustaları ve şoförler.

Black.Boyss.37 link=topic=83090.msg990914#msg990914 date=1428434778' Alıntı:
Enjektorler bitik yada meme yapmış olabilirmi ? Kac saatte bu traktör
Enjektörleri ve komple elemanı yaptıralı 2 seneye yaklaştı. O da takribi olarak 1200 saat falan olmuştur. Traktör şu anda 4000 civarında saatte motorda üfleme eksiltme ya da hararet sorunu yok.

nailyetek link=topic=83090.msg990924#msg990924 date=1428435351' Alıntı:
Geri dönüş tıkalı :) muhtemelen, filtre üzerindeki geri dönüş rekorunu söküm çok ince bir delik vardır o tıkanmıştır, kolayla temizlenmez yeni rekor alırsın 1-2 tl gibi fiyata. Bu kesikliğe ' alıp-verme ' derler bazı pompa ustaları veşoförler.
Nail abi bahsettiğin hortum mazot otomatiğine giren 2 hortumdan biri sanırım. eğer onlarsa onları gördüm hatta otomatiği değiştirdiğimizde söküldü ama Allah var kontrol edilmeden aynen takıldı yerine.

ydincbayram link=topic=83090.msg990926#msg990926 date=1428435488' Alıntı:
Nail abi bahsettiğin hortum mazot otomatiğine giren 2 hortumdan biri sanırım. eğer onlarsa onları gördüm hatta otomatiği değiştirdiğimizde söküldü ama Allah var kontrol edilmeden aynen takıldı yerine.
Hayır, mazot pompasından 2. filtreye gelen boru vardır onu takip et, 2. filtreye bağlıdır. MF 240 da başıma geldi, hatta çok soğuklarda motoru çalıştırıp çok gaz verince pompa üzt kapağının mantar contayı fırlatıyordu, 240 alan kişi çok pompa ustası getirip götürdü conta değişimi için, sonun da ben contayı değiştirip geri dönüş rekorunu değiştirince sorun kalmadı.

sabri26 link=topic=83090.msg990929#msg990929 date=1428435607' Alıntı:
Traktör sanki tekliyo gibi çalışıyo
Evet resmen tekliyor ama bunu sadece yükte yapıyor o da yaklaşık 1 ay kadar oldu. Mazot yakışında da farkedilcek bir artış yok ya da ben fark edemedim. Ama randımanlı asılmıyor yüklenmiyor motor.

2800 saatte değişmiş. Sorun mutlaka ufak bi sorun orasi belli de nail abinin dedigi gibi olabilir aslinda ufak problemler bulunmasi zor problemler acabilir

elle mazot pompaladığımız pompanın içinde bil tel süzgeç var o tıkanıyor. onu aç bir temizle. benim de başıma gelmişti

nailyetek link=topic=83090.msg990931#msg990931 date=1428435683' Alıntı:
Hayır, mazot pompasından 2. filtreye gelen boru vardır onu takip et, 2. filtreye bağlıdır. MF 240 da başıma geldi, hatta çok soğuklarda motoru çalıştırıp çok gaz verince pompa üzt kapağının mantar contayı fırlatıyordu, 240 alan kişi çok pompa ustası getirip götürdü conta değişimi için, sonun da ben contayı değiştirip geri dönüş rekorunu değiştirince sorun kalmadı.
Nail abi bunlarda tek mazot filtresi var, yeni 240 efsanelerden falan farklı. Efsanelerle pompaları aynı delphı marka. Bunda tarif ettiğin gibi bir durum olmadı ama geri dönüş hortumunu kontrol edin dediğimde usta bunu kontrol edecektir nasılsa. Bunda da pompadan filtreye gelen hortum olarak kontrol ederim sanırım bahsettiğin budur. Belkide sendeki 276 gold la aynı sistem olabilir bundaki çünkü aynı yıllarda üretildiler. Bendeki 2002 model. Bunlardan daha sonra 2004 lerde mazot otomatiğini kaldırdılar elektrikli sistem kattılar. kontağı açınca cızzz diye bir ses geliyor ve mazotu pompalıyordu.

Black.Boyss.37 link=topic=83090.msg990936#msg990936 date=1428435844' Alıntı:
2800 saatte değişmiş. Sorun mutlaka ufak bi sorun orasi belli de nail abinin dedigi gibi olabilir aslinda ufak problemler bulunmasi zor problemler acabilir
Hiç sorma bir yerinde var küçücük bir şey ama nerden çıkacak bakalım.

phantomerkunt link=topic=83090.msg990937#msg990937 date=1428435990' Alıntı:
elle mazot pompaladığımız pompanın içinde bil tel süzgeç var o tıkanıyor. onu aç bir temizle. benim de başıma gelmişti
Mazot otomatiğini kastediyorsun sanırım kardeşim ama bu sorunla karşılaşınca onu da değiştirdim ama sorun çözülmedi. Hatta arızalı imiş bu zaten dedi usta ama değişincede sorun çözülmedi. Acaba sökerken bir şeyler bir yeri mı tıkadı diyorum ya da yeni taktığımız mazot otomatiği de arızalı olabilir mi diye aklımdan geçmiyor değil.