GOBLE DİSKAROLARDAN , SİZCE ASKILISIMI , ÇEKİLİSİMİ ?

Ynt: GOBLE DİSKAROLARDAN , SİZCE ASKILISIMI , ÇEKİLİSİMİ ?

Mahzen link=topic=45784.msg435978#msg435978 date=1313880467' Alıntı:
şiddetle yeni çıkan bağımsız gobleden tavsiye ederim yazdığın her işi acayip iyi şekilde yapıyor biz aldık 24'lü 3 metrelik kauçuklu modelini memnunuz fiyat olarakta 9 bine aldık
azim.jpg
Bende 20 lisi var 51 cm çaplı 2,65 iş genişliği var toprak işlemesi iyi, tohum yatağı hazırlamada kullanıyorum ve memnunum.

arkadaşlar askılı çekili ızgarayı kullanırken disk yataklarını ne kadar sure aralıklıklarında yaglıyorsunuz? mesela 24 saatte hiç durmadan çalışır mı bir yağlamayla? (yatak bilyalarının zarar gormememesi için)

majeste link=topic=45784.msg438888#msg438888 date=1314619110' Alıntı:
arkadaşlar askılı çekili ızgarayı kullanırken disk yataklarını ne kadar sure aralıklıklarında yaglıyorsunuz? mesela 24 saatte hiç durmadan çalışır mı bir yağlamayla? (yatak bilyalarının zarar gormememesi için)

Benim kullandığım bir alet değil ama bu tür aletlererin bilyalarına kauçuklu gres basılıyor diye biliyorum ben. Keçelerinde bir yağ kaçırma problemi yoksa her sezon bir kere basmak bile yeterli gelmesi gerek. :)

basacağınız yağlara göre değişir.Kauçuklu gres yağ kullanırsanız bencede bir sezon yeterli gelir. Yağdanlığın orta bağlantının diğer tarafında 12 13 lük bir civata vardır. Bu civata söküldükten sonra gres yağ buradan çıkana kadar basılır yağ çıkınca yağlanma bırakılıp civata yerine takılır.Civatayı sökmekteki amaç makina çalışırken hava yapıp keçeleri bozmaması masraf çıkarmamak içindir.

bizdeki diskaroda yagı klasorlukten basında yatagın etrafından çıkıyor fazlası....ama biz hergun yaglıyoruz yada gunde 2 kere.(24 saat çalışınca)..bilmiyorum ama fazla oluyor galiba....kaucuklu shell gress basıyoruz bide...

Ana şaseye bağlantının bir tarafında yağdanlık diğer tarafında da civata olması lazım sizin kinlerde (goblede) varmı bilemem ama varsa civatayı sökmeni tavsiye ederim.keçeyi patlatırsan zamanla toprak içeri girip bilyelere zarar verir haberin ola.

ben ayçiçegi saplarını kırmaya alacam bizim burda 7441 zetor var 24 lü agır tip ilgi marka aldı gerçekten çok güzel yapmışlar alırsan ilgi marka al.benim erkuntada denemeye taktık oda rahat gitti bende 24 lü alacam.24lü agır tipe burda 1 ay önce 9 milyar 700 milyon diyorlardı.